Näin teet B2B-markkinointia vuonna 2018

Mitkä ovat trendit vuodelle 2018? Entä mitkä perusasiat ovat ja pysyvät? Pitääkö olla huolissaan? Kokosimme kuusi asiaa, jotka markkinoijan tulee tietää.

Viisi vuotta sitten B2B-markkinoija ei voinut luottaa siihen, että joka asiakkaalla on älypuhelin ja 4G-yhteydet. Nyt puolestaan asiakas ei luota yritykseen, joka ei tarjoa palvelua mobiilisti ja ympäri vuorokauden. Teknologia muuttuu jatkuvasti, mutta sitäkin tärkeämpää on seurata asiakkaiden ostokäyttäytymisen muutoksia. Mitä B2B-ostaja osaa siis jo odottaa vuonna 2018 ja millä tavalla hänet voi yllättää? 


Markkinoinnin perusvaatimukset 2018

1. Hyvä käytettävyys ja käyttöliittymä

Huonoa käytettävyyttä ja käyttöliittymää et saa enää anteeksi vuonna 2018. Asiakas tulkitsee, että et välitä ja etkä pysy kehityksessä mukana.

Yhä suurempi osa asiakkaan saamasta palvelukokemuksesta muodostuu sähköisissä kanavissa; olipa kyse tiedonhankinnasta, ostosta tai huolto- ja tukipalveluista. Samalla asiakas vertaa asiointikokemustaan maailman parhaisiin käyttöliittymiin, sillä niitä hän käyttää kuluttajana päivittäin.

Hyvä asiakaskokemus on hyvää markkinointia. Se takaa, että asiakas palaa luoksesi ja levittää yrityksestäsi ja palveluistasi hyvää sanaa.

Käytettävyyttä on onneksi helppo parantaa eikä hyvä käytettävyys edellytä kallista tekniikkaa. Hyvä käytettävyys on markkinoinnin perusvaatimus. Lue viisi vinkkiä parempaan asiakaskokemukseen ja katso, kuinka mittaat asiakaskokemusta.2. CRM, joka muistaa ja muistuttaa

B2B-asiakas haluaa, että tunnistat ja tunnet hänet; ymmärrät tarpeet; ennakoit tilanteet ja teet tämän kaiken sujuvasti kaikissa kanavissa.

Liiketoimintasi sydän on CRM, sillä siellä asuu tieto asiakkuuksistasi. Nykyaikainen asiakkuudenhallintajärjestelmä osaa yhdistää eri kanavista tulevan, vaihtelevassa muodossa olevan tiedon. Sen avulla teet personoitua B2B-markkinointia.

Toimiva CRM on myös markkinoinnin automaation perusedellytys. CRM:n tietoon perustuen lähetät viestisi tarkasti kohdennettuna, testaat erilaisia lähestymistapoja, jalosta prospekteja kuumiksi liideiksi ja säästät myyjien aikaan kaikken tärkeimpään: todellisten asiakkaiden kohtaamiseen.


3. Lisäarvo kaikissa kohtaamisissa

Kuinka asiakas hyötyy sähköpostikirjeestäsi? Entä kuinka hän hyötyy myyjäsi tapaamisesta – ei siis mahdollisesta kaupasta, vaan siitä itse tunnin palaverista?

Vuonna 2018 jokaisen kohtaamisen pitää tuottaa lisäarvoa. Esimerkiksi myyjäsi tuo tuotetarjousten sijaan mukanaan toimialatietoutta. Hän tuo uusia ideoita ja näkökulmia. Hän on kenties tehnyt asiakkaalle analyysin ja kartoituksen, jonka avaa tapaamisessa.

Sisältömarkkinoinnissa lisäarvo on puolestaan relevanttia, fiksusti tuotettua sisältöä, jonka kulutettuaan B2B-asiakkasi on iloinen, että katsoi videon, luki tekstin tai silmäili infograafin. Höttösisällölle ei ole enää aikaa.

Lue koko artikkeli eCraftin blogista.

Bloggauksen infoboxi
Bloggaus
Lisätietoja: Siirry yrityksen profiiliin eCraft Oy Ab:n kotisivulle
Tagit
Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen
Asiakkuudenhallinta CRM
b2b-markkinointi
Pinterest

Siirry yrityksen profiiliin Siirry eCraft Oy Ab kotisivuille Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Muita julkaisuja eCraft Oy Ab:lta

Siirry eCraft Oy Ab kotisivuille Siirry yrityksen profiiliin Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Seuraa Digitalisaatiokentän kehittymistä Suomen johtavien asiantuntijoiden haastatteluja ja asiantuntijakirjoituksia lukemalla

Ohjelmistoalalla parhaiten tienaavat Helsingissä työskentelevät ammattilaiset
Apple on nyt biljoonan dollarin yritys
Teamit lupaa tuoda monikanavaisen myynnin kaikkien yritysten saataville

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia