Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Microsoft Data Export Service lakkautetaan pian – mikä neuvoksi?

BloggausMicrosoftin Data Export Service poistuu käytöstä pian, joten nyt olisi oiva hetki miettiä uutta data-arkkitehtuuriratkaisua.

Data Export Service (DES) on Microsoft Dynamics 365 -liiketoiminta-alustan laajennusosa, jonka avulla käyttäjät voivat replikoida Dynamics CRM:n datan Azuren SQL-tietokantaan. DES synkronoi koko Dynamics 365 -datan ja toisaalta delta-muutokset sitä mukaa kun muutoksia tulee Dynamics 365 -järjestelmään.

Vuoden 2021 lopulla Microsoft kuitenkin ilmoitti luopuvansa DES-palvelusta. Data Export Service pysyy toiminnassa ja tuessa enää vuoden 2022 marraskuun loppuun asti. Syyksi Microsoft on ilmoittanut sen, että DES on yksinkertainen sovellus: se ainoastaan tuo dataa tietokantaan tarjoamatta sen laajempia analysointiominaisuuksia.

Uuden arkkitehtuurin rakentamiselle alkaa olla enemmän kuin kiire, mikäli raportointiratkaisu on rakennettu Dynamics CRM:ää lähdeaineistona käyttäen. Mikä siis eteen, jos organisaatio on käyttänyt DES-palvelua esimerkiksi CRM-datan raportoinnissa BI-välineillä?

Innofactor DataSight – Dynamics 365 -dataa hyödyntävä analytiikka- ja raportointiratkaisu

Innofactor DataSight hyödyntää Microsoftin uutta Azure Synapse Link for Dataverse -palvelua, joka korvaa Data Export Servicen. Azure Synapse Link for Dataverse tarjoaa lähes reaaliaikaisen näkymän Microsoftin Dataverseen. Dataverse on tietorunko ja sovellusympäristö, johon käyttäjät voivat tallentaa dynaamisesti tietoa skaalautuvassa ja suojatussa ympäristössä. Dataverse mahdollistaa myös laajamittaisen low-code-/no-code-kehittämisen nopeasti ja kustannustehokkaasti monenlaisiin sovelluksiin.

DataSight-ratkaisussa data tuodaan tietoaltaaseen, jossa sitä voidaan analysoida ja prosessoida kehittyneillä analytiikkaominaisuuksilla. Ratkaisu mahdollistaa myös koneoppimisen ja AI-ratkaisut. Dataa voi – ja ehdottomasti kannattaa – tuoda tietoaltaaseen muistakin lähteistä kuin Dynamics CRM:stä.

Innofactor DataSightin avulla voidaan nopeasti toteuttaa Dynamics 365 -CRM:n tai -ERP:n dataan perustuva Power BI -raportointi. Lähes reaaliaikainen näkyvyys dataan säästää tunteja ja päiviä työaikaa raportoinnissa ja analyysien tekemisessä. Moderni Microsoft Azure -pohjainen ratkaisuarkkitehtuuri auttaa tietohallintoa varmistamaan ratkaisun skaalautuvuuden, tietoturvan ja kustannustehokkaan käyttöönoton.

Erityisesti myynnissä reaaliaikaisuus on tärkeää, koska myynti tarvitsee lähes ajantasaisia näkymiä muun muassa liideistä, projekteista ja myynnistä. Markkinointihenkilöstö puolestaan tarvitsee analyyttistä tietoa esimerkiksi digimarkkinoinnin kampanjoiden tehokkuuksista – esimerkiksi tiedon siitä, kuinka suuri osa liideistä ja millaiset liidit johtavat kauppoihin. Kaikkiin näihin haasteisiin DataSight tarjoaa ratkaisun.

Lisäksi DataSight-ratkaisu on otettavissa hyvin nopeasti käyttöön, eikä se vaadi Microsoftin Dynamics-pilvipalveluja käyttäviltä organisaatioilta alustan osalta merkittäviä kustomointeja. Innofactorilla on useiden vuosien kokemus Dynamics-alustan datan kanssa toimimisesta. DataSightin ensimmäinen versio sisäiseen käyttöön on toteutettu jo vuonna 2018.

Innofactor DataSight voisi olla organisaatiollenne sopiva data-arkkitehtuuriratkaisu, mikäli nykyinen ratkaisu on rakennettu pian lakkautettavan Data Export Servicen varaan. Tutustu DataSightiin tarkemmin verkkosivuillamme tai varaa tapaaminen asiantuntijamme kanssa!

TUTUSTU RATKAISUUN: INNOFACTOR DATASIGHT

Pinterest
Innofactor Oyj logo

Lisätietoja

Yritysprofiili Innofactor kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

BI ja raportointi

Teknologia

Microsoft

Omat tagit

data
DataSight
Dynamics 365

Siirry yrityksen profiiliin Innofactor kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Innofactor - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Asiantuntijoita ja yhteyshenkilöitä ei ole vielä kuvattu.

Innofactor - Muita referenssejä

Innofactor - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia