Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Mustikoiden kypsymisen ennusteet heilahtelivat lämpötilan vaihteluiden myötä

BloggausTänä keväänä olemme nähneet poikkeuksellisen lämpimän toukokuun, mikä on vaikuttanut merkittävästi mustikoiden kypsymisen ennusteisiin. Kevään alun korkeat lämpötilat johtivat siihen, että lämpösummaa kertyi nopeasti, ja ennusteet osoittivat mustikoiden kypsyvän aiemmin kuin tavallisesti. Mallimme, joka ennustaa mustikan marjojen kypsymistä lämpötilasta riippuen, antoi ennätyksellisen aikaisia kypsymisennusteita toukokuun aikana.

Kesäkuussa lämpötilat kuitenkin palasivat tavanomaiselle tasolleen, ja tämä aiheutti mielenkiintoisen ilmiön ennusteissamme. Lämpötilojen viiletessä kypsymisennusteet alkoivat "peruuttaa". Tämä tarkoittaa sitä, että päivä päivältä alue, jolla kypsymiseen ennustettiin olevan alle kolme viikkoa, pieneni. Ilmiö johtuu mallimme oletuksesta, että kehitys jatkuu samalla vauhdilla kuin aiemmin. Koska toukokuussa kehitysnopeus oli suuri lämpimien kelien ansiosta, mutta kesäkuun viileämmät kelit hidastivat kehitystä merkittävästi, ennusteet joutuivat jatkuvasti korjaamaan itseään.

On kuitenkin ilahduttavaa, että mustikan kukinta onnistui hyvin tänä vuonna, sillä kukinnan aikaan ei ollut halloja. Tämä lupaa hyvää marjasadon kannalta. Onneksi viime päivinä on saatu riittävästi sateita koko maassa, sillä ilman riittävää kosteutta marjat jäävät pieniksi tai eivät kehity lainkaan.

Kokonaisuudessaan kevään ja alkukesän lämpötilavaihtelut ovat osoittaneet, kuinka herkkiä mustikoiden kypsymisennusteet ovat sääolosuhteille. Mallimme on osoittanut kykynsä ennustaa näitä muutoksia, mutta samalla on tärkeää muistaa, että luonto on aina osittain arvaamaton. Malli päivittyy kerran vuorokaudessa aina viimeisimpien säätietojen mukaan, jotta marjastajat voivat suunnitella retkensä mahdollisimman tarkasti.

Toivomme kaikille marjastajille hyvää onnea ja runsasta satoa tänä vuonna!

Käy tarkistamassa omien mustikka (ja puolukka) -apajiesi ennuste sivustoltamme mustikkaan.fi. 

Blogi on kirjoitettu Azure Open AI -pohjaista Innofactor GPT Agentsia hyödyntäen.

Lue lisää aiheesta:

Tänä kesänä myös puolukkaan? Kypsymisennuste mustikkaan.fi-sivustolla

Mustikkaan.fi-sivusto ennustaa mustikkasadon kypsymisen

Mustikan kypsymisen ennustaminen ja aikaisen kevään ongelma

Pinterest
Innofactor Oyj logo

Lisätietoja

Yritysprofiili Innofactor kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Erikoisosaaminen

Analytiikka
Big Data

Teknologia

Microsoft

Siirry yrityksen profiiliin Innofactor kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Innofactor - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Asiantuntijoita ja yhteyshenkilöitä ei ole vielä kuvattu.

Innofactor - Muita referenssejä

Innofactor - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia