Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Saumaton palvelupolku viestintäkanavista mobiilisovellukseen

BloggausOngelmatilanteissa ihmiset hakevat vastauksia kysymyksiinsä Googlesta ja keskustelevat sosiaalisessa mediassa. Moni yritys puolestaan tarjoaa ratkaisuja ongelmiin mobiilisovelluksen kautta. Miten kysyjä saadaan ohjattua saumattomasti nettisivulta tai some-alustalta ratkaisun äärelle mobiilisovellukseen? Deep link on toiminnallisuus, joka mahdollistaa saumattoman ja johdonmukaisen palvelupolun eri kanavista mobiilisovellukseen. Tässä blogissa kerron asiakkaalle toteuttamamme case-esimerkin avulla, miten deep link toimii ja mitä hyötyä siitä on yrityksen liiketoiminnan kannalta.

Yritykset viestivät nykyään asiakkaidensa kanssa monissa eri kanavissa. Tämä viestintä ei kuitenkaan ole pelkkää jutustelua, vaan osa asiakkaan palvelupolkua, jonka on tarkoitus johtaa liiketoimintaan. Potentiaaliset asiakkaat pitää saada tarjotun ratkaisun pariin mahdollisimman saumattomasti riippumatta siitä, missä kanavassa asiakas on tavoitettu.

Kun yrityksen palvelu on mobiilisovelluksessa, saumattoman ja johdonmukaisen asiakaskokemuksen mahdollistaa deep link. Lue esimerkki asiakkaallemme toteutetun sovelluksen toiminnasta.

Case SecondTie – apua mobiilisovelluksen välityksellä

Sekä kotona että töissä on jatkuvasti tilanteita, joissa asiantuntijan neuvoilla olemassa olevan ongelman saisi ratkaistua hetkessä. Ongelmat voivat olla pieniä tai isoja: Onko sormessani oleva haava tulehtunut vai selvitäänkö kotikonstein? Kannattaako tässä tilanteessa tehdä testamentti vai avioehto? Miten brexit vaikuttaa liiketoimintaani?

Asiakkaamme SecondTie päätti ratkaista ongelmat alustatalouden keinoin, eli saattaa yhteen neuvoja tarvitsevat henkilöt ja asiantuntijat. Tavoitteena oli, että ratkaisun pitää olla löydettävissä niitä viestintäkanavia käyttäen, joista asiantuntijan löytää muutenkin.

Miten toimii saumaton asiakkuuspolku deep linkin avulla?

SecondTielle toteutettiin Tie-mobiilisovellus, jolla voi soittaa asiantuntijalle maksullisen ääni- tai videopuhelun. Mutta alkaako kukaan etsiä ongelmatilanteessa apua mobiilisovelluksesta? Luultavasti ei. Tämä kohta ratkaistiin deep linkin avulla.

Deep link on käyttäjän kannalta aivan samanlainen kuin tavallinen linkki. Olet todennäköisesti käyttänyt deep linkkiä aivan huomaamattasi esimerkiksi selaillessasi nettisivua, jolle on upotettu jonkin sosiaalisen median alustalla olevaa sisältöä. Upotetun sisällön klikkaaminen mobiililaitteen selaimessa aktivoi deep linkin. Deep link ei vie toiselle nettisivulle, vaan avaa mobiililaitteeseen asennetun sovelluksen, jossa näet halutun sisällön. Kun sisältö aukeaa sovelluksessa, myös sovelluksen toiminnot ovat käytettävissäsi.

Näin deep link toimii Tie-mobiilisovelluksessa:

  1. Yritys tekee Tie-sovellukseen oman palvelukorttinsa, esimerkiksi eläinääkäripäivystyksen tai lämpöpumpun säätöihin liittyvän neuvontapalvelun.
  2. Yritys lisää palvelukorttiin vievän deep linkin niihin kanaviin, joita hän käyttää asiakasviestinnässään. Jos hänen asiakkaansa löytävät hänet nettisivun tai sosiaalisen median profiilin kautta, hän voi lisätä linkin näihin paikkoihin. Yrittäjä voi myös lisätä deep linkin sähköpostinsa allekirjoitukseen, jolloin se jää talteen sähköpostitse viestineille asiakkaille.
  3. Nyt asiakas pääsee linkkiä klikkaamalla yrittäjän palveluun Tie-sovelluksessa mistä vain kanavasta, missä hän törmää tietoihin yrittäjästä.
  4. Palvelukortista asiakas voi käynnistää puhelun yrittäjälle.

Koska kyseessä on tavallinen linkki, voidaan se esittää myös QR-koodina, joka on esimerkiksi liimattu tarrana tuotteen kylkeen tai printattu mainosjulisteeseen. Deep link toimii siis myös muista kuin digitaalisista viestintäkanavista.

Teknologia asiakkuuden ja liiketoiminnan tukena

Hyvä palvelumuotoilu tuo esiin kaikkien käyttäjäryhmien näkökulmat. Asiakas pääsee deep linkin avulla helposti mobiilipalvelun pariin juuri sitä tarvitessaan. Yritys puolestaan voi vahvistaa brändiään deep linkiä käyttäen.

Deep link on esimerkki teknisestä ratkaisusta, joka tukee johdonmukaista ja saumatonta palvelupolkua ja laadukasta asiakaskokemusta. Tällaisin teknisin keinoin haluamme tuoda digitaaliset palvelut helpommin kuluttajan saataville oikeassa tilanteessa.

Kiinnostaako lukea lisää mobiilisovelluksiin liittyen? Lataa alta Kaikki mitä olet aina halunnut tietää mobiilisovellusten ostamisesta, mutta et ole uskaltanut kysyä -oppaamme ja tiedät, miten toteutat liiketoiminnalle arvoa tuottavan mobiilisovelluksen.

Lataa ilmainen opas

Pinterest
Vincit logo

Lisätietoja

Yritysprofiili Vincit kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Asiakaspalvelu
Viestintä

Erikoisosaaminen

Mobiilikehitys

Omat tagit

mobiiliapplikaatio
palvelumuotoilu
asiakaskokemus
mobiilisovellus

Siirry yrityksen profiiliin Vincit kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Vincit - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Premium-profiilia ei ole aktivoitu. Aktivoi premium-profiili näyttääksesi tässä lisäämäsi 3 asiantuntijaa.

Vincit - Muita referenssejä

Vincit - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia