Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Suomen johtavaa Dynamics 365 -osaamista – keitä asiantuntijamme ovat?

BloggausEfima on ollut pilvipalveluina toimitettavien Microsoft Dynamics -toiminnanohjausjärjestelmien edelläkävijä aina vuodesta 2009 lähtien. Tavoitteemme on aina ollut tarjota asiakkaillemme tarkoituksenmukaisia ratkaisuja, ja Dynamics 365 -palveluistamme vastaavat Suomen parhaimmistoon kuuluvat osaajat.

Dynamics 365 (D365) on Microsoftin ratkaisu suurten ja keskisuurten yritysten toiminnanohjaukseen. Modernina pilvipalveluna D365 päivittyy jatkuvasti ja tuo näin myös uusia ominaisuuksia käyttäjien ulottuville tasaiseen tahtiin. Mutta miten D365:tä käyttävä organisaatio voi tietää, mitä uusia ominaisuuksia kukin päivitys tuo tullessaan, ja erityisesti, mitkä niistä ovat käyttöönoton arvoisia?

Tähän tarpeeseen me Efimalla vastaamme. Olemme jakaneet D365:n eri osa-alueet näistä vastaaville asiantuntijoille ja kirjoitamme jatkossa päivitysten sisältämistä uutuuksista helposti ymmärrettäviä kirjoituksia. Tätä ennen haluamme kuitenkin esitellä osaajamme, jotka elävät ja hengittävät Dynamics-maailmassa ERP-asiakkaitamme auttaen. Tässä ovat Efiman D365-tuotevastaavat:

Annukka Hejazi, hankinta

Olen turkulaistunut tamperelainen, jonka opinnot veivät aikoinaan kotikaupungista Turkuun opiskelemaan kauppatieteitä. Opiskeluiden aikana kiinnostuin yhä enemmän logistiikasta ja tietojärjestelmistä sekä siitä, miten nämä kaksi voidaan yhdistää. Tällä tiellä olen edelleen.

Opintojen jälkeen päädyin ensin katselemaan toiminnanohjausjärjestelmän käyttöönottoa sivusta, kun siirryin ERP-projektin ajaksi tuuraamaan vakituista materiaalisuunnittelijaa silloisella työnantajalla. Matka jatkui sujuvasti seuraavalla työnantajalla Dynamics AX 3.0:n logistiikan pääkäyttäjäksi käyttöönottoprojektin jälkeen. Asiakaspuolella kokemusta on AX-versionostoprojekteista, roll-outeista, käyttäjätuesta ja testauksesta logistiikan ja varastonhallinnan prosesseissa.

Kiinnostus ja sitä mukaa osaaminen Dynamics-toiminnanohjausjärjestelmää kohtaan kasvoi, joten siirryinkin 2012 pöydän toiselle puolelle konsultiksi. Välillä konsultin tehtävä vaihtui palvelupäälliköksi, kunnes 2018 loppuvuodesta palasin takaisin ratkaisukonsultin rooliin, tällä kertaa Efimalle.

Omalla alallani olen tällä hetkellä erityisen kiinnostunut ja innostunut siitä, miten Microsoftin tarjoamia pilvipalveluita, kuten Power Platformin työkaluja, voidaan hyödyntää D365FO-ratkaisuissa. Vapaa-aikaani puolestaan rytmittää kaksi lasta ja koira, jonka kanssa lenkkeily on yksi lempiharrastuksistani. Muutenkin kaikki luonnossa liikkuminen ja ulkoilu on sydäntä lähellä.

Erno Leppänen, varastonhallinta ja kuljetusten ohjaus

Olen kotoisin Somerolta, mutta nykyisin Pirkanmaalla vaikuttava itsensä kehittäjä. Inspiroidun sekä uuden oppimisesta että ruumiillisesta rääkkäyksestä kilpauinnin parissa. Muuten vapaa-aikani kuluu puolison ja lagotto-koiran kanssa yhteistä aikaa viettäen.

Olen aina ollut kiinnostunut tekniikasta, mutta nuorena ei ollut selvää suuntaa, mitä haluaisin tehdä ”isona”. Tällöin kesät ja muut lomat kuluivat eri työtehtävissä metalliteollisuudessa (pistehitsausta, runkomateriaalien sahausta, palo-ovien kasausta ja asennusta). Tämä ei kuitenkaan tuntunut omimmalta ja hakeuduinkin opiskelemaan tietotekniikkaa ja ohjelmointia.

Työt IT-alalla alkoivat laiteasennuksista, mutta myynnillinen puoli kuitenkin kiinnosti enemmän. Siirryinkin yrityksen sisällä tekemään myyntiä ja myynnin tukea, joista etenin vielä tuotepäällikön tehtäviin. Laajan osaamisen takia olin mukana yrityksen ERP-käyttöönottoprojektissa, jonka pohjalta lopulta päädyin nykyiseen tehtävääni auttamaan muita löytämään parhaat puolet uudesta järjestelmästään.

Työhistoriani ansiosta olen saanut käsityksen yritysten ja työntekijöiden eri tarpeista ERP-hankkeissa. Materiaalitarpeet ja toimitukset ovat myös olleet aina osa omia työtehtäviäni, minkä vuoksi niiden ymmärtäminen ja sovittaminen ERP-järjestelmään oli itselleni luonnollinen suunta. Osaltaan erikoistumiseeni vaikuttivat tietysti projektit, joissa olen päässyt käytännön työssä hyödyntämään osaamistani.

Varaston- ja kuljetustenhallinta sisältää paljon mahdollisuuksia täyttää vakiotoiminnallisuuksien avulla erikoisempiakin tarpeita, jolloin tarve asiakaskohtaisille muokkauksille vähenee. Varaston- ja kuljetustenhallinta myös kehittyy jatkuvasti, joka tuo oman haasteensa kehityksessä mukana pysymiseen. Nautinkin siitä, että pystyn kehittämään omaa osaamistani ja sitä kautta tuomaan asiakkaille tehokkaampia ja paremmin toimivia ratkaisuja.

Maria Chikitkina, talous ja projektit

Muutin Suomeen Venäjältä, Pietarista 5 vuotta sitten, koska halusin tutustua uuteen kulttuuriin ja saada kokemusta toisella maalla asumisesta ja työskentelemisestä. Opiskeluni suoritin sovelletun matematiikan tiedekunnassa Pietarin valtionyliopistossa. Luonteeltani olen utelias ihminen, tykkään uusista asioista ja työskentelystä ihmisten kanssa.

Aloitin urani Dynamics AX -konsulttina vuonna 2010, ja olen osallistunut useisiin Dynamics-projekteihin erilaisilla toimialoilla, kuten talouspalvelu-, tuotanto-, logistiikka-, rakennus- ja energia-aloilla. Ensimmäinen projektini oli Microsoft Dynamics AX 4.0 -toteutus suurelle terveydenhuollon organisaatiolle, johon kuului yliopisto, sairaalat, apteekki, koulutustilat, laboratoriot sekä asuntolat. Se oli monimutkainen ja mielenkiintoinen projekti, jonka kautta ymmärsin, että ERP-konsulttina voisin tutustua moniin toimialoihin ja että tässä ammatissa on paljon kehittymismahdollisuuksia.

Talouden ja logistiikan prosessit sekä niitä vastaavat järjestelmän toiminnallisuudet ovat minulle tuttuja, ja olen erityisesti pitänyt näiden prosessien yhdistämisestä kestävään ja joustavaan ratkaisuun. Nykyään keskityn eniten talous- ja projektinhallinnan sekä kirjanpidon toiminnallisuuksiin ja nautin erityisesti suurten kansainvälisten projektien tekemisestä. Suomeen muutettuani olen saanut toimittaa ratkaisuja maan keskisuurille ja suurille yrityksille sekä niiden ulkomaalaisille tytäryhtiölle. Olen innostunut ammattini monimuotoisuudesta ja uskon, että parannamme maailmaa asiakkaiden auttamisen kautta.

Vapaa-ajallani nautin ulkoilusta ja urheilusta, joihin kotipaikkani Espoo tarjoaa runsaasti mahdollisuuksia. Pidän myös matkustamisesta ja retkeilystä; pari viimeistä kesälomaani vietin Norjan Lofooteilla ja Kuolan niemimaalla. Nautin myös kulttuurielämästä: teatterista, konserteista ja näyttelyistä. Haluan säästää luontoa ja seuraan jokapäiväisessä elämässä kestävän kehityksen periaatteita.

Mikko Kaataja, tuotanto

Olen vanhempi ratkaisuarkkitehti Pirkanmaalta. Työskentelen Microsoft Dynamics -teknologioiden kanssa ja olen vannoutunut Lean-ajattelun sanansaattaja. Olen toiminut reilut 10 vuotta teollisten prosessien kehittämisen ja konsultoinnin parissa. Ammatillisiin intohimoihini kuuluvat tietojärjestelmät, Lean-ajattelu ja digitalisointi. Ensiajatuksella yhdistelmä voi kuulostaa haastavalta – yhdistää virtaus ja yksinkertaistus monimutkaisiin tietojärjestelmiin – mutta onneksi olen luonteeltani utelias ja analyyttinen. Minua ajaa eteenpäin halu oppia uutta ja kehittyä. Ehkä siksi aikanaan myös Lean kolahti ja lujaa.

Opintojeni loppupuolella toimin Tampereen teknillisen yliopiston Teollisuustalouden laitoksella tuotannon assistenttina, josta jatkoin samaisella laitoksella tehden diplomityöni ERP-järjestelmien ja -hankkeiden onnistumisesta ja jatkamalla sen jälkeen tutkijana FinnLean-yritysryhmähankkeessa. Samalla työstin väitöskirjaa Lean-kypsyyden arviointimallista.

Pidin erityisesti erilaisten yritysten kanssa työskentelystä ja yritysmaailman käytännönläheisestä tekemisestä. Tämä sai minut jättämään akateemiset aktiviteetit ja hyppäämään voiman pimeämmälle puolelle – ERP-konsultiksi. Yrityshankkeet ja teoriatietämys antoivat minulle mukaan sekä laajan työkalupakin että konsultoivan otteen.

ERP-konsulttina olen monesti päätynyt monimutkaisten toiminnanohjausjärjestelmien käyttöönottoihin, joissa jollain osa-alueella digitaalisuus on viety pitkälle. Olen myös konsultoinut lähes kaikkia tyypillisen toiminnanohjauksen osa-alueita, mutta syvimmällä uin kuitenkin teollisten prosessien, tilaus-toimitusketjun, tuotannon ja nimikkeiden tarvelaskennan (MRP) kanssa. Innostun haastavista ja monimutkaisista ongelmista. Hienoja hetkiä ovat erityisesti ne, kun yhdessä työstetyn ison kokonaisuuden palaset alkavat napsahdella kohdilleen; taustalla ollut teoreettinen ideaali kohtaa käytännön.

Vapaa-ajalla päätä ja kroppaani haastavat pari maastossa pyörivää rengasta ja piilossa olevat rastit. Myös jälkipolvi ja vaimo pitävät huolen, etteivät laakerit pääse lepäämään. Tykkään työskennellä "tosissaan muttei vakavissaan", enkä ole kovin ronkeli huumorin laadun suhteen. Esimerkiksi puheisiini saattaa eksyä täkyinä sananmuunnoksia.

Teemu Miettinen, tekninen alusta

Olen ainainen opiskelija ja kiinnostunut kaikesta ja kaikista. Usein se on hyvä asia, mutta keskittyminen vaatii extratyötä. Käyn jatkuvasti epämukavuusalueillani, minkä ansiosta olen myös harrastanut todella montaa lajia ja päätynyt mitä erilaisempiin tilanteisiin elämäni aikana. Pitkäaikaisin urheiluharrastukseni oli rugby, jonka lopetin 2017 lopussa suomen mestaruuteen. Lopettamispäätös juonsi tarpeesta viettää enemmän aikaa perheeni kanssa.

Viimeisin työni, eli roolini Efimalla, on vanhempi tekninen arkkitehti. Ensimmäisessä teknisen alan työpaikassa kehkeytyi päätös keskittää osaamistani Dynamics AX:n ympärille. Tätä polkua seuraten muutin töiden perässä Helsinkiin konsulttitöihin. Pääkaupunkiseudulla ehdin työskennellä neljässä ERP-konsulttitalossa ennen kuin siirryin Efimalle vuoden 2019 alussa.

Olen aina pitänyt tekniikasta ja ohjelmoinnista. Kirjoittelin ensimmäisiä koodeja jo ala-asteella tehdessäni Pacmanin ohjeiden mukaan, ja lopulta kiinnostus ohjasi minut Turun yliopistoon tietojenkäsittelytieteen pariin. Opiskelujen sivussa tein monenkirjavaa työuraa. Siltä ajalta löytyy työvuosia niin vanginvartijan kuin yökerhon VIP-baarimestarin hommista. Aikansa kutakin. Ohjauduin kuitenkin lopulta oman alan hommiin ja ensimmäisessä kokopäivätyössäni Dynamics Axaptan pariin sovelluskehittäjänä.

Olen innostunut pilven tuomista mahdollisuuksien määrästä. Pilven avulla kuka tahansa voi opetella ja ottaa kohtuullisin kustannuksin käyttöön minkä tahansa tekniikan. Pilvimalli myös mahdollistaa erittäin sujuvan integraation eri tuotteiden välillä, mikä edesauttaa ja nopeuttaa suuressa määrin eri kehityshankkeita. Pilvimaailmassa aikaa säästyy perusasenteluista ja parametroinnista itse tuottavaan työhön.

Toinen iso kiinnostuksen kohteeni on Power Platform. Power Platform tuo kehitystyökalupakkiin erittäin toimivan kokonaisuuden, jossa yhdistyvät pitkälti kaikki pilven hyvä puolet.

Kirjoitus on julkaistu aiemmin Efiman sivuilla.

Pinterest
Efima Oyj logo

Lisätietoja

Yritysprofiili Efima kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Hankinta
Logistiikka
Projektinhallinta
Supply chain management SCM
Taloushallinto
Tietohallinto
Toiminnanohjaus ERP
Tuotanto

Erikoisosaaminen

Analytiikka
Arkkitehtuuri
It-infrapalvelut
Pilvipalvelut / SaaS

Teknologia

Microsoft

Tarjonnan tyyppi

Konsultointi
Koulutus
Toteutustyö
Tuki- ja ylläpitotyö
Valmisohjelmisto

Omat tagit

Microsoft Dynamics 365
työntekijä

Siirry yrityksen profiiliin Efima kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Efima - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Asiantuntijoita ja yhteyshenkilöitä ei ole vielä kuvattu.

Efima - Muita referenssejä

Efima - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia