Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Konservatiivinen kuljetusala heräilee sähköisyyden etuihin

BloggausNykyaikaisissa toiminnanohjausjärjestelmissä on kymmenittäin erilaisia moduuleita yrityksen eri toiminnoille. Eräs melko vähälle huomiolle jäänyt on kuljetustenhallinta (Transportation Management ).

Kuljetustenhallinta on osa toimitusketjun hallintaa (Supply Chain Management). Sen tehtävänä on nimensä mukaisesti huolehtia, että tuotteet, komponentit, ja raaka-aineet liikkuvat oikeaan paikkaan oikeaan aikaan ja että tämä kaikki tapahtuu mahdollisimman tehokkaasti.

Toimialana logistiikka on digitalisoinnin jälkijunassa. Tämä ei johdu yleisestä takapajuisuudesta ja periaatteellisesta kehityksen vastustamisesta, vaan pikemminkin toimialan rakenteesta. Yritykset ovat tyypillisesti alueellisia ja pienehköjä toimijoita, joten suuriin järjestelmäinvestointeihin ei välttämättä ole muskeleita. Digitaalisuuteen ollaan kuitenkin heräilemässä.

Kuljetustenhallintajärjestelmillä on oikeastaan kaksi eri kohderyhmäätoisaalta lähettäjät, toisaalta kuljetuspalvelua tarjoavat logistiikkayritykset. Lähettäjät haluavat minimoida kustannuksia ja parantaa asiakaspalvelua. Logistiikkayrityksille kuljetukset ovat ydintoimintaa, joten ne haluavat optimoida kaluston käyttöä ja parantaa asiakaspalvelua ja tarjota toimittaa lähetykset sovitun aikataulun mukaisesti.

Näkökulmaerosta huolimatta kuljetustenhallinnan perustarpeet ovat hyvin samanlaiset kummallekin kohderyhmälle, ja siksi kummatkin voivat käyttää samoja TMS-järjestelmiä.

HYÖTYJÄ KOLMELTA SUUNNALTA

Mitä hyötyä kuljetustenhallinnasta sitten tarkalleen ottaen on? Hyödyt voi jakaa kolmeen ryhmään: välittömiin tehokkuusparannuksiin, välillisiin tehokkuusparannuksiin ja uudenlaisiin strategisiin mahdollisuuksiin.

  • Ilmeinen, suora hyöty on kuljetusten tehostuminen. Tavara liikkuu silloin kun sen pitää liikkua, sekoilu vähenee, rahaa säästyy ja myös hiilidioksidipäästöjä syntyy vähemmän. Useimmiten TMS-järjestelmässä optimoidaan kuljetuksen kustannuksia, mutta mukaan voidaan ottaa monia muitakin muuttujia, vaikkapa oikea-aikaisuus (kriittiset komponentit, jotka tarvitaan juuri tiettyyn aikaan) tai nopeus (esimerkiksi tuoretuotteet).
  • Tehokkuus paranee myös epäsuorasti, kun kuljetusten hallinta sähköistetään ja yhdenmukaistetaan. Vaivalloinen puhelin- tai sähköpostirumba korvautuu järjestelmän sisäisillä pyynnöillä, virheet rahtikirjoissa ja muissa dokumenteissa vähenevät ja niin edelleen. Tiedot ovat ajan tasalla ja oikein.
  • Kolmas, kauaskantoisin hyöty liittyy siihen, että vaikka kuljetus olisikin jo ohi, siitä jää jäljelle dataa. Data puolestaan voidaan valjastaa analytiikan raaka-aineeksi ja sen avulla yrityksen toimintaa voidaan kehittää. Hyvin suunnitellussa järjestelmässä kuljetustenhallinta integroituu toimitusketjun hallintaan, asiakkuudenhallintaan, ostoihin ja myyntiin, varastonhallintaan ja palautuksiin. Dataa voidaan avata myös asiakkaille ja kuluttajille (esimerkiksi verkkokaupasta tuttu lähetyksen seuranta).

Lue lisää:

Modernin ERPin hyödyt yritykselle – Kattava tietopaketti

Pinterest
Attido Oy logo

Lisätietoja

Yritysprofiili Attido kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Logistiikka
Toiminnanohjaus ERP

Erikoisosaaminen

Arkkitehtuuri
Ketterät menetelmät
Pilvipalvelut / SaaS

Toimialakokemus

Kuljetus, liikenne ja logistiikka

Teknologia

Oracle

Tarjonnan tyyppi

Konsultointi

Siirry yrityksen profiiliin Attido kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Attido - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Asiantuntijoita ja yhteyshenkilöitä ei ole vielä kuvattu.

Attido - Muita referenssejä

Attido - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia