Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Rukakeskus – verkkokaupan uudistus

ReferenssiKuusamossa sijaitseva Ruka on yksi Suomen suosituimmista hiihtokeskuksista. Rukan palvelutarjonnan monipuolisuus hyödyttää tietenkin alueella vierailevaa matkailijaa, mutta samalla se asettaa suuria haasteita verkkosivuston päivitettävyydelle ja verkkokaupan toiminnallisuudelle.


Rukan verkkokauppa oli hiljattain uudistettu Drupal 8 ja Drupal Commerce -alustalle, mutta palvelun käytettävyydessä ja päivitettävyydessä oli parannettavaa. Eri kassajärjestelmät eivät esimerkiksi keskustelleet keskenään, pienimpiinkin muutoksiin tarvittiin koodaria, eikä mobiilikäyttäjien käyttökokemus vastannut toivottua tasoa.

Ketterämmän toimintamallin saavuttamiseksi ja hyväksi havaitun verkkokaupan jatkokehittämiseen haluttiin hyvä kumppani, joka kykenisi myös kehittämään verkkosivuston visuaalista ilmettä. Druid valittiin kumppaniksi paitsi akuutteihin uudistuksiin, myös palvelun jatkuvaan kehitykseen.

Mitä teimme?

Yksi verkkokaupan täydellisen uudistamisen suurimmista haasteista oli saada Drupal integroitua hissilippukaupan kanssa. Integraation ansiosta ostettujen lippujen tietoja ei enää tarvitse syöttää kahteen eri järjestelmään, vaan tiedot menevät kassoille ja hiihtohissien porteille.

Jatkossa tulemme yhdistämään samaan järjestelmään myös muita palveluja useasta domainista, sekä tuomaan verkkokauppaan mahdollisuuden yhdistellä aiempaa monipuolisemmin eri palveluntarjoajien tuotteita, esimerkiksi majoitus + hissilippu + välinevuokraus -tarjouspaketiksi.

Rukan verkkokaupan uudistaminen aloitettiin maaliskuussa 2017 ja ensimmäiset uudistukset julkaistiin seuraavana syksynä. Teknisten uudistusten ja rajapintaintegraatioiden lisäksi myös verkkosivuston visuaalista ilmettä päivitettiin projektin yhteydessä.

Koko projekti toteutettiin alusta loppuun Scrum-toimintaperiaatteiden mukaisesti ja tiimin kokoonpanoa vaihdettiin projektin aikana joustavasti tarpeiden mukaan. Jatkokehityksen sujuvoittamiseksi koulutimme asiakkaan tuoteomistajan Scrum-osaajaksi.

Tulokset

Uudistunut verkkokauppa palvelee käyttäjiä huomattavasti aiempaa paremmin ja on huomattavasti helpompi ylläpitää. Kausikortit, lahjakortit, yritysten kausikortit, vuokravälineet ja bussikuljetukset löytyvät nyt kaikki samasta verkkokaupasta. Parannettujen hakumahdollisuuksien avulla käyttäjä voi myös etsiä esimerkiksi majoitusvaihtoehtoja aiempaa monipuolisemmilla hakukriteereillä.

Parantuneen käytettävyyden ansiosta mobiilisti tapahtuvien ostojen määrä kasvoi noin 30 %. Kokonaismyynti verkossa kasvoi 12 % edelliseen kauteen verrattuna.

Suosittelija:

Yhteistyö Druidin kanssa oli sujuvaa. Erityisesti arvostimme tiimin teknistä osaamista ja halua olla jalkauttamassa ketteriä prosesseja myös asiakkaan toimintatapoihin.

Ida-Maria Kivelä, eCommerce Specialist

Pinterest
Referenssin infoboxi
Druid Oy logo

Tiedot

Tilaaja: Rukakeskus
Ajankohta: 2017 -

Lisätietoja

Yritysprofiili Druid kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Asiakaspalvelu
Markkinointi
Myynti

Erikoisosaaminen

Integraatiot
Ketterät menetelmät
Ohjelmistokehitys
Verkkokaupparatkaisut
Webkehitys

Toimialakokemus

Hotelli, matkailu ja ravitsemus
Urheilu, viihde ja virkistys

Teknologia

Drupal

Tarjonnan tyyppi

Toteutustyö
Tuki- ja ylläpitotyö

Omat tagit

Drupal Commerce
drupal 8

Siirry yrityksen profiiliin Druid kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Druid - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Druid - Muita referenssejä

Druid - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia