Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Miksi ulkoistaa HR-ratkaisu tilitoimistolle palkanlaskennan lisäksi?

BloggausMoni pienempi yritys turvautuu HR-asioiden hoidossa edelleen Excel-taulukkoihin ja lomakkeisiin, joihin tietoja kirjataan manuaalisesti.

Vaikka tämä ratkaisu saattaa toimia kohtuullisen hyvin pienen tiimin kanssa, se pitää sisällään erilaisia riskejä. Esimerkiksi vuonna 2018 voimaan astunut EU:n tietosuojalaki (GDPR) edellyttää, että henkilötietoja käsitellään asianmukaisesti ja lainmukaisesti, eikä Excel ole GDPR:n nimissä optimaalinen.

Tietosuoja ei ole kuitenkaan ainoa syy, joka puhuu tehokkaamman HR-ratkaisun puolesta.

Onko HR-ratkaisu ajankohtainen? 

HR-järjestelmän tarve lähtee yleensä kasvamaan 50 ja 100 hengen välillä. Yrityksen esimiesten ja HR:n työntekoon tarvitaan tehostusta, jolloin jonkinlaisen järjestelmän tarve henkilöstöasioiden hoitamisen tukemisessa kasvaa.

Tyypillinen tapa alle 100 hengen yritykselle on tukeutua palkanlaskennassa tilitoimiston palveluihin. Karkealta arviolta noin 95 prosenttia alle 50 henkilön yrityksistä hankkii palkanlaskentapalvelun tilitoimistolta. Looginen seuraus on laajentaa tilitoimiston käytössä olevaa palkanlaskentajärjestelmää myös HR-puolella.

Moni pienempi yritys ei ole tällä hetkellä tietoinen siitä, että tilitoimistot pystyvät auttamaan henkilöstöhallintoon liittyvissä proseissessa heidän käytettävissä olevilla järjestelmillä.

Esimerkiksi kymmenen henkilön yrityksessä ei ole välttämättä vielä järkevää hankkia omaa HR-järjestelmää. Työsuhdeasiat voivat kuluttaa kuitenkin jo kuukausittain ison ajan johdon työajasta, jolloin on varmasti järkevää miettiä, miten prosessit olisivat tehokkaita.

Tällaisessa tilanteessa Mepco voi olla sopiva ratkaisu.

Tehokkaat prosessit tuovat nopeutta ja turvallisuutta 

Sopivan HR-ratkaisun avulla prosesseja voidaan tehostaa tuntuvasti ja samalla säästää resursseja. 

Työsuhteisiin liittyviä tietoja saatetaan kirjata perinteisessä mallissa useaan eri paikkaan: ensin paperilomakkeeseen tai sähköpostiin, sitten esimiehen Excel-taulukkoon ja lopuksi vielä palkanlaskijan järjestelmään.

On myös hyvä muistaa, että moni perinteinen käytäntö ei täytä tietosuojalain asettamia vaatimuksia, jolloin liikutaan harmaalla alueella.

Sähköisessä muodossa prosessi onnistuu huomattavasti suoraviivaisemmin. Samalla vältytään myös virheiltä, kun tiedon väärentymisen riski on laskenut.  

Mepco-järjestelmän asiantuntija Perttu Seppänen kommentoi, että HR nähdään monessa pk-yrityksessä turhaan ”peikkona”, jota tulee välttää.

"HR-järjestelmät ovat kehittyneet viimeisen 10 vuoden aikana hurjasti. Aikaisemmin järjestelmät olivat aika lailla henkilöstöpäällikön koneelle tallennettavia. Nykyään ne toimivat selaimessa, jolloin työntekijät pääsevät helpommin katsomaan omia tietojaan," Seppänen kertoo.

Pienille yrityksille yrityksille riittää usein perusdatan ylläpito, johon tilitoimistot voivat tarjota käteviä ja kustannustehokkaita ratkaisuja.

 

Mepco yhdistää HR- ja palkkaprosessit yhteen järjestelmään

Oman HR-järjestelmän hankinnan sijaan, HR-ominaisuudet on mahdollista saada käyttöön myös siis tilitoimiston kautta. Sähköinen Web-työpöytä toimii kanavana palkka- ja henkilöstöhallinnon prosessien jalkauttamiseen yrityksessä.

Mepco-ratkaisun avulla tilitoimistopalvelun asiakas toimittaa kaikki työsuhteisiin, lomiin ja poissaoloihin liittyvät toimenpiteet palkkapalveluun Web-työpöydän kautta.

Mepcon suuri etu on, että organisaatio pääsee raportoimaan ajantasaiset henkilö- ja työsuhdetiedot, sekä tietojen historian ilman tilitoimiston palkanlaskijan toimenpiteitä. Sen lisäksi kaikki raportoitavat tiedot ovat jatkuvasti saatavilla omien prosessien ja liiketoiminnan tueksi.

Sähköisen Web-työpöydän käyttöön voidaan määritellä tietyt käyttäjäroolit, jotta organisaation henkilöstö pääsee tekemään juuri heille kuuluvia tehtäviä järjestelmässä. Nämä käyttäjäroolit ovat työntekijä, esimies ja HR-yhteyshenkilö. Vaihtoehtoisesti päivitykset voidaan hoitaa myös siten, että organisaation HR-yhteyshenkilö ilmoittaa koko organisaation tietovirrat Web-työpöydän kautta.

Näiden toimintojen lisäksi Mepco mahdollistaa myös automaattista viestintää, kuten hälytyksiä syntymäpäivistä, kokemusvuosipäivistä, sairauspoissaolojen määrästä jne.Mepco on siis paljon enemmän kuin pelkkä palkanlaskentaohjelma! 

 

Pinterest
Accountor HR Solutions Oy logo

Lisätietoja

Yritysprofiili Accountor HR Solutions kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

HR

Erikoisosaaminen

Integraatiot
Ketterät menetelmät
Ohjelmistokehitys
Pilvipalvelut / SaaS

Toimialakokemus

Asiantuntijapalvelut
Hotelli, matkailu ja ravitsemus
IT
Julkishallinto
Järjestöt ja yhdistykset
Kauppa
Kiinteistöala
Koulutusala
Kuljetus, liikenne ja logistiikka
Media
Pankki ja vakuutus
Prosessiteollisuus
Raaka-aineet ja energia
Rakentaminen
Telekommunikaatio
Terveys- ja sosiaalipalvelut
Urheilu, viihde ja virkistys
Valmistava teollisuus

Tarjonnan tyyppi

Konsultointi
Toteutustyö
Tuki- ja ylläpitotyö
Valmisohjelmisto

Omat tagit

Mepco HR
mepco
Mepco Palkat
Mepco HRM

Siirry yrityksen profiiliin Accountor HR Solutions kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Accountor HR Solutions - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Premium-profiilia ei ole aktivoitu. Aktivoi premium-profiili näyttääksesi tässä lisäämäsi 2 asiantuntijaa.

Accountor HR Solutions - Muita referenssejä

Accountor HR Solutions - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia