Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

VR — kohti entistä parempaa asiakaskokemusta ja liiketoimintaa

ReferenssiBitfactorin ammattilaiset suunnittelivat ja toteuttivat VR:lle big data - ja data-analytiikka-alustan, joka toimii pohjana entistä paremmalle asiakaskokemukselle ja syvemmälle liiketoimintaymmärrykselle.

Haaste

Kilpailu tavara- ja matkustajaliikenteessä on kovaa ja pärjätäkseen kilpailussa palveluntarjoajien on kyettävä tunnistamaan asiakkaiden tarpeet yhä nopeammin ja paremmin – automaattisesti ja ennakoivasti. Esimerkiksi ostamisen helppous ja personoitu asiakaskokemus ovat keskeisiä kilpailutekijöitä, ja niiden merkitys vain kasvaa tulevaisuudessa. VR kehittää tuotteitaan, hinnoitteluaan ja kanta-asiakasohjelmaansa datan perusteella.

Asiakaskokemuksen parantamisen lisäksi reaaliaikaista ja tarkempaa tietoa tarvittiin myös johtamiseen ja toiminnan ohjaamiseen. Jotta päätöksiä pystytään tekemään riittävällä nopeudella ja tietoon pohjautuen, on datan virrattava viiveettä ja saumattomasti eri lähteistä. Näin mahdollistetaan esimerkiksi kaluston käytön optimointi entistä tarkemman asiakasryhmäkohtaisen ennusteen pohjalta. Lisäksi VR halusi kasvattaa lisäpalveluiden myyntiä kohdentamalla oikeita tuotteita oikeille asiakkaille ja arvioimalla oston todennäköisyyttä datan perusteella.

Ratkaisu

Ratkaisu sisälsi perinteisen business intelligence -järjestelmän sekä alustan digitaalisten palveluiden analytiikkaan ja rajapintakehitykseen. Näin mahdollistettiin myös VR:n verkko- ja mobiilisovellusten käyttökokemuksen personointi sekä tiedon hyödyntäminen paremmin markkinoinnin automaatiossa. VR:lle suunnitellulla ja toteutetulla kokonaisuudella ratkaistiin datan rikastamisen haasteet yhdessä Suomen suurimmista verkkokaupoista. 

Edistyneet analytiikkatyökalut tekevät myös VR:n data scientistien työstä miellyttävää ja tehokasta. Järjestelmässä hyödynnetään AWS-pilvipalvelua ja Snowflake-tietovarastoa. Tietovarastoon kootaan dataa eri järjestelmistä mukaan lukien esimerkiksi verkkokauppa, VR Mobiili, junien kulkutiedot ja konduktöörien sovellus. Tieto virtaa eri lähteistä täysin automaattisesti ja lähes reaaliaikaisesti, mikä mahdollistaa ajantasaisen tiedon hyödyntämisen päivittäisissä liiketoimintapäätöksissä. 

Suosittelija:

"Bitfactor auttoi meitä valjastamaan datamme hyötykäyttöön. Käytännössä tämä tarkoittaa asiakkaille muun muassa personoidumpaa asiakaskokemusta ja ostoprosessia sekä liiketoiminnalle optimoidumpaa operointia ja syvempää liiketoiminnan ymmärtämistä. Yhteistyö Bitfactorin ammattilaisten kanssa on sujunut loistavasti. Projektitiimin työskentely samoissa tiloissa on ollut meidän ja projektin etenemisen kannalta loistava ratkaisu."

Annika Nordbo, VR-Yhtymän data-analytiikan vetäjä

Pinterest
Referenssin infoboxi
Loihde Factor Oy logo

Tiedot

Tilaaja: VR
Ajankohta: 2018 -
Toimittajan
yhteyshenkilö:
Mika Mars: +358 50 379 6841, mika.mars@bitfactor.fi

Lisätietoja

Yritysprofiili Loihde Factor kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

BI ja raportointi
Tuotanto
Tuotekehitys ja suunnittelu

Erikoisosaaminen

Analytiikka
Arkkitehtuuri
Big Data
Integraatiot
Ketterät menetelmät
Ohjelmistokehitys

Toimialakokemus

Kuljetus, liikenne ja logistiikka

Teknologia

Amazon Web Services

Tarjonnan tyyppi

Konsultointi
Toteutustyö

Omat tagit

data
analytics
Data warehouse
AWS
Amazon AWS
AWS Cloud Architecture
pilvipalvelu
cloud services
Business Intelligence
liiketoiminnan kehittäminen
asiakaskokemus
customer experience
apache
tiedolla johtaminen
analytiikka-alusta
snowflake
automatiikka

Siirry yrityksen profiiliin Loihde Factor kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Loihde Factor - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Loihde Factor - Muita referenssejä

Loihde Factor - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia