Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Markus Kaikkonen: Asiakastyytyväisen verkkokaupan ydin on toimiva logistiikkajärjestelmä

BloggausVerkkokaupan osuus kuluttajamyynnistä kasvaa tasai­sesti. Monilla toimialoilla verkkokaupoista on tullut pää­asiallinen myyntikanava. Kaupan liiton mukaan verkko­kauppaostaminen on kasvanut Suomessa 8% vuosien 2016 ja 2017 välillä. (Lähde:Kaupan liitto: Mobiiliostaminen ja ulkomainen verkkokauppa vahvistavat otettaan)

Tutkimusten mukaan verkkokaupan kasvu kolminkertais­tuu seuraavan vuosikymmenen aikana. Nopean kasvun aikana tuotteiden saatavuus, hinta ja toimitusten nopeus tulevat yhä tärkeämmiksi kilpailutekijöiksi.

Verkkokaupan rooli ja saatavissa oleva tuotevalikoima kasvavat jatkuvasti. Ostokokemus on digitalisoitunut ja muuttunut monikanavaiseksi. Vain verkkokauppati­lauksia palvelevat darkstore-myymälät eivät tue moni­kanavaisen ostokokemuksen vaatimuksia. Tilausten ke­rääminen ja toimittaminen siirtyy myymäläverkostoon, jossa tuotteet ovat jo valmiiksi. Kerääminen suoraan myymälästä myös vähentää isojen varastojen tarvetta. Nopeiden toimitusten ja kilpailu­kykyisten hintojen varmistamiseksi on tärkeää optimoi­da keräysprosessi myymälöiden ehdoilla.

Yhä useampi kuluttaja päätyy tekemään ostoksensa verkkokaupasta. Kivijalkamyymälöissä on totuttu saamaan ostettu tuote heti käyttöön ja sama olettamus koskee myös verkkokauppoja. Kasvavien tilausmäärien ja runsaan tuotevalikoiman keskellä moni verkkokauppatoimija miettii, miten tilaukset tulisivat käsiteltyä, keräiltyä ja pakattua mahdollisimman tehokkaasti ja virheettömästi. Asiakkaat haluavat verkkokaupoilta nopeita toimitusaikoja, edullisia hintoja ja pieniä toimituskuluja näihin verkkokauppojen tulee vastata, jotta saavat asiakkaan tilaamaan ja palaamaan verkkokauppaan uudelleen. Millä ja miten verkkokauppojen myymälästä tapahtuva tilausten keräily, lajittelu ja pakkaus tulisi hoitaa, jotta koko prosessia voisi seurata reaaliaikaisesti? 

Verkkokaupan logistiikan yleisiä mittareita ovat toimitusten oikeellisuus, kuinka nopeasti tilaus kerättiin ja lähetettiin asiakkaalle tilauksesta ja saapuvatko tuotteet oikea-aikaisesti halutulla toimitustavalla asiakkaalle. Verkkokaupan logistiikkaprosessien optimoinnilla on erittäin suuri merkitys verkkokaupan kannattavuuteen. Kustannukset minimoidakseen on mietittävä keräyksen ja tilauksien käsittelyn tehokkuutta ja nopeutta. Tehokkuuteen liittyy olennaisena osana keräysvirheiden minimointi. Asiakkaat saavat tilaamansa tuotteet oikein pakattuina, mikä lisää asiakastyytyväisyyttä sekä saa asiakkaat helpommin tilaamaan uudestaan ja suosittelemaan yritystä ja verkkokauppaa eteenpäin. Verkkokaupan myötä asiakaspalautukset ovat lisääntyneet palautuksen helppouden vuoksi. Tästä syystä palautusprosessi on oltava tehokas ja järjestelmällinen.

Seuraavaksi esitellään 5 tärkeintä liiketoimintatarvetta, mitkä verkkokauppayritys voisi ratkaista valitsemalla oikeantyyppisen järjestelmän verkkokauppalogistiikan tueksi.

  • Pienet verkkokauppatilaukset. Pienten tilausten keräyksen tulee olla tehokasta. Tilausten keräys on optimoitava huolellisesti, koska tilausten kerääminen yksittäin johtaa pitkiin kävelyetäisyyksiin myymälässä. Ratkaisu tähän on jakaa tilaukset osastokohtaisiin keräystehtäviin. Kerääjä kerää tilausrivejä vain yhdellä osastolla, mikä tekee prosessista tehokkaan.
  • Keräilyvirheet. Keräysvirheet aiheuttavat mittavia kuluja ja tyytymättömyyttä asiakkaissa, kun toimituksia palautetaan. Vain kokenut kerääjä tuntee kaikki osastot kokonaisia tilauksia kerätessään, joten monille tulee keräysvirheitä eri osastojen tuntemuksen puutteellisuuden vuoksi. Ratkaisu tähän on toteuttaa keräys siten, että kerääjät työskentelevät osastoilla, joiden asiantuntijoita he ovat jo.
  • Tilauskohtainen keräysaika. Tämä tulisi minimoida, jotta hinnat voidaan pitää kilpailukykyisinä ja toiminta kannattavana. Kokonaiset tilaukset kerätään siirtymällä osastolta toiselle asiakkaiden ollessa myymälässä mikä tekee keräilykärryllä liikkumisen haastavaksi ja vain pieni määrä tilauksia voidaan kerätä yhdellä keräilykierroksella. Näin tilauskohtaiset työvoimakustannukset ovat suuret. Tähän haasteeseen ratkaisuna toimii erillinen lajitteluprosessi, joka kokoaa yhteen asiakastilaukset kerätyistä riveistä eri osastoilta. Näin voidaan kerätä suuri määrä tilausrivejä osastokohtaisesti yhdellä keräyskierroksella ja tämä pienentää merkittävästi tilauskohtaisia työvoimakustannuksia.
  • Virheetön keräys. Siirtyminen mobiilipäätteeseen vähentää merkittävästi virheitä keräysvaiheessa. Verkkokaupankeruujärjestelmä ohjaa oikeaan keräyspaikkaan, esittää kerättävän tuotteen kuvan ja tarvittaessa varmentaa tuotteen oikeellisuuden viivakoodin avulla. Järjestelmän avulla tehtävän suoritus on tarkkaa ja tehokasta.
  • Tilausten lisäys tilaukseen ennen verkkokaupasta poistumista. Monesti saatetaan päätyä tilanteeseen, jossa asiakkaan useampi tilaus kerätään ja toimitetaan erikseen. Verkkokaupankeruujärjestelmässä voi lisätä uusia tilauksia keskeneräiseen asiakastoimitukseen niin kauan kuin toimitus suljetaan. Tämä nopeuttaa lisämyyntiä ja pienentää kuljetuskustannuksia.

 

AbakusInStore-järjestelmäratkaisu

AbakusInStore on järjestelmäratkaisu verkkotilausten keräykseen, yhdistelyyn ja lähettämi­seen. Järjestelmä parantaa keräystehokkuutta ottamalla huomioon isojen myymälöiden osas­tojen pitkät etäisyydet ja poistamalla myymäläympäristössä yleiset keräysvirheet.


AbakusInStore on skaalautuva ja tehokas ratkaisu, joka sopii laadukasta verkkokaupan keräys­järjestelmää etsivälle vähittäiskaupalle.

AbakusInStoren reaaliaikaiset toiminnot antavat läpinäkyvyyden tilausten käsittelyyn, mikä helpottaa työnjohdon työtä. Järjestelmä ohjaa myymälässä tapahtuvaa keräystä, lajittelua keräyksen jälkeen, pakkausta ja tarvittaessa myös palautusten käsittelyä. Työnjohdon liitty­män kautta tehtävistä saa yksityiskohtaista tietoa, mikä helpottaa toiminnan seuraamista ja parantaa käyttäjien ja työnjohdon välistä kommunikointia.

Haluatko kuulla lisää AbakusInStore-järjestelmäratkaisun hyödyistä? Ota yhteyttä meihin täältä ja kerromme mielellämme lisää.

Pinterest
Optiscan Oy logo

Lisätietoja

Yritysprofiili Optiscan kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Logistiikka

Toimialakokemus

Kauppa

Omat tagit

Verkkokaupan logistiikka

Siirry yrityksen profiiliin Optiscan kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Optiscan - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Asiantuntijoita ja yhteyshenkilöitä ei ole vielä kuvattu.

Optiscan - Muita referenssejä

Optiscan - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia