Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Liiketoimintaa koneoppimisesta?

BloggausKoneoppiminen ja tekoäly ovat kaikkien aikaansa seuraavien teknologistien huulilla ja pääkopissa juuri tällä hetkellä. Teknologia menee eteenpäin hurjaa vauhtia, ja ohjelmistovalmistajat lisäävät kyseisiä ominaisuuksia tuotteisiinsa. Infrapalvelutaloille, kuten Accountor ICT, koneoppiminen on ollut todellisuutta jo useamman vuoden. Ajurina koneoppimiselle on toiminut tietoturva ja sellaisena se toimii edelleen.

Tyypillinen esimerkki itsestään oppivasta tekoälystä on esimerkiksi sähköpostin spam-suodatus, palvelu josta suurin osa tietotyöläisistä on nauttinut jo vuosikaudet. Moni toki muistaa vielä ne vanhat, huonot ajat, jolloin inbox täyttyi miehisyyttä parantavien sinisten pillerien mainoksista ja muista vastaavista aikasyöpöistä. Aikanaan laskimme, että delete-näppäimen painamiseen kulutettu aika maksoi noin kaksi euroa päivässä per tietotyöläinen. Vähänkin suuremmassa yhtiössä tästä alkoi jo vuositasolla tulla melkoinen summa. Tämä matematiikka tuskin on vanhentunut vaikka nykyään delete-näppäintä ei enää tarvitse painella kovin usein, kiitos koneoppimisen.

Sähköpostin tietoturvajärjestelmät suodattavat liikenteen ja oppivat lennossa minkälaiset tietosisällöt ovat roskaa (tästä voi yrityksen markkinointi toki olla eri mieltä..), ja mitkä tietosisällöt on toimitettava luettaviksi. Kyseessä on siis koneen datasta oppimalla tekemä sisältö-analyysi, jota tuetaan vielä erilaisilla ulkoisilla tietolähteillä, kuten vertaamalla lähettäjän ip-osoitetta tunnettujen roskapostittajien osoitteistoihin.

Koneoppiminen voidaan karkeasti jakaa kahteen pääalueeseen. Perinteisempi näistä on tapa jossa konetta opetetaan näyttämällä sille dataa, joka sen toivotaan tunnistavan datamassasta. Toinen tapa on antaa koneen oppia itse katsomalla datamassaa. Tällöin koneelle ei aseteta ennakkoon mitään premissejä, vaan se saa omien algoritmiensa pohjalta päätyä mihin tahansa lopputulokseen. Näitä tapoja voidaan toki yhdistää, kuten sähköpostiesimerkissä tehtiin. Kone oppi itsekseen, mutta sille myös näytettiin vertailutietoa varten tunnettujen roskapostittajien hengentuotoksia.




Pinterest
Advania Finland Oy logo

Lisätietoja

Yritysprofiili Advania Finland kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Asiakaspalvelu
Tietohallinto
Viestintä

Erikoisosaaminen

Integraatiot
It-infrapalvelut
Konesalipalvelut
Pilvipalvelut / SaaS
Tekoäly (AI) ja koneoppiminen

Toimialakokemus

Asiantuntijapalvelut
Hotelli, matkailu ja ravitsemus
IT
Julkishallinto
Järjestöt ja yhdistykset
Kauppa
Kiinteistöala
Koulutusala
Kuljetus, liikenne ja logistiikka
Media
Pankki ja vakuutus
Prosessiteollisuus
Raaka-aineet ja energia
Rakentaminen
Telekommunikaatio
Terveys- ja sosiaalipalvelut
Urheilu, viihde ja virkistys
Valmistava teollisuus

Teknologia

Microsoft

Tarjonnan tyyppi

Konsultointi
Koulutus
Laitteet
Toteutustyö
Tuki- ja ylläpitotyö
Valmisohjelmisto

Omat tagit

Koneoppiminen
tekoäly
Tekoäly alustapalvelut
Hybridi pilvipalvelut
Monipilvi
monipilvipalvelu
pilvipalvelu
pilvipalveluiden hallinta
pilvipalveluiden integrointi
Keinoäly
Automaatiot

Siirry yrityksen profiiliin Advania Finland kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Advania Finland - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Asiantuntijoita ja yhteyshenkilöitä ei ole vielä kuvattu.

Advania Finland - Muita referenssejä

Advania Finland - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia