Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Jarmo Reunanen: Logistiikan trendit 2020

BloggausVerkkokaupan voimakas kasvu on muuttanut logistiikan markkinoita voimakkaasti viimeisten vuosien aikana. Paikallisten toimijoiden on pystyttävä kilpailemaan globaalien jättien kanssa monipuolisella tuotevalikoimalla, edullisilla hinnoilla ja nopeilla toimituksilla. Edellytys tälle on uudenlainen toimitusketjujen digitalisointi, joka pystyy luomaan voittavan asiakaskokemuksen ja laskemaan toimitusten kokonaiskustannuksia. Voittava asiakaskokemus edellyttää personoitua verkkokauppaa, nopeita ja ketteriä toimituksia ja jatkuvaa toimitusten seurattavuutta. Nämä kuluttajavaatimukset heijastuvat logistiikan kaikille tasoille. Käsittelen tässä artikkelissa joitakin tämän teeman keskeisiä trendejä.

1. Joustava logistiikka

Joustava logistiikka on nouseva konsepti logistiikan kentällä. Sillä tarkoitetaan kykyä laajentaa, supistaa ja kohdentaa toimistuskapasiteettia kulloisenkin markkinatilanteen ohjaamana. Paikallisilla toimijoilla on tähän liittyen keskeinen kilpailuetu globaaleihin toimijoihin verrattuna: Valtaosa myytävistä tuotteista on jo valmiiksi sijoitettu myymälöihin lähelle kuluttajaa. Jos toimitusketjujen digitalisointi kattaa ketterät toimitukset myymälöistä, voidaan voittavan asiakaskokemuksen lisäksi saavuttaa:

· jopa 35% kustannusäästöt logistiikassa

· 50% pienempi toimitusten hiilijalanjälki

· 20% vähennys varastoarvoissa

 

2. Toimitusketjujen digitalisointi

Yllä mainittujen liiketoimintahyötyjen saavuttaminen vaatii koko toimitusketjun kattavaa digitalisaatiota. Painopiste on siirtymässä tietojärjestelmien avoimeen kommunikointiin monoliittisten kokonaisjärjestelmien sijaan. Tuotteiden saatavuustieto on hajautettu myymälöihin ja varastoihin, verkkokaupasta tehtyjen tilausten toimituspiste on päätettävä osana myynnin ohjausta ja jokaiselle toimitukselle on valittava parhaiten soveltuva kuljetuspalvelu, globaali tai paikallinen. Kaikilla näillä toimijoilla on omat tietojärjestelmänsä, jotka on liitettävä saman toimitusketjun elimellisiksi osiksi siten, että kuluttajalle voidaan tarjota reaaliaikainen ja läpinäkyvä tieto toimituksen etenemiseen.

Onnistunut digitalisointi mahdollistaa siirtymisen kokonaispalveluja hyödyntävästä 3PL-toiminnasta eri toimijoiden verkostoitumiseen perustuvaan 5PL-toimintaan.


3. Henkilötyön tehokkuus

Yllä kuvatussa hajautetussa toimitusmallista valtaosa tilauksista käsitellään henkilötyönä. Varastohenkilöstön työn tehostamisella on pitkät perinteet WMS-järjestelmissä, mutta myymälöissä kerättävien tilausten työn optimointi on uusi, kasvava tarve, jolla on omat vaativat lainalaisuutensa. Kustannussäästöjen, toimitustarkkuuden ja -nopeuden varmistaminen vaatii logistiikan digitaalisaatioon yhden lenkin lisää. Nimittäin uutta teknologiaa ja myymälään suunniteltuja prosesseja hyödyntävän keräysjärjestelmän, joka integroituu perinteisen toiminnanohjauksen lisäksi muihin 5PL-toimijoiden järjestelmiin: Varastojärjestelmiin, kassajärjestelmiin ja kuljetuspalveluihin.AbakusWMS: Tehosta varastonhallintaasi!

AbakusWMS on varastonhallinta-järjestelmä, joka optimoi keskusvarastojen logitisia prosesseja. 

Lue lisää logistiikkaratkaisustamme ja sen monista hyödyistä:

AbakusWMS

AbakusInStore: Optimoi myymälässä tapahtuvaa keräilyä, lajittelua ja pakkausta

AbakusInStore on järjestelmäratkaisu verkkotilausten keräykseen, yhdistelyyn ja lähettämiseen.

Lue lisää logistiikkaratkaisustamme ja sen monista hyödyistä:

AbakusInStore

Pinterest
Optiscan Oy logo

Lisätietoja

Yritysprofiili Optiscan kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Logistiikka

Erikoisosaaminen

Verkkokaupparatkaisut

Toimialakokemus

Kuljetus, liikenne ja logistiikka

Omat tagit

varaston hallinta

Siirry yrityksen profiiliin Optiscan kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Optiscan - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Asiantuntijoita ja yhteyshenkilöitä ei ole vielä kuvattu.

Optiscan - Muita referenssejä

Optiscan - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia