Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Google Analytics 4 (GA4) kannattaa ottaa käyttöön viimeistään nyt

BloggausKerromme tämän tekstin pääviestin heti alussa – jos käytät Googlen analytiikkatyökalua, eikä Google Analytics 4 ole vielä käytössä verkkosivustollasi, niin ota se käyttöön tänään. Mikäli et ole tilanteestasi täysin varma, ota yhteyttä redandbluen web-analytiikan asiantuntijoihin, niin tarkistetaan yhdessä, kerääkö GA4 dataa verkkosivustoltasi ja mitä muita kehityskohteita analytiikassasi olisi.

Google Analytics 4 eli lyhyemmin GA4 on uusin versio Google Analytics -työkalusta. GA4 on on suunniteltu auttamaan yrityksiä tai muita tahoja ymmärtämään ja hyödyntämään verkkosivustonsa web-analytiikkaa paremmin. Jos viime vuosien GDPR-epäselvyyksiä ei lasketa, niin sekä peruskäyttäjät että myös digimarkkinoinnin ammattilaisetkin ovat olleet hyvin tyytyväisiä aiempaan, vuodesta 2012 käytössä olleeseen, Universal Analyticsiin (UA) eli palveluun, joka ei kerää dataa enää 1.7.2023 lähtien. Sen vuoksi nyt on hyvä aika kertoa, miten GA4:n käyttöönoton kanssa kannattaa edetä.

Google Analytics 4 – ota nämä asiat huomioon

Google Analytics on digimarkkinoinnin ammattilaisille vähän sama asia kuin Google tavallisille nettisurffaajille. Sen avulla etsitään tietoa, tutkitaan tuotteita ja löydetään vastauksia. Sen vuoksi on ensiarvoisen tärkeää varmistaa web-analytiikan toimivuus ja se, että vertailudataa löytyy vähintäänkin aiemmilta kuukausilta. Mikäli GA4 ei ole kerännyt dataa kuin vasta hiljattain, vertailudataa aiempiin vuosiin ei ole saatavilla sieltä. Sellaisessa tilanteessa, kun GA4 on kerännyt dataa vasta lyhyen ajan, vertailudata pitää hankkia aiemmasta analytiikkatyökalusta ja yhdistellä manuaalisesti GA4 datan kanssa. Universal Analyticsista vanhaa dataa ei saa vietyä GA4:seen, mikä on tärkeä huomioida.

GA4:n käyttöönotto sujuu suurin piirtein yhtä helposti kuin Universal Analyticsin, mutta sen seuranta voi olla hieman haastavampaa aiempaan versioon tottuneelle. Ihan ensimmäisenä tulee joka tapauksessa varmistaa, että Google Analytics 4 kerää jo nyt dataa sivustosi käytöstä.

Vanhaan Universal Analytics -työkaluun verrattuna GA4:ssa datan keräämisen pääpaino on siirtynyt istunnoista ja sivukatseluista tapahtumiin ja analyyseihin. Kun aiemmin Universal Analyticsissa muun muassa poistumisprosenttia, istunnon kestoa ja selattujen sivujen määrää oli helpompi katsoa niiden ollessa hyvin esillä, niin nyt katsetta ohjataan enemmän tapahtumiin ja itse käyttäjiin. Tästä johtuen joudut todennäköisesti rakentamaan räätälöidyn raportin, jos haluat nähdä GA4:ssa vastaavanlaista seurantaa kuin UA:ssa aiemmin.

Tekemistä GA4:sen parissa on siis suurella todennäköisyydellä luvassa, jotta siitä saa muodostettua omiin tarpeisiin sopivan analytiikkatyökalun. Lue redandbluen artikkelista tarkemmin, mistä pitää lähteä liikkeelle GA4:sen asentamisessa.

redandblue on Google Partner -tunnuksen omaava digitoimisto Helsingissä

Pinterest
Red & Blue Oy logo

Lisätietoja

Yritysprofiili Red & Blue kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Erikoisosaaminen

Analytiikka

Toimialakokemus

Julkishallinto
Järjestöt ja yhdistykset
Kauppa
Kiinteistöala

Tarjonnan tyyppi

Konsultointi
Koulutus
Toteutustyö

Omat tagit

Google Analytics 4
Google Analytics

Siirry yrityksen profiiliin Red & Blue kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Red & Blue - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Red & Blue - Muita referenssejä

Red & Blue - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia