logo
  • Etusivu
logo

Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Journalisti – lehti paperilla ja verkossa

ReferenssiKeskeisenä ajatuksena oli, että painettu lehti ja verkkolehti voitaisiin uudistaa samanaikaisesti. Tavoitteena oli saada toimiva yhteys toimitusjärjestelmän, paperilehden ja verkkolehden välille, jolloin sisältöjä voitaisiin tuottaa keskitetysti.

Lehtialalla on menossa myllerrys, jonka seurauksena julkaisujen painopiste keskittyy yhä enemmän verkkoon. Myös Journalistiliiton julkaisema Journalisti-lehti on ollut jo pitkään tämän väistämättömän muutoksen kynnyksellä sähköisen median vallatessa tilaa perinteiseltä printtilehdeltä.

Journalistiliitossa tilanteesta on oltu hyvin tietoisia. Liitossa oli jo vuosia pohdittu tapaa modernisoida verkkolehti ja samalla saada se toimimaan yhdessä printtilehden kanssa mahdollisimman vaivattomasti vuosiksi eteenpäin. Aiempi verkkolehden alusta oli hankalasti päivitettävä, hieman vanhanaikainen eikä vastannut ulkoasultaan uusia vaatimuksia. Niinpä tarvittiin uudenlaisia lähestymistapoja.

Keskeisenä ajatuksena oli, että painettu lehti ja verkkolehti voitaisiin uudistaa samanaikaisesti. Tavoitteena oli saada toimiva yhteys toimitusjärjestelmän, paperilehden ja verkkolehden välille, jolloin sisältöjä voitaisiin tuottaa keskitetysti. Lehden käyttämä toimitusjärjestelmä on siinä määrin hintava investointi, että muut järjestelmät haluttiin saada toimimaan sen ympärillä. Tarvittiin siis julkaisualusta, joka olisi mahdollista liittää toimitusjärjestelmään.

Tässä kokonaisuudessa verkkolehdellä on oma erityinen roolinsa – se sisältää sekä paperilehden sisältöä että helposti päivitettävää ajankohtaista sisältöä. Verkkolehden kosmeettisten muutosten lisäksi toimituksen työnteon helpottaminen oli avainkysymys uudistuksessa, sillä ainoastaan järkevillä teknisillä ratkaisuilla voidaan puhtaaseen sisällöntuotantoon keskittyä sen ansaitsemalla tavalla.

Nykyaikaisella teknologialla kohti tulevaisuutta
Journalistiliitto on jo useamman vuoden ajan luottanut Avoinen palveluihin. Myös Journalisti.fi-sivusto päätettiin uudistaa käyttämällä Avoinen tarjoamaa ProcessWire-järjestelmää, vaikka myös muiden toimittajien tarjoamat vaihtoehdot punnittiin huolellisesti. Journalistin päätoimittaja Markku Lappalainen kertoo, että ProcessWire onkin osoittautunut hyväksi valinnaksi. Myös käyttöönotosta selvittiin päivän mittaisella koulutuksella viiden hengen porukalle, joten käytön oppiminen on ollut verraten helppoa.

Toden teolla toimeen ryhdyttiin suunnittelun osalta vuoden 2013 syksyllä ja uudistettu verkkolehti saatiin julkaistua noin vuotta myöhemmin. Avoine tuli mukaan kuvaan 2014 elokuussa, joten projektin tekninen toteutus eteni erittäin nopeassa tahdissa. Hyödyksi oli myös Avoinen kokemus monitoimittajaympäristöstä, sillä sivuston ulkoasun ja konseptin suunnitteli toinen yritys - H1.

Matkan varrella sivuston toimintoihin on tehty monenlaisia tarkennuksia ja parannuksia. Aktiivinen työ saumattoman kokonaisuuden luomiseksi jatkuu edelleen, ja toteutusta odottavia yksityiskohtia on vielä paljon. Kuten Lappalainen toteaa, on järjestelmässä aina jotakin kehitettävää. Lisäksi sen on pystyttävä vastaamaan pitkän aikavälin haasteisiin, joita ei kaikkia voida ennustaa. Uudet haasteet merkitsevät aina myös uusia mahdollisuuksia. 


Pinterest
Referenssin infoboxi
Avoine Oy

Tiedot

Tilaaja: Journalistiliitto
Ajankohta: 2014
Toimittajan
yhteyshenkilö:
Juha Rekola

Lisätietoja

Yritysprofiili Avoine kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Markkinointi
Viestintä

Omat tagit

verkkolehti
Verkkosivut

Erikoisosaaminen

Graafinen suunnittelu
Käyttöliittymäsuunnittelu
Sisällönhallinta
Webkehitys

Toimialakokemus

Järjestöt ja yhdistykset

Teknologia

Julkaisujärjestelmä CMS

Tarjonnan tyyppi

Valmisohjelmisto

Siirry yrityksen profiiliin Avoine kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Avoine - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Asiantuntijoita ja yhteyshenkilöitä ei ole vielä kuvattu.

Avoine - Muita referenssejä

Avoine - Muita bloggauksia

Siirry yrityksen profiiliin Avoine kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

It- ja ohjelmistoalan työpaikat

Kaikki it-alan työpaikat »

Premium-asiakkaiden viimeisimmät referenssit

ite wikin referenssihaku »

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Toimiva web hosting -palvelu takaa verkkosivuston skaalautuvuuden
Basware ONE:ssa taloushallinnon ja hankinnan ammattilaiset saivat ideoita datan hyödyntämiseen ja läpinäkyvän liiketoiminnan saavuttamiseen
TOP 30 Maailman suurimmat ohjelmistoyritykset

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia