Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

STARK SUOMI OY:N JOUSTAVAN MYYMÄLÄ- JA VARASTOLOGISTIIKAN MAHDOLLISTAA OPTISCANIN ABAKUSDIRECT-MOBIILIRATKAISU

ReferenssiStark Suomi Oy on ammattirakentajan luotettava yhteistyökumppani ja osa Pohjoismaiden suurinta rakennustarvikeketjua Stark Groupia. Starkilla on valtakunnallinen 26 myymälän verkosto, kaksi 24/7 kauppaa ja verkkokauppa. Palvelua on tarjolla valtakunnallisesti ajasta tai paikasta riippumatta. Tehokas asiointi, joustava toimitus ja hyvä tuotteiden saatavuus ovat avaintekijöitä Starkin sekä heidän asiakkaidensa menestyksen turvaamiseen.

Asiakaspalvelu- ja varastoprosessien digitalisoinnin kehitysprojekti

Starkin kattava rakennusmateriaalien tuotevalikoima, jakelukeskukset ja suuret noutopihat edellyttävät joustavaa logistiikkaa. Tähän tarpeeseen vastatakseen Stark aloitti asiakaspalvelu- ja varastoprosessien digitalisoinnin kehitysprojektin vuonna 2019. Digitalisointiprojektissa vanha Windows-pohjainen järjestelmä korvattiin ja päivitettiin uudella Android-pohjaisella mobiiliratkaisulla. Projektin tavoitteena oli asiakaspalvelun parantaminen, manuaalisen työn ja mahdollisten virheiden vähentäminen sekä saldojen reaaliaikaistaminen. 

Joustavat sekä tehokkaat digitaaliset asiakaspalvelu- ja varastoprosessit edellyttävät usean tietojärjestelmän saumatonta yhteistyötä. Starkin tavoitteena oli digitalisoida ja optimoida eri prosessit niin noutopihoilla kuin myös myymälöissä ja alueellisissa jakeluvarastoissa. Nämä prosessit kattavat kaiken sisään tulevista materiaalivirroista aina asiakastilausten toimituksiin asti sekä monia Starkin toimipisteiden sisällä tapahtuvia toimintoja.

Projektin aikataulu ja toteutus

Projektin kiireellisen aikataulun vuoksi projektityö jaettiin muutamaan eri toteutusvaiheeseen. Projektin valmistelut aloitettiin marras-joulukuussa 2019 ja kehitys tammikuussa 2020. Ensimmäisten vaiheiden sisältämät toiminnot otettiin tuotantoon henkilökunnan koulutusten jälkeen jo huhtikuussa 2020. Näin ollen uudella järjestelmällä päästiin töihin jo huhtikuun aikana ennen uuden sesongin alkua. Asiakkaan aikataulu oli varsin tiukka ja siihen pystyttiin vastaamaan loistavalla ja varsin tiiviillä projektitiimien yhteistyöllä, järjestelmällisellä töiden hallinnalla, ja eri osapuolten syvällisen prosessituntemuksen avulla. 

"Projektin onnistumisen kannalta keskeistä oli se, että pidetään määrittelyvaiheessa tiukasti tavoitteista kiinni ja että toimitetaan luvatussa aikataulussa.", kertoo Mika Vuorenmaa, Logistiikkapäällikkö, Stark Suomi Oy.

 

AbakusDirect-ratkaisun toiminnallisuus

Starkin ERP -järjestelmä kommunikoi Optiscanin AbakusDirect -mobiiliratkaisun kanssa ja kaikki tilaukset sekä muut tehtävät hoidetaan sovelluksen kautta mobiilipäätteillä. Starkille toimitettu AbakusDirect -mobiiliratkaisu auttaa asiakasrajapinnassa työtä tekeviä onnistumaan sujuvassa asiakaspalvelussa mahdollistaen kiireisen rakennusalan ammattilaisen tehokkaan asioinnin jo aamun ensimmäisinä aukiolon tunteina oli kyseessä sitten aiemmin tehty tilaus tai suoraan saavuttaessa “ostoslistalla” kerättävä kokonaisuus. 

Luotettava teknologia, laitteet ja palvelut käytössä 

Tilauksia kerätään Starkin myymälöissä, noutopihoissa ja pääkaupungin keskusvarastossa Optiscanin toimittamilla Datalogic -päätelaitteilla. Starkin toimipaikkojen ja käyttäjien tukena ovat Optiscanin huoltopalvelut sekä SOTIn etähallintapalvelut. 

"Optiscanin AbakusDirect myymälä- ja varastologistiikan mobiiliratkaisu, luotettavat Datalogicin laitteet ja SOTI MobiControl ovat tukeneet Stark Suomi Oy:n volyymien nousua ja tehostaneet toimintoja nopeuttamalla rutiineja ja tuoden lisää ohjausta sekä automaatiota eri prosesseihin.", kertoo Kari Wahlman, Logistiikkajohtaja, Stark Suomi Oy.

AbakusDirect on varastoinnin henkilötyön ohjaamisen mobiilijärjestelmä. Se sopii kaikentyyppisiin varastoihin isoista jakelukeskuksista yksittäisiin pienvarastoihin asti. AbakusDirect on suunniteltu tehostamaan varaston prosesseja ja maksimoimaan asiakaspalvelun laatua samalla kun varastoinnin kokonaiskustannuksia pienennetään merkittävästi.

AbakusDirectin avulla varastotehtäviä voidaan suorittaa puheohjausta käyttäen, jolloin kädet ja silmät ovat vapaina työskentelyä varten. Puheohjauksen ansiosta tuottavuus kasvaa 15 – 35 % perinteiseen varastonhallintaan verrattuna, jossa toimitaan käsipäätteiden avulla. 

AbakusDirectia käytettäessä voidaan valita sopivin laite prosessin vaatimusten mukaisesti. Toimintoja voi käyttää puheohjauksella samanaikaisesti kosketusnäytön kanssa, mikä lisää varastoprosessien läpinäkyvyyttä, eliminoi virheitä ja suoraviivaistaa prosesseja. Monipuolisten integraatiorajapintojen avulla ratkaisu voidaan helposti sovittaa toimimaan yhteen asiakkaan käytössä olevan ERP-järjestelmän kanssa.

Lue lisää miten AbakusDirect-mobiiliratkaisu mahdollistaa yrityksen joustavan varastologistiikan

Suosittelija:

"Projektin onnistumisen kannalta keskeistä oli se, että pidetään määrittelyvaiheessa tiukasti tavoitteista kiinni ja että toimitetaan luvatussa aikataulussa.", kertoo Mika Vuorenmaa, Logistiikkapäällikkö, Stark Suomi Oy.

Mika Vuorenmaa, Logistiikkapäällikkö, Stark Suomi Oy.

Pinterest
Referenssin infoboxi
Optiscan Oy logo

Tiedot

Tilaaja: Stark Suomi Oy

Lisätietoja

Yritysprofiili Optiscan kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Logistiikka
Supply chain management SCM

Tarjonnan tyyppi

Huolto ja korjaus
Laitteet
Valmisohjelmisto

Omat tagit

Varasto
AbakusDirect

Siirry yrityksen profiiliin Optiscan kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Optiscan - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Asiantuntijoita ja yhteyshenkilöitä ei ole vielä kuvattu.

Optiscan - Muita referenssejä

Optiscan - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia