Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Noora Salminen: Miten hallita tehokkaasti kasvavaa mobiiliympäristöä?

BloggausTerveydenhuollon hoitohenkilöstön työvälineisiin kuuluvat perinteisesti kuluttajalaitteet, kuten älypuhelimet, erilliset VoIP-puhelimet ja vielä tämän lisäksi erilliset langattomat hälyttimet. Hoitotyön eri työvaiheiden kirjaamiseen käytetään vielä suurimmaksi osaksi kiinteitä työasemia tai mukana kannettavia tietokoneita. Tarratulostimet ovat suurimmalta osin vielä kiinteitä pöytätulostimia, joista hoitohenkilöstö tulostaa hoitokierroksen verran tarroja kerralla. Tällöin virheitä voi tapahtua näytteiden tarroituksessa, kun tarroja on paljon. Laboratoriohoitajan mukana kulkevat ns. kannettavat mobiilitulostimet ovat yleistyneet liikkuvissa näytteenottopisteissä. Tulostimen avulla mobiilipäätteen näytteenottosovelluksesta tuotetaan tarra näytteeseen aina sen jälkeen, kun potilas on tunnistettu käsipäätteen avulla. Tämä parantaa potilasturvallisuutta. Tänä päivänä voidaan hallita, pöytä- ja mobiilitulostimia ja päätteita keskitetysti etänä.

Kasvava mobiiliympäristö

Terveydenhuolto on investoinut runsaasti viime vuosina hoitotyön mobiilisovelluksiin, päätelaitteisiin ja mobiilitulostamiseen. Mobiililaitteiden käyttö tulee lisääntymään seuraavien vuosien aikana.

Laboratorioiden liikkuvat näytteidenottopisteet ovat olleet jo useamman vuoden käytössä sairaanhoitopiireissä. Koronapandemia on lisännyt Drive-In -näytteidenottopisteitä. Lähivuosien aikana kotihoidossa aletaan hyödyntämään mobiilitulostimia näytetarrojen tulostamisessa. Myös lääkäreiden ja useiden muidenkin yksiköiden työskentely tulee tapahtumaan asiakkaan kotona. Hoitotyötä tehdään tulevaisuudessa yhä enemmän ajasta ja paikasta riippumatta. Tämä mahdollistaa terveydenhuollon toimintakyvyn joustavuuden ikääntyvän väestön kasvaessa.

Tästä syystä eri teknologioiden tarpeet kasvavat terveydenhuollossa: Mobiilitulostimet, käsipäätteet ja uudenlaiset mobiilisovellukset. Tämä johtaa siihen, että erilaisia mobiililaitteita tulisi hallita etänä.

Merkittävimpiä haasteita näistä ovat:

Uusien sovellusten jakaminen mobiililaitteisiin

Tietoturvapäivitysten jakaminen keskitetysti

Laiterekisteri

Tulostimien tulostuspään kunto

Laitteiden akkujen kunto

Mikäli mobiililaitteita ei voida hallita etänä, niin tämä voi aiheuttaa tuotannollisia katkoksia, jotka aiheuttavat välillisiä kustannuksia. Tästä syystä tulisi katsoa aina mobiililaitteiden elinkaarta, eikä vain kertainvestointia verrattaessa ammattikäyttölaitteita ja kuluttajalaitteita toisiinsa.

Hoitotyössä mahdollisesti tapahtuvat laitteiden toimintahäiriöt vaativat IT-tuelta tai laitteiden toimittajalta nopeata reagointikykyä, koska hoitotyössä varalaitteita ei välttämättä ole helposti saatavilla riippuen hoitajan sijainnista sillä hetkellä.

Tarramateriaalit mobiilitulostimissa

Mobiilitulostimissa käytettävä tarramateriaali pitää toimia läpi koko prosessin. Pienemmätkin seikat materiaalin laadussa voivat aiheuttaa tulostusongelmia tai jopa mobiilitulostimen tulostuspään rikkoutumisen.

Keinoja laitteiden etähallintaan

Hoitotyössä käytettäviksi laitteiksi on kustannusnäkökulmasta katsottuna tärkeää valita ammattikäyttöön tarkoitettuja laitteita. Päätelaitteiden käytettävyys, päätelaitteisiin saatavien tietoturvapäivitysten ja huollon saatavuus on turvattu 3-5 vuodeksi eteenpäin.

SOTI MobiControl -etähallintaohjelmaan voidaan liittää ammattikäytössä olevat mobiililaitteet, älypuhelimet ja sekä mobiilitulostimet. SOTIn avulla IT-tuki pystyy nopealla vasteajalla hoitamaan useimmat tekniset laitehäiriöt. Varalaitteiden määrä pystytään optimoimaan, kun ongelmat hoituvat enemmän etätyökalun avulla. Laitteista saatavan tiedon avulla pystytään ennakoimaan laitteiden kuluvien osien vaihtotarpeita ennen kuin näistä johtuvat ongelmat pääsevät ikävästi yllättämään. Myös laitteiden tietoturvapäivitykset sekä käyttöjärjestelmiin ja ohjelmistoversioihin liittyvät päivitykset pystytään jakamaan hallitusti laitteiden sijainnista riippumatta.

Etähallinnassa voidaan asiakkaan tarpeiden mukaisesti lähteä liikkeelle asteittain siten, että kriittiset ympäristöt ja niiden laitteistot liitetään palveluun ensimmäisessä vaiheessa. Laitehallinnassa Optiscanin teknologiaosaajat auttavat teitä ympäristön suunnittelussa ja pystyttämisessä.

Laitehallintapalvelumme avulla säästätte suuria kustannuksia laiteympäristön kokonaiskustannuksissa, ja voitte vakuuttua potilasturvallisuuden tason säilymisestä korkealla tasolla riippumatta laitekannan kasvavasta volyymistänne.

Noora Salminen

Haluatko kuulla lisää laitehallintapalvelustamme? Ota yhteyttä terveydenhuollon sektorin vastuumyyjäämme:

Noora Salminen, noora.salminen@optiscangroup.com tai puh. 040-670 8463.

Ääniblogiversioon pääset täältä.

 

Pinterest
Optiscan Oy logo

Lisätietoja

Yritysprofiili Optiscan kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Logistiikka

Omat tagit

terveydenhuolto
Laitehallinta

Siirry yrityksen profiiliin Optiscan kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Optiscan - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Asiantuntijoita ja yhteyshenkilöitä ei ole vielä kuvattu.

Optiscan - Muita referenssejä

Optiscan - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia