Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Mobiilisovelluksen markkinointi – älä unohda tehdä!

BloggausTutkimusten mukaan suomalaiset käyttävät mobiililaitteita lähes kolme ja puoli tuntia päivässä ja mobiilin käyttö on lisääntynyt tasaisesti kaiken ikäisillä. Paraskaan mobiilisovellus ei kuitenkaan lyö läpi, jos oikea kohderyhmä ei löydä sen luokse. Jotta mobiilisovellus saadaan käyttäjien tietoisuuteen, täytyy onnistuneen sovelluksen rinnalla kulkea suunnitelmallinen ja tehokas markkinointi, joka antaa lisäboostia listasijoituksille.

Mobiilisovelluksen markkinointi kannattaa ottaa haltuun jo sovellusprojektin alkuvaiheessa. Sovelluksissa ensivaikutelma on tärkeä ja se luodaan ensimmäisten seitsemän sekunnin aikana. Tässä ajassa käyttäjän pitäisi kokea onnistumisen kokemus: löysin sen mitä etsin ja osaan käyttää sitä.

Sovelluskaupassa muiden mielipiteillä on merkitystä

Kun sovellus on saatu julkaistua maailmalle, aletaan käyttäjiltä saamaan arvokasta palautearviota. Digitaalisissa tuotteissa arvosteluiden tärkeys tulee erityisesti esille: koska niitä ei voi koskea eikä tuntea, on helpompi turvautua muiden käyttökokemuksiin.

Sovelluskauppa on tällä hetkellä ylivoimaisesti yleisin kanava jakaa käyttäjille suunnattuja sovelluksia. Ainutlaatuinen vaikutelma ja ensikosketus sovellukseen luodaan sovelluskaupan esittelysivulla, jonne on mahdollista laittaa päräyttävät screenshotit, kuvaukset ja videot. Jokaisen sovelluksen kohdalla erottuminen laajasta tarjonnasta on välttämätöntä, jotta oikea kohderyhmä kiinnostuu siitä ja käyttäjät palaavat sen pariin yhä uudelleen.

Kuluttajille suunnattujen sovellusten kohdalla monet yritykset ovat jo vuosia taistelleet paikasta sovelluskauppojen ranking-listoilla. Käyttäjien antamat pisteytykset ja arvostelut vaikuttavat positiivisesti sijoitukseen sovelluskaupassa. Loistava listasijoitus ja hyvä näkyvyys vastaavasti houkuttelee lisää käyttäjiä ja johtavat myös parempiin latausmääriin. Tästä hyvänä esimerkkinä on pikaruokaravintola Hesburgerin mobiilisovellus, joka sijoittui heti ilmestymisensä jälkeen sekä Apple App Storen että Google Play Storen ladatuimmaksi sovellukseksi Suomessa.

Mobiilisovelluksen markkinointi on monikanavaista

Sovelluskaupat eivät ole suinkaan ainoa tapa uusien sovelluksien löytämiseen. Ihmiset löytävät uusia sovelluksia monista eri kanavista ja hakukoneet ovat yksi suurimmista sovellusten löytämisen lähteistä. Jotta oikea kohderyhmä löytää sovelluksen pariin, kannattaakin sitä markkinoida monikanavaisesti. Mainonnan kannalta on tärkeää tietää, missä ja miten käyttäjät ottavat sovelluksen käyttöönsä ja hyödyntää tätä tietoa markkinoinnissa, sillä sovelluksen kuuluu näkyä siellä missä sen käyttäjät ovat. Laadukas analytiikka ja datan hyödyntäminen auttavat kohdentamaan markkinointia juuri oikeille kohderyhmille.

Mobiilisovellus on hyvä nostaa esille ainakin yrityksen verkkosivuilla ja uutiskirjeessä sekä tietysti sosiaalisessa mediassa. Sosiaalisen median kanavissa kuten Facebookissa, Instagramissa ja Twitterissä mainontaa pystyy kohdentamaan helposti juuri oikealle kohderyhmälle ja tekemään suoraan sovelluslatauksiin optimoitua mainontaa.

Sisällöt kiinnostavat ihmisiä

Internetistä löytyy runsaasti sisältöjä, jotka keskittyvät juuri mobiilisovelluksiin. Erilaiset julkaisut kuten verkkoartikkelit, tuotearvostelut ja blogitekstit tuovat lisää erinomaista näkyvyyttä ja tavoittavat tehokkaasti käyttäjiä. Jotta mobiilisovelluksen markkinointi olisi mahdollisimman oikein kohdennettua, kannattaakin etsiä erilaisia julkaisukanavia ja toimittaa näihin paikkoihin tarkkaan mietittyä sisältöä. Nämä voivat olla olla esimerkiksi hyvin toteutettuja tiedotteita, tuote- ja fiiliskuvia tai vaikkapa liikkuvaa kuvaa. Varma juttu on se, että laadukas sisältö oikeanlaisessa kanavassa lisää mobiilisovelluksen näkyvyyttä ja auttaa tuomaan sovelluksen kohderyhmän tietoisuuteen.

Pinterest
Vincit logo

Lisätietoja

Yritysprofiili Vincit kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Markkinointi
Myynti

Erikoisosaaminen

Mobiilikehitys

Teknologia

Android
iOS
Windows Phone

Siirry yrityksen profiiliin Vincit kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Vincit - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Premium-profiilia ei ole aktivoitu. Aktivoi premium-profiili näyttääksesi tässä lisäämäsi 3 asiantuntijaa.

Vincit - Muita referenssejä

Vincit - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia