Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

IoT:n ja toiminnanohjauksen valjastamaton potentiaali

BloggausReittioptimointi, huollon ennakointi ja resursoinnin suunnittelu – teollinen internet tarjoaa merkittäviä mahdollisuuksia lukuisille toimialoille. Internet of Things (IoT), eli teollinen internet tuo älykkyyttä yrityksen toiminnan suunnitteluun ja ohjaamiseen. Mikä tahansa laite voidaan varustaa pienellä sirulla, joka mittaa ja viestii toiminnasta netin yli. Raportoitavia asioita voivat olla esimerkiksi sen käyttötunnit, ja huoltotarve.


Älykkyyttä ja ennakointia päivittäiseen toimintaan

Teollisen internetin tuottama tieto liittyy usein esim. kohteisiin asennettujen antureiden rekisteröimiin ympäristömuutoksiin, kuten lämpötilaan tai värinään. Anturi lähettää jatkuvasti tietoa itsestään, joka rekisteröityy suoraan toiminnanohjausjärjestelmään. Toiminnanohjausjärjestelmä auttaa tulkitsemaan, milloin muutos edellyttää reagointia yrityksen päädystä ja ohjaa toimintaa tämän tiedon mukaisesti.

Teollisen internetin suurimmat hyödyt liittyvät ennakointiin ja reaaliaikaisen tiedon hyödyntämiseen. Sen hyödyntämisen tulee kuitenkin olla liiketoiminta- ja analytiikkapohjaista – IoT ei saa olla pistemäinen, yksinään toimiva ratkaisu yrityksen muiden järjestelmien ja prosessien ulkopuolella.Miljoonasäästöjä päivittäin – Case Rolls Royce

Teollisen Internetin ja toiminnanohjauksen yhdistämisen suurimmat hyödyt tulevat toiminnan tehostamisesta tuottojen kasvattamiseksi ja kulujen vähentämiseksi. IoT:n tuomat mahdollisuudet ennakoivaan analytiikkaan auttavat välttämään esimerkiksi laitteistojen toimintakatkoksia.

Rolls Royce hyödyntää Azuren IoT-teknologiaa analysoidakseen sen moottoreiden tilaa, polttoainekulutusta ja huollon tarvetta. Azuren tuottaman analytiikan avulla Rolls Royce voi suunnitella tarvittavat huollot jo osaksi matkustajakoneiden lentoaikatauluja, jolloin huoltotiimi on määränpäässä jo valmiudessa, eikä huollosta koidu viivästyksiä lennon aikatauluihin – muutoksia, jotka voivat kustantaa lentoyhtiölle miljoonia päivätasolla. Voit tutustua referenssiin tarkemmin blogistamme löytyvällä videolla.


IoT tarjoaa lukemattomia mahdollisuuksia - miksei niitä hyödynnetä?

Vaikka teollista internetiä on hyödynnetty etenkin teollisuuden puolella jo toistakymmentä vuotta, on se silti suurimmalta osin vielä hyödyntämätön resurssi. Tämä johtuu siitä, että teknologinen vallankumous on edelleen joissain organisaatioissa vasta aluillaan – siirtyminen Excel-taulukoista toiminnanohjaukseen on edelleen käynnissä.

Teollinen internet yhdessä toiminnanohjauksen kanssa tarjoaa suuria mahdollisuuksia yrityksille, jotka ovat valmiita tarttumaan niihin. Entä sinä - oletko valmis?

Lue koko artikkeli blogistamme.

Pinterest
eCraft Oy Ab logo

Lisätietoja

Yritysprofiili eCraft kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Toiminnanohjaus ERP

Omat tagit

IoT
Internet of Things
ERP
Toiminnanohjaus

Siirry yrityksen profiiliin eCraft kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

eCraft - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

eCraft - Muita referenssejä

eCraft - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia