Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

LeakLook-palvelu tilkitsee vesivuodot datalla

ReferenssiSuomessa tapahtuu tuhansia vesivahinkoja vuosittain. LeakLook lähti taklaamaan tätä haastetta vesiturvapalvelun avulla, jonka toteuttamisessa hyödynnettiin tekoälyyn pohjautuvia mahdollisuuksia. Modernin vesimittarin avulla asiakkaat ovat voineet sekä tunnistaa vesivuodot ajoissa että paremmin hallita arjen vedenkulutustaan.

Tuhansia vesivahinkoja vuosittain

Vesivahingot ovat hyvin yleisiä suomalaiskodeissa. Finanssialan Keskusliiton mukaan Suomessa tapahtuu keskimäärin 100 vuotoa päivässä ja niistä maksettavat korvaukset ylittävät reippaasti 100 miljoonaa euroa vuositasolla. Valitettavan usein vesivuototilanteet tapahtuvat huomaamatta ja ne havaitaan vasta, kun vahinko on jo ehtinyt tapahtua. Vesivahinkojen korjaustöihin kuluu poikkeuksetta rahaa useiden tuhansien eurojen edestä. Onkin tärkeää, että kaikki vesivuototilanteet saataisiin mahdollisimman nopeasti huomattua, jolloin valtavilta vahingoilta ja kuluilta voitaisiin välttyä.

LeakLook tarttui haasteeseen toteuttamalla modernin ratkaisun vesivuotojen havaitsemiseen. Yhteistyömme tavoitteena oli digitalisoida vedenkulutuksen seurantaa, raportointia ja vuotojen valvontaa omakotitaloissa, taloyhtiöissä ja teollisuudessa. Erityisen nokkelan ja kevyen ratkaisusta tekee se, että digitalisaatio onnistuu ilman vanhojen ja toimivien analogisten mittareiden vaihtamista uusiin. Päivitystä ei tehdäkään mittariin vaan sen lukijaan.

Vesiturvapalvelu konenäön avulla

Vincitin ja LeakLookin yhteistyö aloitettiin paremman käyttäjäkokemuksen luomisesta ja käyttöliittymän tuomisesta asiakkaiden odotuksia vastaavalle tasolle. Vesiturvapalvelun käyttöönotto haluttiin tehdä käyttäjilleen mahdollisimman helpoksi heti alusta lähtien. Ideasta syntyi tuote, jonka jokainen voi helposti itse asentaa olemassa olevan perinteisen vesimittarinsa päälle.

Vesiturvapalvelu seuraa vesimittarin lukemia konenäön avulla ja siirtää kulutustiedot tietoturvallisesti eteenpäin käyttäjän luettavaksi pöytäkoneella, kännykällä tai tabletilla, 24/7. Asiakkaat voivat liittää palveluun useampia kohteita, vaikkapa asunnon ja kesämökin. Vuototilanteissa tai muissa veden kulutuksen poikkeamista palvelu tekee hälytyksen.

Vincit on ollut mukana kehittämässä lähes kaikkia LeakLook-tuotteen toimintaan ja asiakasrajapintaan liittyviä asioita aina itse laitteen sulautetusta järjestelmästä asiakkaiden käytössä olevaan webbialustaan asti. Erityisesti mittaritaulujen koneellista lukemista varten kehitettiin – valmiiden ratkaisujen osoittautuessa toimimattomiksi – räätälöity tekoäly, joka harjoitettiin tehtävään varta vasten kerätyllä aineistolla.

Ennakointia ja selkeitä säästöjä

LeakLook-vesiturvapalvelu on tuonut runsaasti hyötyjä käyttäjille. Vesimittarin avulla on voitu ennakoida ja hallita kotitalouden vedenkulutusta ja myös vesilaskua. Vincitin ja LeakLookin yhteistyö jatkuu ja tällä hetkellä teemme asteittaista parantamista ja konenäön opetusta.

Pinterest
Referenssin infoboxi
Vincit logo

Tiedot

Tilaaja: LeakLook-vesiturvapalvelu
Ajankohta: 2016 -
Toimittajan
yhteyshenkilö:
Sami Suominen

Lisätietoja

Yritysprofiili Vincit kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Erikoisosaaminen

Analytiikka
Big Data
Tekoäly (AI) ja koneoppiminen

Tarjonnan tyyppi

Toteutustyö

Siirry yrityksen profiiliin Vincit kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Vincit - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Premium-profiilia ei ole aktivoitu. Aktivoi premium-profiili näyttääksesi tässä lisäämäsi 3 asiantuntijaa.

Vincit - Muita referenssejä

Vincit - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia