Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

STUK - Säteilyturvakeskus

ReferenssiSäteilyturvakeskus (STUK) on sosiaali- ja terveysministeriön hallinnonalan viranomainen, jonka toiminnan tarkoituksena on valvoa säteily- ja ydinturvallisuutta Suomessa. STUKin palveluksessa työskentelee 350 alan ammattilaista, joiden tehtävänä on ihmisten, yhteiskunnan ja ympäristön suojelu säteilyn haitallisilta vaikutuksilta sekä säteily- ja ydinonnettomuuksien estäminen nyt ja tulevaisuudessa.

Haaste

Sosiaali- ja terveysministeriön (STM) hallinnonalan organisaatioiden Säteilyturvakeskuksen, Valviran, työsuojeluhallinnon, Fimean ja Työterveyslaitoksen verkkopalvelut päätettiin keskittää yhteiselle verkkopalvelualustalle. Tavoitteena oli, että organisaatioiden verkkopalveluita uudistetaan niin, että ne pohjautuvat yhteiseen käyttöliittymään ja yhteisiin toiminnallisuuksiin, verkkopalveluiden ulkoasun säilyessä kuitenkin kullakin organisaatiolla yksilöllisenä. Yhteiseen verkkopalvelualustaan liittämisen lisäksi STUKin verkkopalvelua haluttiin uudistaa myös STUKille yksilöllisten ominaisuuksien ja toiminnallisuuksien osalta lisäämällä verkkopalveluun esimerkiksi erilaisia säteilyyn liittyviä sovelluksia.

Ratkaisu

Toteutimme STM:n hallinnonalan organisaatioille keskitetyn Liferay-verkkopalvelualustan. Liferay-teknologian hyödyntäminen mahdollisti sekä keskitetyn että kustannustehokkaan ratkaisun rakentamisen organisaatioille. Liferay soveltui verkkopalvelualustaksi erinomaisesti myös siksi, että alustassa on jo valmiiksi olemassa ominaisuuksia ja toiminnallisuuksia, jotka sellaisenaan palvelevat organisaatioiden tavoitteita.

Liitimme STUKin verkkopalvelun osaksi STM:n hallinnonalan organisaatioille rakennettua verkkopalvelualustaa. Koska yhteinen verkkopalvelualusta toteutettiin Liferay-portaalialustana, oli myös STUKin verkkopalvelun uudistus luontevaa toteuttaa Liferay-teknologiaa hyödyntäen. Lisäksi uudistimme STUKin verkkopalvelun ulkoasun sekä lisäsimme palveluun uusia ominaisuuksia ja toiminnallisuuksia, esimerkiksi ympäristön säteily- ja radonmittaustuloksia esittävät sovellukset. Verkkopalvelun käyttäjäystävällisyyttä parannettiin muun muassa toteuttamalla sivusto responsiiviseksi, mikä mahdollistaa sivuston mukautumisen käytettävään laitteeseen ja selaimeen.

Lopputulos

STUKin uudistettu verkkopalvelu julkaistiin elokuussa 2015. Keskitetyn Liferay-verkkopalvelualustan hyödyntäminen mahdollisti kustannustehokkaan ratkaisun rakentamisen sekä verkkopalveluiden käytettävyyden parantamisen. Uudistettu stuk.fi -verkkopalvelu on aiempaa käyttäjäystävällisempi ja toiminnallisuuksiltaan monipuolisempi, modernin ulkoasun viimeistellessä kokonaisuuden.

Yhteistyö STUKin ja Valamiksen välillä sujui erinomaisesti, mistä kiittelee myös STUKin projektivastuuhenkilö, tiedottaja Riikka Laitinen-Sorvari: "Hanke eteni tehokkaasti ja laadukkaasti, kiitos Valamiksen vankan projektinhallinnan sekä Liferay-osaamisen. Itselläni ei ollut aikaisempaa kokemusta Liferaysta, mutta tämä ei kuitenkaan muodostunut lainkaan ongelmaksi, sillä asiat esitettiin selkeästi ja ymmärrettävästi. Uuden alustan myötä myös sivuston jatkokehitys on entistä joustavampaa.

Suosittelija:

Yhteistyö STUKin ja Valamiksen välillä sujui erinomaisesti, mistä kiittelee myös STUKin projektivastuuhenkilö, tiedottaja Riikka Laitinen-Sorvari: "Hanke eteni tehokkaasti ja laadukkaasti, kiitos Valamiksen vankan projektinhallinnan sekä Liferay-osaamisen. Itselläni ei ollut aikaisempaa kokemusta Liferaysta, mutta tämä ei kuitenkaan muodostunut lainkaan ongelmaksi, sillä asiat esitettiin selkeästi ja ymmärrettävästi. Uuden alustan myötä myös sivuston jatkokehitys on entistä joustavampaa."

Riikka Laitinen-Sorvari

Pinterest
Referenssin infoboxi
Valamis logo

Tiedot

Tilaaja: Säteilyturvakeskus (STUK)
Toimittajan
yhteyshenkilö:
Janne Hietala, Chief Commercial Officer • janne.hietala@valamis.com

Lisätietoja

Yritysprofiili Valamis kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Laatu, turvallisuus ja ympäristö
Projektinhallinta
Tietohallinto
Viestintä

Erikoisosaaminen

Arkkitehtuuri
Integraatiot
It-infra loppukäyttäjäpalvelut
Ohjelmistokehitys
Tietoturva

Toimialakokemus

Julkishallinto
Terveys- ja sosiaalipalvelut

Teknologia

Open source

Tarjonnan tyyppi

Konsultointi
Toteutustyö

Siirry yrityksen profiiliin Valamis kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Valamis - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Premium-profiilia ei ole aktivoitu. Aktivoi plus/premium-profiili näyttääksesi tässä lisäämäsi 3 asiantuntijaa.

Valamis - Muita referenssejä

Valamis - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia