Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Meejo — kaikki samaan kyytiin

ReferenssiBussiyhtiö Savonlinjan ja Bitfactorin yhteistyössä kehitetty Meejo-palvelu yhdistää liikkumisen eri muodot ennennäkemättömällä tavalla.

Haaste

Joukkoliikenteessä asiakkaat osaavat vaatia yhä parempaa ja sujuvampaa palvelua ja hyppäävät nopeasti kilpailijan kyytiin, jos meno ei miellytä. Toisaalta matkustajilla on niin runsaasti valinnanvaraa, että on vaikea tietää, mitä sovellusta tai palvelua milloinkin käyttää. Kiristyneen kilpailun paineessa alan toimijoiden on pohdittava, mikä muu voisi olla kannattavaa bisnestä kuin pelkkä perinteinen matkalippujen myynti.

Lähdimme Savonlinjan kanssa miettimään, miten rajoja rikkomalla liikennöintialan liiketoiminnalle löytyisi uusia suuntia. Pienessä maassa moneen osaan pirstaloitunut kenttä vaikeuttaa kaikkien alan toimijoiden pärjäämistä. Tämän lisäksi asiakkaiden näkökulmasta on järjetöntä joutua käyttämään kymmeniä eri sovelluksia ja palveluita, jotta he pääsisivät kätevästi kulkemaan paikasta toiseen.

Ratkaisu

Syntyi idea: mitäpä jos kilpailijat nousisivatkin kaikki samaan kyytiin sen sijaan, että yrittäisivät kukin vuorollaan kiilata kärkeen? Näin sai alkunsa Meejo, Suomen ensimmäinen liikennöintialan toimijoiden yhteinen alusta. Meejo tarjoaa valmiin alustan lippujen myyntiin ja markkinointiin, työkalut reittien hallintaan, automaattisen raportoinnin eri sidosryhmien tarpeisiin sekä eri toimijoiden jaetun ylläpito- ja kehitysvastuun. 

Bitfactorin ammattilaiset suunnittelivat ja toteuttivat Meejoon kuuluvat matkustajan ja kuljettajan mobiilisovellukset sekä Meejo.fi-verkkokaupan. Palvelun avulla matkustajat voivat etsiä ja varata matkoja sekä kauko- että paikallisliikenteessä matkustusvälineestä riippumatta. Matkalainen voi Meejossa vaikkapa ostaa paikallisliikenteeseen lipun kotiovelta linja-autoasemalle ja kaukomatkalipun toiselle paikkakunnalle. Lisäksi palvelun kautta voi tilata esimerkiksi konserttiliput ja matkan konsertin tapahtumapaikalle tai matkaviihteeksi äänikirjan. Kanta-asiakkaita eli meejolaisia palkitaan erilaisilla eduilla ja matkamukavuutta lisäävillä palveluilla. Meejon mahdollisuudet ovat rajattomat: tulevaisuudessa asiakas voisi varata käyttöönsä vaikkapa sähköpotkulaudan tai citypyörän, tilata taksikyydin, ostaa laivalipun tai vaikka poroajelun.

Palveluun kuuluu liikennöitsijälle suunniteltu raportointipalvelu, jonka avulla yritykset voivat seurata, miten asiakkaat heidän palveluitaan käyttävät. Raportit helpottavat muun muassa reittien suunnittelua sekä matkalippujen hinnoittelua. Kuljettajien työtä helpottaa sovellus, jonka ansiosta matkalippuja ei tarvitse tarkistaa erikseen. Sovellus pitää lisäksi kuljettajat ajan tasalla ja auttaa työvuorojen suunnittelussa.

Suosittelija:

"Markkinoilla ei ole toista ratkaisua, josta voi ostaa useita erityylisiä matkalippuja yhdestä sovelluksesta. Haluamme tehdä matkustamisen mahdollisimman mukavaksi ja vaivattomaksi asiakkaalle."

Kai Honkanen, CEO Savonlinja

Pinterest
Referenssin infoboxi
Loihde Factor Oy logo

Tiedot

Tilaaja: Savonlinja
Toimittajan
yhteyshenkilö:
Maaret Väisänen: +358 50 494 8623

Lisätietoja

Yritysprofiili Loihde Factor kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

BI ja raportointi
Tuotekehitys ja suunnittelu

Erikoisosaaminen

Analytiikka
Arkkitehtuuri
Big Data
Graafinen suunnittelu
Ketterät menetelmät
Käyttöliittymäsuunnittelu
Laadunvarmistus
Mobiilikehitys
Ohjelmistokehitys
Sisällönhallinta
Verkkokaupparatkaisut
Webkehitys

Toimialakokemus

Kuljetus, liikenne ja logistiikka

Teknologia

Amazon Web Services
Open source
Android
iOS
Django
Node.js
Javascript
Objective-C
Python
Django CMS

Tarjonnan tyyppi

Konsultointi
Toteutustyö

Omat tagit

Qt
qml
Mobiilisovellukset
Web Design
palvelumuotoilu
Service Design
ux
ui
Digitaaliset palvelut
digitalisointi
Digitalisaatio
sovelluskehitys
DIgitalisaation johtaminen
Business Intelligence
käyttöliittymä
Web Development
web-analytiikkatyökalu

Siirry yrityksen profiiliin Loihde Factor kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Loihde Factor - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Loihde Factor - Muita referenssejä

Loihde Factor - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia