logo
  • Etusivu
logo

Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Inbound-markkinoinnin lyhyet perusteet

Bloggaus

Alkuperäinen artikkeli löytyy täältä

Inbound- ja sisältömarkkinointi on jotakuinkin sama asia

Inboundia voi periaatteessa tehdä ilman sisältöä ja sisältömarkkinointia ilman tavoitetta inboundissa, mutta B2B-myyntiä harjoittavan yrityksen näkökulmasta kyse on yhdestä ja samasta asiasta: inboundiin tähtäävästä sisältömarkkinoinnista.

Sisältömarkkinointi on epäsuoraa markkinointia

Sisältömarkkinointi on asiakkaan auttamista ja vaikuttaa sitä kautta epäsuorasti asiakkaaseen. Asiantuntijalle se on helppo mieltää oikein. Monille markkinoijille se on silti parempi mieltää markkinointina, jossa ei ole markkinointia!

Liidi on johtolanka kaupasta

Liidi on johtolanka joka voi johtaa kauppaan. Se voi olla vinkki uudesta asiakkaasta, tai uudesta mahdollisuudesta olemassa olevalla asiakkaalla. Liidi on yhteystieto henkilöstä joka on kiinnostunut. Kaikille liideille ei luonnollisesti voi myydä. Ehkä budjettia ei löydy, päätösvalta puuttuu, tarvetta ei ole, tai kiire asian ratkaisemiseksi puuttuu.

Kontakti, markkinoinnin liidi, myynnin liidi

Markkinointirekisteriin saatu sähköpostiosoite on kontakti. Jos kontaktille kannattaa markkinoida siitä tulee markkinoinnin liidi (MQL, Marketing Qualified Lead). Useimmat eivät tee näiden kahden välillä eroa. Ja kun liidiin kannattaa panostaa myyjän aikaa, on kyse myynnin liidistä (SQL, Sales Qualified Lead). Liideillä on siis tasoeroja. Kun liidejä on vähän, myynti yrittää vääntää kauppaa heikoistakin johtolangoista. Kun inbound toimii, rimaa voi nostaa ja keskittyä kypsien mahdollisuuksien poimimiseen.

Harva asiakas ostaa tuntemattomalta. Rakenna suhde sisällöllä.

Yhteystiedot on helppo saada asiakkaalta kun koukkuun laittaa arvokasta sisältöä. Mutta erittäin harva ostaa tuntemattomalta. Niinpä uusia kontakteja kannattaa ensin pohjustaa ja lämmittää. Seurannan avulla päästään mittaamaan kontaktin sykettä. Kokemuksen kautta löytyy se oikea syketaso, jolloin myyjänkin kannattaa liikahtaa.

Inbound ei ole kampanja, se on jatkuva prosessi

Sisältömarkkinointi ja inbound on sitä tehokkaampaa mitä jatkuvammin ja tiheämmin sitä tehdään. Kyse on yleisön luomisesta. Satunnaisuus ei sitä synnytä. Onnistuminen edellyttää pitkäjänteisyyttä ja systematiikkaa. Kykyä tehdä tekemisestä tehdas, joka jauhaa liidejä yhä kiihtyvällä tahdilla.

Tasainen liidivirta sopii myynnille paremmin kuin myynnin ja tuotannon sekoittavat kampanjat. Tasaisellakin liidivirralla välillä käy tuuri eikä ehditä myydä tai ole kykyä toimittaa. Sisältömarkkinointi pitää liidit lämpiminä ja niinpä kypsää poimittavaa on tarjolla heti kun tilauksia ehtii taas vastaanottamaan.

Inbound on asiantuntijoiden, markkinoijien ja myyjien yhteispeliä

Sisältöä ei synny ilman asiantuntemusta. Niinpä sisällöntuotantoa on usein vaikea ulkoistaa, vaan se pitää tehdä itse. Siinä asiantuntijat ovat luonnollisesti keskeisessä roolissa. Markkinoijan tehtävä on pitkälle koordinoida tekemistä ja viimeistellä asioita. Markkinoija ei voi useinkaan tehdä yksin sisältömarkkinointia. Myyjillä on suhteet ja tarve luoda niitä. Myyjät ovat siis tärkeitä sisällön jakajia. Kun jakamisessa käyttää järkeä luo samalla oikeaa mielikuvaa itsestään ratkaisijana, joka tuntee substanssin.

Lue artikkeli loppuun täällä

Luit juuri otteen yhdestä Inbound-oppaan luvusta. Saat ladattua sen ilmaiseksi alta.

LATAA OPAS

Kirjoittaja Antti Pietilä

Antti on Loyalisticin perustaja ja toimitusjohtaja, inboundin sanansaattaja, kouluttaja ja valmentaja, ohjelmistotoimialan vaikuttaja.

Sano vain hei, vaikkapa Twitterissä.


<script>!function(d,s,id){var js,fjs=d.getElementsByTagName(s)[0];if(!d.getElementById(id)){js=d.createElement(s);js.id=id;js.src="//platform.twitter.com/widgets.js";fjs.parentNode.insertBefore(js,fjs);}}(document,"script","twitter-wjs");</script>

Pinterest
Loyalistic Oy

Lisätietoja

Loyalistic Oy:n yritysprofiili Kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Markkinointi
Myynti

Omat tagit

inbound-markkinointi
Sisältömarkkinointi

Siirry yrityksen profiiliin Siirry Loyalistic Oy kotisivuille Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Loyalistic - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Asiantuntijoita ja yhteyshenkilöitä ei ole vielä kuvattu.

Loyalistic - Muita referenssejä

Loyalistic - Muita bloggauksia

Siirry Loyalistic Oy kotisivuille Siirry yrityksen profiiliin Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Ohjelmistorobotin hankintaprosessi muistuttaa ihmisen rekrytointia
Tubecon 2019 - Tubettajat ja Esports ovat nousseet isoksi osaksi nuorten populaarikulttuuria
Milloin toimitusketjun hallintaan (SCM) tarvitaan ratkaisu toiminnanohjausjärjestelmän rinnalle?

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia