Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Töölön Laskenta Oy – Moderni kirjanpito-ohjelma tilitoimistolle

ReferenssiTöölön Laskenta Oy:n toisen polven tilitoimistoyrittäjä Timo Mäkelä vaihtoi Tikonin Heeros Kirjanpitoon selvistä syistä. Tikon ei enää vastannut tarpeisiin, ja varsinkin mahdolliset lähitulevaisuuden lakimuutokset olisivat aiheuttaneet vanhan ohjelmiston kanssa ongelmia.

Katso videolta Töölön Laskennan kokemukset kirjanpito-ohjelman vaihtoprosessista tai lue alta mitä mieltä Timo oli siirtymisestä Tikonista Heerokseen.

 

Kirjanpito-ohjelma: millainen muutos Tikonista Heerokseen vaihtaminen on?

”Kirjanpidon tekemisen logiikka Tikonissa ja Heeroksessa on ihan sama. Molemmissa ohjelmissa esimerkiksi tilikartta on sama ja alv-käytäntö menee tutun nyrkkisäännön mukaan eli aika mukava muutos siinäkin mielessä”, aloittaa Timo.

Ennen kirjanpito-ohjelman vaihtoa, asiaa oli pohdittu ja punnittu paljon ja monelta kantilta. "Näin painajaisia siitä, että mitä jos tilikartta on ihan eri ja jos logiikka on eri. Tämä oli yksi iso asia mikä mietitytti ennen vaihtoa", Timo jatkaa.

Siirtymää Heeroksen sujuvoitti se, että Töölön Laskenta oli jo aiemmin päässyt tutustumaan Heerokseen. Tästä yhtiölle oli jäänyt muistiin hyviä kokemuksia. "Tietenkin siirtyminen oli helpompaa, koska järjestelmä oli jo tuttu. Yksi juttu oli myös se, että Heeroksella on todella hyvä tuki. Aina on pystynyt soittamaan sinne ja yleensä on viidessä minuutissa saatu apua. Valitettavasti kilpailijalla se ei ainakaan Tikonin osalta ollut näin", Timo kommentoi.

Tehdessä päätöstä kirjanpito-ohjelman käyttöönotosta tilitoimistolle myös asiakkaiden tarpeet ovat isossa roolissa. "Ja sit tietenkin se kaikkein tärkein asia, me halutaan tarjota asiakkaille sitä, mitä ne haluavat. Meidän pitää pystyä tarjoamaan kirjanpitoa paperisena tai sitten ihan täysin sähköisenä, ja sen pitää olla kustannustehokasta. Heeroksen järjestelmä pystyy tarjoamaan nämä kummatkin" , kiteyttää Timo.

Kun kysyttiin, mikä Heeroksessa viehättää, Timo Mäkelä vastaa avoimesti. "Mä en oo mikään tietojärjestelmänero, mä oon kirjanpitäjä. Työvälineen pitää olla sellanen, millä työ on tehokasta ja se toimii. Esimerkiksi sitä me pelättiin pitkään, että työt vaikeutuu, sillä koimme, että Tikon on tallentamiseen paras väline, jos vaan muistaa ne lokerot. Silloin sitä voi hakata lihasmuistilla, jolloin työt hoituvat nopeasti. Tässä Heeros on kuitenkin melkein yhtä nopea."

 

Miten vaihtoprosessi sujuu parhaiten?

Hyvän vaihtokokemuksen perusteella Timolla on vinkkejä siihen, miten kannattaa edetä, kun tilitoimistolle ollaan vaihtamassa kirjanpito-ohjelmaa. "Neuvoisin, että tekee samalla tavalla, kuin tekisi jonkun isomman yrityksen kirjanpidon tilinpäätöstä eli pala kerrallaan. Ottaa sen yhen asian ja tekee sen kerralla kuntoon. Selvittää vaihdon eri palaset ja tekee ne yksitellen. Esimerkiksi kun jollekin tehdään paperikirjanpitoa, siirretään vaikka ensin kaikki paperikirjanpidot kerralla. Niissä asetukset ovat samat kaikille, ihan pienillä variaatioilla ja erityistarpeita lukuunottamatta. Tosi monelle auttaa se, että pääsee tekemään sitä vaihtoa, sillä silloin sulta putoaa se apina olkapäiltä pois, ja tajuaa että nyt tää on aloitettu" , Timo Mäkelä kannustaa.

 

Muutosta aristellaan, mutta onko se kannattavaa?

Tilitoimistoissa usein viivytellään ohjelmistovaihdon kanssa, ja sen suhteen ollaan arkoja. Muutoksen ajatellaan helposti olevan todellista isompi ja hankalaa, vaikka lopputulos ja siitä saatava hyöty, esimerkiksi automaation myötä, olisi kaikille kannattavampaa. "Aluksihan muutos on sellanen jäätävä mörkö, mutta sitten, kun sitä pääsee tekemään, niin siinä myös itse oppii ja huomaa, että eihän se järjestelmän vaihto olekaan niin iso juttu. Muutos kannattaa, ja todellakin olisi pitänyt vaihtaa jo aikaisemmin", kuittaa Timo Mäkelä. 

Suosittelija:

Yksi juttu oli myös se, että Heeroksella on todella hyvä tuki. Aina on pystynyt soittamaan sinne ja yleensä on viidessä minuutissa saatu apua.

Timo Mäkelä, Töölön Laskenta Oy

Pinterest
Referenssin infoboxi
Heeros  Oyj logo

Tiedot

Tilaaja: Töölön Laskenta Oy

Lisätietoja

Yritysprofiili Heeros kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Taloushallinto

Erikoisosaaminen

Pilvipalvelut / SaaS
Tekoäly (AI) ja koneoppiminen

Tarjonnan tyyppi

Konsultointi
Koulutus

Siirry yrityksen profiiliin Heeros kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Heeros - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Premium-profiilia ei ole aktivoitu. Aktivoi premium-profiili näyttääksesi tässä lisäämäsi 1 asiantuntijaa.

Heeros - Muita referenssejä

Heeros - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia