Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Onko PaaS kone- ja laitevalmistajien tulevaisuutta?

BloggausLiiketoimintamallit ovat murroksessa. Suuntaus käy kohti varallisuuden vähentämistä, ja uudet mallit perustuvat nyt paljon vilkkaampaan kulutukseen kuin aiemmin. Uuden teknologian kehittyessä rajoitukset vähenevät ja mahdollisuudet kasvavat. Joissakin tapauksissa uudet tavat tarjota tuotteita ja palveluita ovat korvanneet entiset kokonaan. Jopa vakiintuneet, tuotekeskeiset yritykset, kuten Rolls Royce, jotka aiemmin myivät kokonaisia lentokoneiden moottoreita, ovat omaksuneet kulutusmallin ja tarjoavat nyt sen sijaan ”lentoaikoja”. Käsite on nimeltään tuote palveluna – Product as a Service, PaaS.

PaaS – kuin Spotify, mutta valmistavaa teollisuutta varten

PaaS-mallin idea on, että toimittajat voivat veloittaa koetusta lisäarvosta enemmän kuin vain tuotteen tai palvelun kertaostosta. Kuluttajapuolelta malli on meille kaikille hyvin tuttu: Kuka ostaa enää CD-levyjä kuin suoratoistopalvelun kautta saa rajattoman määrän musiikkia joka kuukausi käyttöönsä?

Ajoneuvojen, koneiden ja muiden pääomavaltaisten laitteiden tuotantoon sovellettuna PaaS-konsepti tarkoittaa, että asiakkaat ostavat varsinaisen tuotteen sijaan tuotteen käyttöaikaa. PaaS voi olla houkutteleva vaihtoehto, kun yhä useammat yritykset etsivät uusia mahdollisuuksia osallistua aktiivisesti jälkimarkkinoille. Kun fyysisten tuotteiden sijaan tarjotaan kokemuspohjaisia palveluita, asiakassuhde ja myynti eivät pääty siihen, kun tuote lähtee valmistajalta eteenpäin. Sen sijaan palvelu jatkuu tuotteen koko elinkaaren ajan riippumatta siitä, onko kyseessä maatalouslaitteisto, lämpöpumppu vai kuorma-auto.

Maksimaalinen käyttöaika ennakoivalla huollolla

Asiakkaan havaitsema arvo on sidottu sekä asiakkaiden valitsemaan fyysiseen tuotteeseen että siihen palvelutasoon, jonka he odottavat saavansa jälkimarkkinoilla. Suuri osa työstä koostuu virheiden määrän minimoinnista ja tuotteen käyttöajan maksimoinnista. Tämä vaatii enemmän yritykseltäsi toimittajana ja kyvyiltäsi ennakoida virheitä ja toteuttaa ennalta ehkäiseviä toimenpiteitä. Tehdäksesi tämän tehokkaasti on tärkeää, ettet katso vain tuotetta kokonaisuutena. Sinun on myös voitava nähdä tuotteen komponentit "yksittäisinä kokonaisuuksina". Parhaassa tapauksessa kullakin komponentilla on oma huoltosuunnitelma, joka kattaa myös ennaltaehkäisevän huollon ja takuuvelvoitteet.

Komponentit voit varustaa antureilla ja seurata käyttöä IoT-palveluiden avulla, mikä helpottaa virheiden ennakointia ja auttaa välttämään kalliita käyttökatkoja.

Lue lisää tästä mielenkiintoisesta tulevaisuuden suuntauksesta blogistamme.

Pinterest
Fellowmind logo

Lisätietoja

Yritysprofiili Fellowmind kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Toiminnanohjaus ERP

Erikoisosaaminen

Pilvipalvelut / SaaS

Toimialakokemus

Valmistava teollisuus

Teknologia

Microsoft

Tarjonnan tyyppi

Konsultointi
Tuki- ja ylläpitotyö
Valmisohjelmisto

Omat tagit

Microsoft Dynamics 365
Fellowmind

Siirry yrityksen profiiliin Fellowmind kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Fellowmind - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Fellowmind - Muita referenssejä

Fellowmind - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia