Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Odoon avulla sujuvasti osaksi kansainvälistä ympäristöä

ReferenssiLaaja-alaisen toiminnanohjausjärjestelmä Odoon avulla Innotiimi-ICG pystyy toimimaan joustavasti osana suurta eurooppalaista konsulttiyritystä. Järjestelmän käyttöönoton ja ylläpidon osalta kumppaniksi valikoitui Suomessa Gold-tason Odoo-partneri SprintIT. SprintIT oli valmis hyppäämään mukaan haastavaan projektiin, jossa päätoimittaja on ulkomailla ja esimerkiksi taloushallinto puolestaan Suomessa.

Eurooppalainen ICG Integrated Consulting Group on konsulttiyritys, joka kehittää kestäviä muutosprosesseja yhdessä johtajien ja työntekijöiden kanssa. Suomessa toimiva Innotiimi-ICG kuuluu ICG-ryhmään. Käytännössä Innotiimi-ICG:n konsultit tarjoavat muun muassa prosessijohtamisen konsultointiin, innovaatioprosessin muutosjohtamiseen ja yleisesti johtamisen kehittämiseen liittyviä palveluita. 

– Meillä on noin 140 konsulttia yhteensä 12 Euroopan maassa. Tavoitteenamme on auttaa ihmisiä käyttämään osaamistaan ja resurssejaan yhdessä parhaalla mahdollisella tavalla, kertoo Innotiimi-ICG:n johtotiimin jäsen Mikko Lehtonen

Kansainväliseen ympäristöön sopiva järjestelmä

Lehtonen vastaa työssään Innotiimi-ICG:n markkinoinnista ja käytettävistä järjestelmistä. Uuden toiminnanohjausjärjestelmän käyttöönotto sai alkunsa, kun aiempi järjestelmä ei enää pystynyt tarjoamaan sitä, mitä Innotiimi-ICG tarvitsi.

– Lähdimme koko ICG-ryhmässä uusimaan käyttämiämme järjestelmiä pari vuotta sitten. Se, mikä oli ehkä kuuminta hottia parikymmentä vuotta sitten, ei enää toiminut ja vastannut tämänhetkisiä tarpeitamme, Lehtonen virnistää. 

Sopivaa järjestelmää etsittiin pitkään. Pitkien keskustelujen jälkeen Odoo osoittautui lopulta parhaimmaksi vaihtoehdoksi, koska se tarjosi Innotiimi-ICG:lle mahdollisuuden toimia monen eurooppalaisen yksikön ympäristössä.

– Odoon avulla pystymme toimimaan tällaisessa ympäristössä joustavasti, Lehtonen toteaa.

Toimiva perusratkaisu

 

Monista mahdollisista Odoo-kumppaneista Innotiimi-ICG päätyi valitsemaan juuri SprintIT:n sen takia, että heillä oli tarjota valmis paketti suomalaiseen taloushallintoon.

– Heillä oli myös valmius hypätä mukaan tähän meidän monimutkaiseen projektiimme, jossa päätoimittaja löytyy ulkomailta. SprintIT toimii taloushallinnon toimittajanamme Suomessa, Lehtonen sanoo. 

Koko ICG-ryhmän Odoo-projektissa on edetty maa kerrallaan. Myös järjestelmän käytön laajuutta määritellään parhaillaan maakohtaisten tarpeiden mukaan. Liikkeelle lähdetään aina hyvästä perusratkaisusta, jota voidaan laajentaa tilanteen mukaan.

Odoon käytön voi opetella vaiheittain

Tällä hetkellä Innotiimi-ICG:llä ja koko ICG-ryhmässä käytännössä kaikki työntekijät käyttävät Odoota hyvin laajasti – sitä käytetään niin laskutukseen, myyntiin kuin markkinointiinkin. Yhdeksi Odoon eduksi Lehtonen kokeekin käyttöönoton tietynlaisen helppouden. 

– Odoon hyöty on meille ollut se, että sen käytön voi opetella vaiheittain. Kaikkea ei tarvitse osata kerralla, hän sanoo. 

Yhteistyö SprintIT:n kanssa on Lehtosen mukaan toiminut alusta asti joustavasti, mutta samalla jämäkästi. Ydinasioihin päästiin kiinni heti. Kaikkea mahdollista ei lähdetty tekemään, vaan juuri se, mitä Innotiimi-ICG tarvitsi. 

– Yksi iso plussa oli se, että he eivät jättäneet testausta asiakkaalle. Kun speksasimme tarvittavat asiat, saimme valmista takaisin. Saimme siis hyvälaatuisen toimituksen kerralla, Lehtonen kiittelee. 

– Taloushallintomme prosessi on jo nyt virtaviivaistunut. Myös myynnin, toteutuksen ja laskutuksen osalta prosessit ovat vakiinnuttamisvaiheessa niin, että Odoo saadaan kiinteäksi osaksi arkipäiväistä työtämme, Lehtonen kiteyttää.

Katso video täällä

Lue lisää SprintIT:n asiakkaiden kokemuksia Odoosta.

Suosittelija:

SprintIT:n kanssa projektin hoitaminen ja ongelmien ratkaisu oli mutkatonta ja nopeaa. Määrittelyt tehtiin nopeasti ja taloushallinnon toiminnallisuuksissa huomioitiin koko ICG:n käyttäjäkokemus. Taloushallintomme prosessi on jo nyt virtaviivaistunut. Myös myynnin, toteutuksen ja laskutuksen osalta prosessit ovat vakiinnuttamisvaiheessa niin, että Odoo saadaan kiinteäksi osaksi arkipäiväistä työtämme Iso plussa oli se, että SprintIT ei jättänyt testausta asiakkaalle. Kun speksasimme tarvittavat asiat, saimme valmista takaisin. Saimme siis hyvälaatuisen toimituksen kerralla, Lehtonen kiittelee.

Mikko Lehtonen

Pinterest
Referenssin infoboxi
SprintIT Oy logo

Tiedot

Tilaaja: Innotiimi-ICG Finland
Ajankohta: 2020
Toimittajan
yhteyshenkilö:
Konsta Aavaranta

Lisätietoja

Yritysprofiili SprintIT kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Taloushallinto

Teknologia

Open source

Tarjonnan tyyppi

Konsultointi
Toteutustyö

Omat tagit

Odoo taloushallinto

Siirry yrityksen profiiliin SprintIT kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

SprintIT - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

SprintIT - Muita referenssejä

SprintIT - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia