Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Palvelualusta, joka yhdenmukaistaa pysäköinnin toiminnot

ReferenssiVaivaton pysäköinti on autoilijoiden ykköstoive. Finnpark lähti rohkeasti vastaamaan tähän toiveeseen ja uudistamaan pysäköinnin toimialaa. Lopputuloksena syntyi liiketoiminta-alusta, joka mahdollistaa asiakaslähtöisen Moovy-pysäköintipalvelun. Palvelun tavoitteena oli saada kaikkiin pysäköintiympäristöihin yhtenäinen, sujuva ja helppo tapa pysäköidä.

Pitkiä jonoja ja suuria kustannuksia

Parkkihallien käyttämisen haasteet ovat tuttuja useille autoilijoille. Pysäköintilipukkeet hukkuvat tai vaurioituvat, talvella jäätyvät autojen ikkunat vaikeuttavat halleihin sisäänajoa ja massatapahtumien jälkeen kassoille syntyy pitkiä jonoja. Myös pysäköintioperaattoreille laitteet ja pysäköintilipukkeet sekä luvat aiheuttavat paljon työtä ja kustannuksia.

Pysäköinnin palveluita tuottava Finnpark halusi tuoda paremman ja yhdenmukaisemman asiointikokemuksen asiakkailleen. Toimialan muutos ja kilpailijakentän monipuolistuminen toivat osaltaan myös paineita oman toiminnan ja palveluiden kehittämiseen. Yritys päätti toteuttaa palvelualustan, johon kaikki pysäköinnin tarjoajat sekä autoilijat voivat liittyä.


Alustatalouden tehokas hyödyntäminen

Palveluiden tuottamisen tavaksi valittiin platform-liiketoimintamalli. Palvelun konseptointivaiheessa pidettiin useita workshoppeja, joissa osallistettiin käyttäjiä ja sidosryhmiä palvelun kehittämiseen. Tämän seurauksena syntyi pysäköintipalvelun tuottajien ja autoilijoiden kohtauspaikka, Moovy.

Autoilijoille palvelu näyttäytyy Moovy-mobiilisovelluksen muodossa, mikä helpottaa ja nopeuttaa autoilijoiden arkea. Moovyn avulla voi ajaa parkkihalleihin ikkunaa avaamatta. Auto tunnistetaan rekisterikilven perusteella sisään- ja ulosajon yhteydessä, puomi aukeaa ja pysäköinti alkaa ja päättyy automaattisesti. Pysäköintimaksut veloitetaan asiakkaan maksukortilta jälkikäteen. Pysäköintihallien lisäksi Moovy-palvelu on käytössä myös kadunvarsipysäköinnissä.

Alan ehdoton edelläkävijä

Sovellus on saanut autoilijoilta erittäin hyvää palautetta. Erityisesti on pidetty suoraviivaisesta ja helposta hallipysäköinnistä sekä käyttöönotosta. Moovy-palvelu on mahdollistanut toimialan kehittymisen ja vahvistanut Finnparkin asemaa edelläkävijänä. Palvelu on käytössä useissa Suomen kaupungeissa sekä halli- että katupysäköinnissä. Helsingissä Moovy on käytössä P-Triplassa, jossa on 2 300 parkkipaikkaa, P- Töölössä ja useassa Pasilan pysäköintihallissa. Helsingin kadunvarsipysäköintiin Moovyn suunnitellaan tulevan vuoden 2020 aikana kuten myös Helsinki-Vantaan lentoaseman P1 ja P2-pysäköintilaitoksiin.

Palvelumuotoilusta vastasi Passi & Ripatti Oy.

Suosittelija:

Asiakkailla on kaikilla omat toiveensa ja tarpeensa pysäköinnin hallintaan. Vincitin kavereilla on ollut halua ja kykyä suoraviivaistaa ja yhdenmukaistaa näitä toimintamalleja. Lopputuloksena palvelusta on muodostunut sekä kohteen omistajalle että hänen pysäköintiasiakkailleen äärimmäisen helppokäyttöinen.

Mika Isoviita / Tuotepäällikkö, Moovy

Pinterest
Referenssin infoboxi
Vincit logo

Tiedot

Tilaaja: Moovy
Toimittajan
yhteyshenkilö:
Petri Suhonen

Lisätietoja

Yritysprofiili Vincit kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Erikoisosaaminen

Ketterät menetelmät
Käyttöliittymäsuunnittelu
Mobiilikehitys
Ohjelmistokehitys
Webkehitys

Tarjonnan tyyppi

Toteutustyö

Siirry yrityksen profiiliin Vincit kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Vincit - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Vincit - Muita referenssejä

Vincit - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia