IoT:n ja toiminnanohjauksen valjastamaton potentiaali

Reittioptimointi, huollon ennakointi ja resursoinnin suunnittelu – teollinen internet tarjoaa merkittäviä mahdollisuuksia lukuisille toimialoille. Internet of Things (IoT), eli teollinen internet tuo älykkyyttä yrityksen toiminnan suunnitteluun ja ohjaamiseen. Mikä tahansa laite voidaan varustaa pienellä sirulla, joka mittaa ja viestii toiminnasta netin yli. Raportoitavia asioita voivat olla esimerkiksi sen käyttötunnit, ja huoltotarve. 


Älykkyyttä ja ennakointia päivittäiseen toimintaan

Teollisen internetin tuottama tieto liittyy usein esim. kohteisiin asennettujen antureiden rekisteröimiin ympäristömuutoksiin, kuten lämpötilaan tai värinään. Anturi lähettää jatkuvasti tietoa itsestään, joka rekisteröityy suoraan toiminnanohjausjärjestelmään. Toiminnanohjausjärjestelmä auttaa tulkitsemaan, milloin muutos edellyttää reagointia yrityksen päädystä ja ohjaa toimintaa tämän tiedon mukaisesti.

Teollisen internetin suurimmat hyödyt liittyvät ennakointiin ja reaaliaikaisen tiedon hyödyntämiseen. Sen hyödyntämisen tulee kuitenkin olla liiketoiminta- ja analytiikkapohjaista – IoT ei saa olla pistemäinen, yksinään toimiva ratkaisu yrityksen muiden järjestelmien ja prosessien ulkopuolella. Miljoonasäästöjä päivittäin – Case Rolls Royce

Teollisen Internetin ja toiminnanohjauksen yhdistämisen suurimmat hyödyt tulevat toiminnan tehostamisesta tuottojen kasvattamiseksi ja kulujen vähentämiseksi. IoT:n tuomat mahdollisuudet ennakoivaan analytiikkaan auttavat välttämään esimerkiksi laitteistojen toimintakatkoksia.

Rolls Royce hyödyntää Azuren IoT-teknologiaa analysoidakseen sen moottoreiden tilaa, polttoainekulutusta ja huollon tarvetta. Azuren tuottaman analytiikan avulla Rolls Royce voi suunnitella tarvittavat huollot jo osaksi matkustajakoneiden lentoaikatauluja, jolloin huoltotiimi on määränpäässä jo valmiudessa, eikä huollosta koidu viivästyksiä lennon aikatauluihin – muutoksia, jotka voivat kustantaa lentoyhtiölle miljoonia päivätasolla. Voit tutustua referenssiin tarkemmin blogistamme löytyvällä videolla.


IoT tarjoaa lukemattomia mahdollisuuksia - miksei niitä hyödynnetä?

Vaikka teollista internetiä on hyödynnetty etenkin teollisuuden puolella jo toistakymmentä vuotta, on se silti suurimmalta osin vielä hyödyntämätön resurssi. Tämä johtuu siitä, että teknologinen vallankumous on edelleen joissain organisaatioissa vasta aluillaan – siirtyminen Excel-taulukoista toiminnanohjaukseen on edelleen käynnissä.

Teollinen internet yhdessä toiminnanohjauksen kanssa tarjoaa suuria mahdollisuuksia yrityksille, jotka ovat valmiita tarttumaan niihin. Entä sinä - oletko valmis?

Lue koko artikkeli blogistamme.

Bloggaus IoT:n ja toiminnanohjauksen valjastamaton potentiaali
Lisätietoja: Siirry yrityksen profiiliin eCraft Oy Ab:n kotisivulle
Tagit
Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen
Toiminnanohjaus ERP
IoT Internet of Things ERP Toiminnanohjaus
Pinterest

Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Seuraa Digitalisaatiokentän kehittymistä Suomen johtavien asiantuntijoiden haastatteluja ja asiantuntijakirjoituksia lukemalla

Digitaalisen palvelun kehitys vaatii tilaajan osallistamista
Asiakaskokemukset paljastivat Suomen parhaat ohjelmistotalot asiakkaille
Kymmenen verkkosovellusta kolmessa vuodessa - Altia ja Wunder löysivät ketterän kehityksen kulmakivet