logo
  • Etusivu
logo

Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Miten chatbotit mullistavat asiakaspalvelun?

Bloggaus

Chatbotit, puheohjaus, chat-appit ja robotit ovat kaikki palvelubotteja. Ne mullistavat asiakaspalvelua, asiakaskokemusta ja palvelutoiminnan tehokkuutta. Sinunkin yrityksesi ottaa asiakaspalvelubotit käyttöön lähimmän kahden kolmen vuoden aikana, vaikka ajatus nyt tuntuisi etäiseltä!

Vakuutusyhtiö Ifin Head of Robotics Asko Mustonen kertoi hiljattain ASML:n seminaarissa, että vakuutusasiakkaita netissä palveleva chatbot Emma hoitaa tällä hetkellä työt, joihin aiemmin tarvittiin 16 ihmistä. Emma osaa vakuutusasiat laajemmin kuin keskimääräinen työntekijä ja oppii väsymättä lisää. Chatbot palvelee aina, ilman lomia, sairastumisia tai yötyölisiä.

Sinunkin työpaikallesi tulee vastaava sovellus. Näin tapahtuu, koska bottipalvelija on halvempi, nopeampi, tarkempi, tasalaatuisempi ja asiantuntevampi kuin ihminen.

Tietenkin monimutkaiset tai poikkeukselliset tapaukset ohjataan edelleen ihmisten käsiteltäviksi.

Emman tapauksessa asiakas voi valita, haluaako palvelua ihmiseltä vai robotilta. Ja toisin kuin saatat ajatella, yhä useampi haluaa palvelunsa nimenomaan botilta.Palvelubotti perustuu puhekäyttöliittymään ja koneoppimiseen


Onhan verkko- ja mobiilipalveluita toteutettu iät ja ajat – mikä tässä palvelubotissa on niin erilaista?

Tärkeitä eroja on kaksi. Ensiksi, botteja käytetään puhekielisen, keskustelunomaisen käyttöliittymän avulla. Toiseksi, botti oppii tekoälyn avulla koko ajan lisää ja parantaa itsenäisesti suoritustaan.

Yksi asia on varma. Jatkossa chat-ikkunan takana ei ole enää ihminen, vaan tekoäly. Chatbotilla ei ole koskaan huono päivä, linjoilla ei joudu koskaan odottamaan seuraavan asiakaspalvelijan vapautumista, eivätkä sovitut asiat koskaan unohdu.Botit ovat kaikkialla


Botit ovat netissä yritysten ja organisaatioiden verkkosivuilla. Botti on myös koko ajan fiksummaksi kehittyvä osa puhelimesi käyttöjärjestelmää, esimerkkinä Applen Siri, joka tunnistaa yhä paremmin puhekomentojasi ja suorittaa antamiasi tehtäviä.

Botti voi lisäksi olla erillinen mobiiliappi, Facebookin Messenger-botti, WeChatin bottialusta tai botti voi sijaita vaikkapa metroaseman palvelupömpelissä tai aulabottina toimistorakennuksen sisääntulossa.

Sähköyhtiö Lumme-Energia myy sähkösopimuksia Viksu-botin avulla. Viksu opastaa sähkösopimuksen tekijää ja vastaa hänen kysymyksiinsä. Kalasataman uudessa terveysasemassa aularobotti opastaa asiakkaita. Kela kokeili kesällä IBM:n Watson-alustaan perustuvaa chattirobottia, joka palveli opiskelijoita asumistukeen liittyvissä kysymyksissä.

Kiinan suosituin mobiilipalvelu, WeChat, pitää sisällään bottialustan, joka mahdollistaa melkeinpä millaiset botit tahansa, olipa kyseessä viestintä, verkkokauppa tai verkkopankki. Kun suosituimmilla WeChat-palveluilla on miljoonia ja taas miljoonia käyttäjiä, koneäly oppii nopeasti.

Lue koko artikkeli eCraftin blogista.

Pinterest
eCraft Oy Ab

Lisätietoja

eCraft Oy Ab:n yritysprofiili Kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Asiakkuudenhallinta CRM

Omat tagit

chatbotit

Siirry yrityksen profiiliin Siirry eCraft Oy Ab kotisivuille Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

eCraft - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

eCraft - Muita referenssejä

eCraft - Muita bloggauksia

Siirry eCraft Oy Ab kotisivuille Siirry yrityksen profiiliin Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Kuntasektori suuntaa kohti avoimen lähdekoodin ratkaisuja
Ohjelmistoyritykset tekivät toiset verkkosivut internetiin ja analytiikka räjähti
Eficoden ROOT DevOps Platform on automatisoitu ohjelmistotuotantolinja, jota kehittäjät rakastavat

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia