Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Kustannustehokkutta ja tasalaatuisuutta Elbas-tasesähkömarkkinoiden kaupankäytiin

ReferenssiPower-Deriva ja Wapice toteuttivat yhdessä IoT-TICKET® - alustan avulla sovelluksen, joka automatisoi Elbas-kaupankäyntiratkaisun. Yhteistyöllä rakennettiin kaupankäyntirobotti, jota hyödynnetään sähkömarkkinoilla tasapainottamaan todellisen kulutuksen heilahtelua.

Nord Pool- sähköpörssi ilmoitti vuonna 2016 avaavansa järjestelmien välisen rajapintayhteyden Elbas-kaupankäyntijärjestelmäänsä. Päätöksen myötä Power-Derivalle syntyi mahdollisuus automatisoida Elbas-kaupankäynti, joka oli siihen saakka toteutettu manuaalisesti ulkopuolisen palveluntarjoajan toimesta. Ratkaisuksi valittiin Wapicen IoT-TICKET®, jonka avulla tehtiin sovellus, joka keskustelee Nord Poolin kaupankäyntijärjestelmän kanssa.

Suunnittelutyökalun valmiiden komponettien avulla Power-Deriva pystyi itse luomaan haluamansa muokkaukset sekä säätämään ja optimoimaan kaupankäyntialgoritmin toimintaa ja logiikkaa. Alustan etuna on se, että olemme voineet hyödyntää omaa osaamistamme ja luoda itse alustaan halutut toteutukset, jolloin on vältytty raskailta vaatimusmäärittelyiltä. Lisäksi muutosten tekeminen on suoraviivaista, kertoo Susanna Valkonen, Physical Trading Specialist, Power-Deriva Oy

Alustan etuna on se, että olemme voineet hyödyntää omaa osaamistamme ja luoda itse alustaan halutut toteutukset, jolloin on vältytty raskailta vaatimusmäärittelyiltä, jatkaa Valkonen.

Uudistuksen myötä Power-Derivan kaupankäynti tehostui merkittävästi sekä kustannussäästöillä että laadulla mitattuna. Jatkuvaa taloudellista säästöä syntyy, kun järjestelmän reagointikyky ja laatu ovat tasaisempia aikaisempaan manuaaliseen järjestelmään verrattuna. Tavoitteemme Elbas-kaupankäyntialgoritmin kehityksessä oli saada aikaan kustannussäästöjä ja pärjätä näin paremmin kilpailluilla markkinoilla. Tämä tavoite saavutettiin hyvin, kertoo Mika Laakkonen, Head of Physical Trading, Power-Deriva Oy

Tämä on hieno esimerkki IoT-TICKET®:in vahvuudesta, kertoo Wapicen Energialiiketoiminnan johtaja Jyrki Keskinen. IoT-TICKET® ei ota kantaa minkä tyyppistä dataa sen kautta kulkee ja näin on mahdollista rakentaa erilaisia ratkaisuja alustan päälle, hyödyntäen suunnittelutyökalun komponentteja. IoT-TICKET® yhdistää datan ja tarjoaa asiakkaalle nopean ja intuitiivisen tavan digitalisoida palveluaan, toteaa Keskinen.

Lisätietoja: Jyrki Keskinen, Director of Energy Business Line, Wapice Oy, puh. +358 10 277 5141

Lue lisää IoT-TICKET®:istä: https://www.wapice.com/fi/tuotteet/iot-ticket

ja Wapicen energiapalveluista: https://www.wapice.com/fi/tuotteet/wapicen-energiapalvelut

Suosittelija:

Tavoitteemme Elbas-kaupankäyntialgoritmin kehityksessä oli saada aikaan kustannussäästöjä ja pärjätä näin paremmin kilpailluilla markkinoilla. Tämä tavoite saavutettiin hyvin.

Mika Laakkonen, Head of Physical Trading, Power-Deriva Oy

Pinterest
Referenssin infoboxi
Wapice Oy

Tiedot

Tilaaja: Power-Deriva Oy

Lisätietoja

Yritysprofiili Wapice kotisivut

Siirry yrityksen profiiliin Wapice kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Wapice - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Wapice - Muita referenssejä

Wapice - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Moni työmailla ahertava kaipaa digitaalista tiedonkeruumenetelmää – “Työ tehostuu, kun asiat hoituvat yhdessä sovelluksessa”
H2C tuo koodausopinnot kaupunkeihin, joissa ohjelmoinnin osaajista on pulaa - töihin it-alalle on monia väyliä
Traficomin selvitys: Nousevilla ICT-teknologioilla on iso vaikutus kestävään kehitykseen

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia