Miltä moderni CRM-järjestelmä näyttää vuonna 2018?

CRM-järjestelmän perinteinen mielikuva myynnin, asiakaspalvelun ja markkinoinnin järjestelmänä on vanhentunut. CRM tarjoaa ratkaisuja mm. kenttätyönohjaukseen, projektinhallintaan ja markkinoinnin automaatioon. Yrityksien olisi hyvä tunnistaa, mitä mahdollisuuksia moderni CRM tarjoaa sekä millä tavoilla niitä voidaan hyödyntää.


Entistä vahvempi rooli asiakasymmärryksen ja asiakaspalvelun kehittämisessä


Sosiaalinen kuuntelu: Asiakkaiden kuuntelun merkitys on kasvanut asiakaspalvelu-, myynti- ja markkinointikanavien siirtyessä yhä enemmissä määrin verkkoon. Some toimii nykyään niin palaute- kuin kyselykanavana. Harvalla firmalla on varaa olla seuraamatta omaan yritykseen liittyvistä keskusteluista somessa.

Asiakastyytyväisyyden mittaaminen ja kehittäminen: Olemassa olevien asiakkuuksien ylläpitäminen on edullisempaa, kuin uusasiakashankinta. Sen vuoksi on tärkeää, että yrityksillä on käytössään oikeat työkalut asiakastyytyväisyyden mittaamiseen ja kehittämiseen. Moderni CRM tarjoaa yritykselle työkalut toistettavien testausasetelmien toteuttamiseen ja tuloksien visualisointiin.


Työkalu älykkään myynnin ja markkinoinnin kehittämiseen

Social selling: Hyödynnä verkostoja ja asiantuntijaverkostoja myyntityössä. Kuuntele asiakkaitasi – millaisissa verkostoissa he viihtyvät ja mistä he keskustelevat? Varmista, että sinulta löytyy tarpeeksi asiantuntijamateriaalia tueksi aiheesta lisätietoa etsivälle kohderyhmälle. 

Mikromarkkinointi: Kuuntele asiakkaitasi ja kerrytä heistä tietoa. Moderni CRM tarjoaa yritykselle mahdollista suunnitella ja kohdistaa toimintojaan datan pohjalta. Mikromarkkinoinnissa tuotetaan kohdennettua markkinointisisältöä datasta tunnistetuille segmenteille. 

Big data: Liidien prospektointi on tärkeä osa älykästä myyntiä. Nykyisin sen tukena voidaan hyödyntää Big Dataa rikastamassa CRM:n toimintaa. Big datan avulla esimerkiksi epäsuorat ostosignaalit voidaan tuoda osaksi liidien pisteytystä. 


Koneäly tuo lisäarvoa asiakkuudenhallintaan jo nyt

Chatbotit, eli palvelubotit tuovat lisäarvoa ja tehokkuutta asiakaspalveluun tälläkin hetkellä. Dynamics 365 -ratkaisu hyödyntää koneälyä entistä tehokkaamman ja älykkäämmän asiakaspalvelun toteuttamisessa. Koneälyn rooli asiakaskokemuksen tuottamisessa todennäköisesti vain kasvaa tulevaisuudessa.

Lue koko artikkeli blogistamme tai nappaa vinkit onnistuneeseen CRM-hankintaan ja käyttöönottoon maksuttomasta oppaastamme.

Bloggaus Miltä moderni CRM-järjestelmä näyttää vuonna 2018?
Lisätietoja: Siirry yrityksen profiiliin eCraft Oy Ab:n kotisivulle
Tagit
Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen
Asiakkuudenhallinta CRM
Crm Social selling asiakasymmärrys Big data -analytiikka Microsoft Dynamics CRM Myynnin ja markkinoinnin integraatio
Pinterest

Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Seuraa Digitalisaatiokentän kehittymistä Suomen johtavien asiantuntijoiden haastatteluja ja asiantuntijakirjoituksia lukemalla

Yliopiston pääsykokeet voi tehdä nyt etänä Online Proctoring -valvontajärjestelmällä
Perinteiset yritykset ja ohjelmistokehitystiimit testaavat ideoita innovaatiokilpailuissa
Digitaalinen oppiminen on kilpailukyvyn kannalta kriittinen osa liiketoimintastrategiaa