Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Jedox FastClose ‑konsernilaskentatyökalu apuna monikansallisen konsernin tilinpäätöksessä

BloggausJedox toimii mainiosti konsernilaskennassa ja ‑raportoinnissa perinteisen budjetointi- ja suunnitteluratkaisun lisäksi.

Monikansalliselle ohjelmistoalan asiakkaallemme toteutettu konsolidointiratkaisu on rakennettu Invencon kehittämällä FastClose™ ‑mallilla, jossa teknisenä alustana toimii Jedox-ohjelmisto.

Koska aikaa ei ole hukattavaksi, on tyypillinen tilanne saada konsolidointityökalu ja konsolidoitu tilinpäätös nopeasti asiakkaan käyttöön. Tässäkin tapauksessa ratkaisun tuli olla asiakkaalla tuotantokäytössä kolmen kuukauden kuluttua ensimmäisestä yhteydenotosta.

Vaikka lähtökohtaisesti suosituksemme on, että projektin määrittelyihin, integraatioiden rakentamiselle lähdejärjestelmiin sekä datan oikeellisuuden validointiin varattaisiin riittävästi aikaa huomioiden puskuri yllättävien ongelmatilanteiden varalle, oli käyttöönotto asiakkaalla lopulta jo kahden kuukauden kuluttua aloituksesta.

Suora integraatio lähdedataan

Toteutuksessa rakennettiin FastClose ‑malliin yritys- ja tilipohjainen konsolidointi, jossa asiakkaan kaikkiin konserniyhtiöihin rakennettiin suora integraatio lähdedataan. Vaihtoehtoisesti dataa on mahdollista tuoda kätevästi esimerkiksi määrämuotoisena excel-siirtona, jos jokaisen yhtiön kirjanpitojärjestelmään ei ole mahdollista tai kannattavaa rakentaa suoraa integraatiota.

Tyypillistä myös on, että eri järjestelmissä operoivat tytäryritykset toimivat omissa tilikartoissaan. Niin myös tässä tapauksessa. Konsernilukuja silmällä pitäen tytäryhtiöiden tilikartat konvertoitiin Jedox-rajapinnassa suoraan emoyhtiön lähdejärjestelmästä tuotuun konsernitilikarttaan.

Kaikki aineisto löytyy samasta paikasta 

Jedox FastClose ‑mallin konsernin sisäisten liiketapahtumien automaattieliminointilogiikka perustuu sekä konsernin sisäisten tilien että kumppanikoodien käyttöön. Mikäli näitä ei automaattisesti tule lähdedatasta, voidaan ne päätellä aineistosta myös Jedoxin sisällä. Konsernin sisäisten tapahtumien lisäksi automatiikkaa voidaan hyödyntää myös esimerkiksi valuuttojen ja muuntoerojen laskennan automatisoinnin osalta. Muut konsernitason oikaisut, kuten myös esimerkiksi IFRS-tilinpäätöstä koskevat oikaisut on mahdollista tehdä kätevästi FastClose-muistiotositteilla. Tässä kohtaa viimeistään FastClose lyö moneen taipuvat excel-himmelit, kun kaikki aineisto — konsernia koskevat oikaisut sekä niihin liittyvät laskelmat – löytyy samasta paikasta vuodesta toiseen ja audit trail täyttyy.

”Lähdedatan oikeellisuutta ei voi koskaan korostaa liikaa eikä myöskään sitä, että kun projektiin sitoudutaan molemminpuolisesti, saadaan tuloksia nopeastikin valmiiksi,” toteaa Invencon konsernilaskenta-asiantuntija Merja Jaakkola.

Konsoloidointiratkaisu kahdessa kuukaudessa

Kahden kuukauden päästä aloituksesta asiakkaalla oli Jedox FastClosessa yhtiökohtaisten tilinpäätösten lisäksi konsolidoitu konsernitilinpäätös sisältäen konsernilakanan sekä sisäisten erien täsmäytysraportit. Asiakas sai mukaansa koulutuksen sekä ratkaisua tukevan kirjallisen ohjeistuksen, johon palata tarvittaessa. Invencon konsultit ovat myös joustavasti käytettävissä käyttöönottoprojektin jälkeen ja auttamassa konsernilaskennan haasteissa esimerkiksi konsernin kasvaessa ja rakenteiden muuttuessa.

Sopivalla liiketoiminnan suunnitteluratkaisulla voit parantaa organisaatiosi kilpailukykyä. Tutustu asiakastarinaan, jossa kerromme, kuinka FastClose‑ratkaisu mahdollistaa laadukkaan liiketoiminnan suunnittelun ja konsolidoinnin teknologiayhtiö iLOQille.

TUTUSTU ASIAKASTARINAAN ILOQ

Pinterest
Innofactor Oyj logo

Lisätietoja

Yritysprofiili Innofactor kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

BI ja raportointi

Erikoisosaaminen

Analytiikka

Tarjonnan tyyppi

Konsultointi
Toteutustyö
Tuki- ja ylläpitotyö

Omat tagit

Jedox
konsernilaskenta
konserniraportointi

Siirry yrityksen profiiliin Innofactor kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Innofactor - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Asiantuntijoita ja yhteyshenkilöitä ei ole vielä kuvattu.

Innofactor - Muita referenssejä

Innofactor - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia