Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Oletko pysynyt kehityksessä mukana? - 4 tärkeää kysymystä yrityksille

Bloggaus


Muistatko, kun ensimmäiset kännykät tulivat ja muutamat pellepelottomat kuljettelivat 2kg:n möhkäleitä mukanaan ja puhuivat ”puhelimeen”?

Tai, kun sähköposti alkoi yleistymään ja ensimmäiset ihmiset ”unohtivat” joulukorttien lähettämisen ja korvasivat ne sähköisellä joulutervehdyksellä?


Entä katsoitko ennen iltaisin tv:tä tai luit jopa kirjoja? Ja nyt makaat iltaisin sängyssä tabletti tai jopa kännykkä kädessä ja tuijottelet Netflixiä ja vähän muutakin?

Kehitys kehittyy

Maailma muuttuu tällä hetkellä hurjaa vauhtia niin yksityisen ihmisen kuin yritystenkin elämässä. Ihmisellä on kuitenkin taipumus jarruttaa muutosta ja pysytellä tutuissa ja turvallisissa tavoissa toimia. Jokainen yllä mainittu asia on tuntunut aikoinaan ensi kuulemalta naurettavan hullulta, mutta pikkuhiljaa ne ovat vakiintuneet jo ihan normaalitavoiksi toimia.

Yksityisellä ihmisellä vanhassa pysyminen on mahdollista ja joskus jopa kunniakasta, mutta yrityksen ei kannata lukkiutua vanhoihin rutiineihin. Muutosvastarinnalla ilmiönä on oma tärkeä tehtävänsä, mutta yritysmaailmassa kilpailu on kovaa ja harvalla on varaa antaa tasoitusta kilpailijoille vanhoilla työläillä ja tehottomilla toimintatavoilla.

Onko toimintanne tehokasta vai hermoja raastavan työlästä?

Ohjelmistoyrityksen puolelta asiakasyritysten elämää seuranneena haluaisin esittää muutaman kysymyksen:

  • Onko teillä sähköinen ostoreskontra käytössä? Entä sähköinen myyntireskontra
  • Olettehan päässeet eroon paperisten raporttien, laskujen, kuittien kiikuttamisesta eri paikkoihin, esimerkiksi tilitoimistoon?
  • Saatteko jostain nopeasti ja helposti halutessanne reaaliaikaisen tiedon myynnistänne, myynnillisesti parhaista ja huonoimmista tuotteistanne, katteistanne, parhaista asiakkaistanne, sesonkiajoistanne?
Näitä kysymyksiä voisi esittää paljon enemmänkin, mutta yllä on muutama keskeinen, joista pääsee jo aika hyvin yleiskuvasta kärryille oman yrityksensä kohdalla. Jos osaankin yllä kysytyistä tuli vastaukseksi ei oota, niin kannattaa tarkistaa, että olisiko mahdollista omaa toimintaa tehostaa.

Esimerkiksi ostoreskontran hoitoon saa sähköisen ohjelmiston tilitoimiston kautta, jolloin saa ostolaskut ja ostokuitit sähköiseksi. Taloushallinto on mahdollista ulkoistaa myös lähes kokonaisuudessaan tilitoimistolle, jolloin itselle jää enemmän aikaa varsinaiseen bisneksen tekemiseen ja kasvattamiseen. Usein myös yrityksen kassa- ja toiminnanohjausjärjestelmä otetaan hiukan kiireessä käyttöön ja hyviä ja tehokkaita ominaisuuksia saattaa jäädä huomiotta, eikä järjestelmästä saada kaikkea sen potentiaalia irti.

Apua toiminnan tehostamiseen

Onneksi asioihin on helposti apua saatavilla. Ohjelmistoyritykset ja muut yhteistyökumppanit mieluusti auttavat yllämainituissa asioissa. Kumppaniyritysten avun pyyteettömyyteen voi toki suhtautua monella tavalla, mutta yleispätevänä totuutena uskaltaisin kyllä väittää, että hyvinvoiva, kilpailukykyinen ja pitkälle pärjäävä kumppani on yleensä kaikille se paras kumppani!

*******

Tietoa kirjoittajasta:

Jussi Alare
Asiakkuuspäällikkö

040 734 4173
jussi.alare@tehden.com
Pinterest
Tehden Oy logo

Lisätietoja

Yritysprofiili Tehden kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Myynti
Taloushallinto
Toiminnanohjaus ERP

Erikoisosaaminen

Ohjelmistokehitys
Pilvipalvelut / SaaS

Toimialakokemus

Asiantuntijapalvelut
Kauppa
Urheilu, viihde ja virkistys

Tarjonnan tyyppi

Valmisohjelmisto

Omat tagit

pilvipalvelu
vähittäismyynti
vähittäiskauppa
kassajärjestelmä
pilvikassa

Siirry yrityksen profiiliin Tehden kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Tehden - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Premium-profiilia ei ole aktivoitu. Aktivoi plus/premium-profiili näyttääksesi tässä lisäämäsi 3 asiantuntijaa.

Tehden - Muita referenssejä

Tehden - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia