Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Rising Star -koulutusohjelman kautta ohjelmistokehityksen huippuosaajaksi

BloggausIT-alan rekrytoijan dilemma: ohjelmistokehittäjistä on huutava pula, mutta samaan aikaan uransa alkuvaiheessa olevien kehittäjien on haastavaa työllistyä asiakasprojekteihin. Meitä on harmittanut jo pidempään, ettemme ole pystyneet rekrytoimaan uransa alkuvaiheessa olevia kehittäjiä ja mahdollistamaan työkokemuksen kartuttamista sillä volyymilla, mitä olisimme halunneet. Tähän on kuitenkin tullut vihdoin muutos ja Vincitin sisäinen Rising Star -koulutusohjelma toteutetaan nyt isompana kuin koskaan!

"Tämän hetken asiakasprojektimme edellyttävät hieman enemmän kokemusta."

Ensinnäkin, pahoittelut kaikki ohjelmistoalan uran alkuvaiheessa olevat tekijät, joille olemme joutuneet lähettämään ylläolevan fraasin vastauksena yhteydenottoonne mahdollisista työ- tai harjoittelupaikoista. CV:nne, koodinne ja asenteenne ovat lähestulkoon joka kerta vakuuttaneet meidät ja useimmiten kielteisen vastauksen taustalla kyse on todellakin ollut yrityksemme liiketoimintamallista. Se kun perustuu työntekijöidemme osaamisen myymiseen olemassa oleviin tai tuleviin asiakkuuksiin.

Liiketoimintamalliin vetoaminen kuulostanee edelleen heikolta syyltä, mutta totta se on. Erityisesti julkisen puolen IT-projektien kilpailutusten tiukat kokemusvaatimukset ovat herättäneet viime aikoina alalla keskustelua, viimeksi sitä käsiteltiin julkisesti Antti Kallion artikkelissa Talouselämässä 15.10.2021. Ymmärrämme toki myös ostavaa osapuolta: ostaessaan softakehitystä konsulttifirmalta asiakkaat tyypillisesti haluavat projekteihinsa tiimin, joka koostuu kokeneista, pidempään alalla olleista osaajista.

Ratkaisua etsimässä – ja vihdoin myös toteuttamassa

Onneksemme olemme nyt vihdoin saavuttaneet sen pisteen, jossa olemme organisaationa valmiita kyseenalaistamaan aikaisempia käytäntöjämme ja laittamaan itsemme likoon asioiden muuttamiseksi. Onnistuaksemme kunnianhimoisissa tavoitteissamme on se vaatinut ja tulee vaatimaan meiltä pitkäjänteistä ajallista sekä taloudellista investointia sekä toimintapojen ja jopa ajattelumallien muutosta.

Tiedämme isona IT-konsulttitalona olevamme tärkeässä roolissa luomassa uusia IT-alan kehittäjäsukupolvia, joista myös meidän työyhteisömme tulevaisuus on riippuvainen. Tästä syystä olemmekin koko organisaation tasolla erityisen innoissamme siitä, että olemme ottaneet niskalenkkiä hommasta ja käynnistäneet Vincitin sisäisen koulutusohjelman, Vincit Rising Starin, jonka tarkoituksena on luoda meille toimivat sisäiset mallit uransa alkuvaiheessa olevien ohjelmistokehittäjien kouluttamiseen alan superstaroiksi.

Vincit Rising Star – suuret työllistämistavoitteet

Rising Star -ohjelman kautta aiomme työllistää säännöllisesti suuren määrän uransa alkutaipaleella olevia, eri osaamistasoilla varustettuja ohjelmistokehittäjiä – syksyn 2021 rekrytointikierroksella peräti 30 henkilöä! Rekrytoitavilla staroilla voi olla hyvinkin erilaiset opinto-, työ- ja harrastuneisuustaustat, sillä ohjelman pääkriteerinä on kyky tuottaa siistejä ja ylläpidettäviä ratkaisuja selkeästi määriteltyyn ongelmaan. Uusilla staroillamme voi siis olla vielä opinnot loppusuoralla tai vaihtoehtoisesti työvuosiakin jo muutamia taustalla.

Jokaiselle koulutusohjelmaan osallistuvalle räätälöidään yksilöllinen kehityspolku sisäisen koulutusorganisaatiomme Univincityn pedagogin avustuksella. Se, miltä koulutusohjelman vaiheelta itse starttaa riippuu omasta lähtötasosta ja tuen tarpeesta. Kokeneiden asiantuntijoidemme tuki on läsnä ja saatavilla koko koulutusohjelman ajan. Koulutusohjelman ensimmäinen vaihe esimerkiksi perustuu mestari–kisälli-malliin, jolloin jokaisella oppijalla on oma henkilökohtainen mentori. Oppija pääsee tällöin havainnoimaan ja työskentelemään kokeneen asiantuntijan tiiviissä ohjauksessa.

Tavoitteenamme on, että Rising Star -ohjelmaan tullaan tekemään vuosittain kaksi hakukierrosta. Jos esimerkiksi omat opinnot eivät ole vielä siinä vaiheessa, että ne mahdollistaisivat täysipäiväisen työskentelyn, niin ei hätiä, vaan seuraavalla kierroksella mukaan.

Lue lisää ja hae!

Pinterest
Vincit logo

Lisätietoja

Yritysprofiili Vincit kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Erikoisosaaminen

Ohjelmistokehitys

Omat tagit

it-ala
koulutusohjelma

Siirry yrityksen profiiliin Vincit kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Vincit - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Vincit - Muita referenssejä

Vincit - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia