Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Finlit.fi tuo kävijän ulottuville Suomalaisen Kirjallisuuden Seuran digitaalisen sisällön aarteet

ReferenssiVuonna 1831 perustettu Suomalaisen Kirjallisuuden Seura (SKS) julkaisi Finlit.fi-verkkosivustonsa täysin uudistettuna. Digitoimisto Karhu Helsinki vastasi uuden sivuston konseptista, suunnittelusta ja tuotannosta. Suomalaisen Kirjallisuuden Seura harjoittaa ja edistää suomalaisen kulttuurin ja kulttuuriperinnön tutkimusta ja tunnetuksi tekemistä. Uusi verkkosivusto on keskeinen väline tässä työssä.

Käyttäjätutkimus sivuston uudistuksen perustana

Finlit.fi-sivuston uudistus käynnistettiin Karhu Helsingin läpiviemällä kattavalla käyttäjätutkimuksella. Käyttäjätutkimuksen tavoitteena oli selvittää, mihin sivuston uudistuksessa tulisi keskittyä ja mitä kävijät sekä SKS:n sisäiset sidosryhmät sivustolta toivovat.

SKS:n tiimi oli tyytyväinen käyttäjätutkimuksen tuloksiin. Verkkosivu-uudistuksen vetäjänä toiminut SKS:n viestintäjohtaja Kati Mikkola kommentoi asiaa seuraavasti: ”Olemme jälkikäteen käyneet uudemman kerran läpi käyttäjätutkimuksen tuottamat suositukset ja huomasimme, että sieltä ovat peräisin lähes kaikki ne suurimmat uudistukset ja ideat, joita sivustoprojektiimme otettiin mukaan”. Mikkolan mukaan tutkimuksesta oli myös se hyöty, että se auttoi nivomaan projektiryhmän yhteen ja viitoittamaan yhteisesti hyväksytyn suunnan uudistukselle.

Perusteellinen määrittely, jossa kaikkien näkemyksiä kuunneltiin

Käyttäjätutkimuksen jälkeen projektissa vietiin läpi määrittely- ja konseptisuunnitteluvaihe, jonka vetovastuu oli Karhu Helsingillä. Määrittelypalavereissa keskusteltiin perusteellisesti sivuston tavoitteista, kohderyhmistä ja ominaisuuksista.

”Te Karhun ihmiset olette verkkosivujen ammattilaisia ja kerroitte, mikä toimii ja mikä ei. Se toi varmuutta määrittelyvaiheen päätöksiimme”, Kati Mikkola kertoo. ”Suunnittelupalavereissa oli mukava ja inspiroiva ilmapiiri ja kaikkien näkemyksiä kuunneltiin”, Mikkola jatkaa. Hänen mukaansa perusteellisen määrittelyn myötä SKS:n projektitiimi koki verkkosivuprojektin omakseen.

Sivusto kokoaa yhteen suomalaisen kulttuurin digitaaliset aarteet

Finlit.fi-sivuston kiinnostavin uusi sisältökokonaisuus on Aineistomme verkossa. Se kokoaa yhteen nostoja ja linkityksiä kymmeniin suomalaisen kulttuurin ja kirjallisuuden tietopaketteihin ja muihin aineistoihin avoimesta Kalevalasta kirjailijahaastatteluihin ja laitapuolen kulkijoiden elämänkokemuksista metsäsuomalaisten kirjeenvaihtoon.

Uuden aineistohaun avulla tutkija, opettaja, sukututkija tai kuka tahansa tiedonjanoinen löytää kiinnostavia ja hyödyllisiä aineistoja, joita voi hyödyntää erilaisiin tarpeisiin. Uusi Finlit.fi-sivusto toimii porttina digitaalisiin palveluihin ja sivustoihin, jotka tarjoavat uusia näkökulmia suomalaiseen kulttuuriperintöön.

Kävijää kannustetaan vuorovaikutukseen

Sivuston kävijöitä halutaan kannustaa vuorovaikutukseen monin tavoin. Tärkein väline on muistitietokeruut, joiden sähköisillä keruulomakkeilla kerätään suomalaisten kokemuksia ja näkemyksiä mitä moninaisemmista aiheista sienestyksestä laihdutusmuistoihin ja juhlakulttuurista vesivoimaloihin. SKS:n erästä keskeistä perustehtävää palvelevien keruulomakkeiden konseptointi, suunnittelu ja tuotanto oli yksi projektin mittavimmista osa-alueista.

Uuden Finlit.fi-sivuston kävijöiden toivotaan myös myös tekevän erilaisia hakuja, kysyvän kysymyksiä SKS:n asiantuntijoilta, katsovan videoita, tutustuvan verkkonäyttelyihin, kommentoivan blogikirjoituksia ja antavan reaktioita ajankohtaisiin sisältöihin. Vuorovaikutus on keskeinen väline, jolla uusi sivusto tarjoaa kävijälleen merkityksellisen vierailukokemuksen.

Suosittelija:

Olemme jälkikäteen käyneet uudemman kerran läpi käyttäjätutkimuksen tuottamat suositukset ja huomasimme, että sieltä ovat peräisin lähes kaikki ne suurimmat uudistukset ja ideat, joita sivustoprojektiimme otettiin mukaan

Kati Mikkola, viestintäjohtaja

Pinterest
Referenssin infoboxi
Karhu Helsinki Oy logo

Tiedot

Tilaaja: Suomalaisen Kirjallisuuden Seura
Ajankohta: - 2023

Lisätietoja

Yritysprofiili Karhu Helsinki kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Erikoisosaaminen

Webkehitys
Käyttöliittymäsuunnittelu

Toimialakokemus

Järjestöt ja yhdistykset

Teknologia

WordPress

Tarjonnan tyyppi

Toteutustyö
Tuki- ja ylläpitotyö

Omat tagit

käyttäjätutkimus
verkkosivusto
verkkosivuston uudistus

Siirry yrityksen profiiliin Karhu Helsinki kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Karhu Helsinki - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Premium-profiilia ei ole aktivoitu. Aktivoi premium-profiili näyttääksesi tässä lisäämäsi 2 asiantuntijaa.

Karhu Helsinki - Muita referenssejä

Karhu Helsinki - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia