Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Pauligin mobiiliratkaisu SAP Fiori-teknologialla

ReferenssiHeadstart toimitti palveluna mobiiliratkaisun Pauligille. SAP Fiori -teknologiaan pohjautuvilla mobiilisovelluksilla pystytään ratkaisemaan eri yksiköiden erityistarpeita. Uusien ratkaisujen ansiosta Paulig voi kehittää saman tutun ja luotettavan kumppanin kanssa sekä toiminnanohjausta että käyttöliittymiä.


Vuoden 2014 alusta alkaen Paulig on tarjonnut kodin ulkopuolisia kahviratkaisuja nimellä Paulig Professional. Muutoksen taustalla on kahden vahvan talon yhdistyminen, jossa vuodesta 1969 toimineen Vendorin osaaminen täydentää Pauligin lähes 140 vuoden kokemusta kahvista. Paulig Professional toimii Suomessa, Ruotsissa, Norjassa ja Baltiassa noin 200 henkilön voimin. Suomen suurin kahvitalo Oy Gustav Paulig Ab toimii myös Venäjällä ja sen naapurimaissa. Yhtiö kuuluu monista merkkituotteistaan tunnettuun Paulig-konserniin.

”Fuusion jälkeen meillä oli tuplajärjestelmät – oli esimerkiksi kaksi eri toiminnanohjausjärjestelmää sekä omat CRM:t ja nettikaupat”, Pauligin SAP Service Manager Jorma Varis kuvailee yritysjärjestelyn aiheuttamia haasteita.

Tavoitteena yhtenäiset toimintatava

Pauligilla on otettu SAP:n toiminnanohjausjärjestelmä käyttöön jo 1990-luvun lopulla. Perinteisessä kahvin paahtamisessa ja tuottamisessa Pauligin SAP toimi moitteettomasti, mutta uusi huoltoliiketoiminta vaati erilaisia toiminnallisuuksia. ”Meillä on master dataa ja prosesseja monessa paikassa. Emme halunneet erillistä järjestelmää huoltoliiketoiminnalle vaan päätimme keskittää kaikki tärkeimmät asiat SAP:iin”, Jorma Varis kertoo.

Paulig otti huoltoliiketoiminnan ohjauksessa käyttöön SAP Customer Service -moduulin. Samalla käynnistettiin vaiheistettu hanke, jonka tavoitteena on päästä yhtenäiseen järjestelmäarkkitehtuuriin kaikissa toimintamaissa.

”Haluamme yhtenäistää prosessit kaikilla liiketoiminnan osa-alueilla. Siihen liittyen päätimme panostaa vahvasti myös mobiiliratkaisuihin”, Jorma Varis toteaa.

Mobiiliratkaisut tehostavat toimintaa


Kenttähuollon prosessien mobilisointi päätettiin rakentaa SAP Fiori -teknologialla, jonka avulla tehdyt ratkaisut mahdollistavat personoidun, responsiivisen ja yksinkertaisen käyttäjäkokemuksen.

”Teimme custom-ratkaisun SAP Fiorilla. Samassa yhteydessä hankimme myös uuden alustan web-kaupalle ja yhdistämme erilliset CRM-järjestelmät”, Jorma Varis taustoittaa.

Käytännössä SAP Fiori -mobiilisovellukset ovat HTML5-sivuja, jotka toimivat kaikilla modernilla selaimella varustetuilla laitteilla. Uusilla ratkaisuilla lisätään kentällä liikkuvan henkilöstön tehokkuutta ja helpotetaan johdon työtä.

”Nyt meidän SAP:ia voidaan käyttää HTML5-sivun kautta. Kaikki mobiililaitteella näkyvä data on reaaliaikaista ERP-dataa”, Jorma Varis kuvailee.

Mobiilisovellukset mahdollistavat uusia toimintatapoja, tuovat tehokkuutta prosesseihin ja parantavat järjestelmän käyttökokemusta. Pitkällä tähtäimellä tehdyn ratkaisun hyödyt kertaantuvat vuosien varrella kun eri yksiköiden erityistarpeisiin voidaan vastata helposti ja nopeasti.

”Kiinnostusta SAP:n mobiiliratkaisuihin tuntuu riittävän. Olemme jo suunnittelemassa kahvilaboratorion käyttöön räätälöityä käyttöliittymää ja mobiilipääte antaa paljon mahdollisuuksia mm. ulkoisten varastojen toimintaan ilman raskaita integraatioita”, Jorma Varis kertoo.

Toiminnanohjaus ja käyttöliittymät yhden kumppanin kanssa


Paulig teki ennen hanketta kartoituksen SAP-kumppanista, jolla oli osaamista sekä SAP Customer Servicestä että mobiiliratkaisuista. Kumppaniksi valikoitui Headstart, jonka kanssa Pauligilla on pitkä historia toiminnanohjausjärjestelmän toimittamisesta.

”Oli hienoa, että pystyttiin tekemään ihan uudenlainen juttu tutun kumppanin kanssa. Emme tarvinneet erillistä tutustumis- ja perehtymisvaihetta ja ratkaisutkin on helpompi jalkauttaa”,Jorma Varis valottaa.

Usein yrityksissä on liiketoiminnan muuttuessa hankittu uusia järjestelmiä ja niille aina omat toimittajat. Pauligin kannalta merkittävä muutos nykytilanteessa on se, että sama kumppani joka tuntee yrityksen tarpeet ja järjestelmät pystyy tekemään SAP:n omilla työkaluilla myös käyttöliittymiä.

”Ja mikä parasta, nyt käytössämme on alusta ja teknologia, joilla voi tehdä täysin dynaamista ja skaalautuvaa käyttöliittymää kaikille laitteille”, Jorma Varis toteaa tyytyväisenä.


Suosittelija:

”Nyt käytössämme on alusta ja teknologia, joilla voi tehdä täysin dynaamista ja skaalautuvaa käyttöliittymää kaikille laitteille”

Jorma Varis, SAP Service Manager, Oy Gustav Paulig Ab

Pinterest
Referenssin infoboxi
SAP Finland Oy logo

Tiedot

Tilaaja: Paulig

Lisätietoja

Yritysprofiili SAP Finland kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Erikoisosaaminen

Käyttöliittymäsuunnittelu
Mobiilikehitys

Teknologia

SAP

Tarjonnan tyyppi

Valmisohjelmisto

Omat tagit

SAP Fiori

Siirry yrityksen profiiliin SAP Finland kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

SAP Finland - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Premium-profiilia ei ole aktivoitu. Aktivoi plus/premium-profiili näyttääksesi tässä lisäämäsi 1 asiantuntijaa.

SAP Finland - Muita referenssejä

SAP Finland - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia