Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

ERP-toiminnanohjausjärjestelmä keskisuurelle yritykselle

BloggausToiminnanohjausjärjestelmä on digitalisoituvan liiketoimintasi ydin. Kyseessä on liiketoiminta-alusta, joka tuo tehokkuutta ja tukee kasvua. Järjestelmän valinta on merkittävä kehittämispäätös. Keskisuuren yrityksen tarpeissa korostuvat helppo käyttöönotto, teknologiaratkaisujen yhtenäistäminen ja järjestelmän mukautuvuus yritystoiminnan tulevien vuosien tarpeisiin.

ERP-järjestelmän uudistaminen on helpompaa ja nopeampaa kuin siihen joskus liitetyt vanhentuneet mielikuvat. Vaiheittain toteutettavassa uudistuksessa saat ensimmäiset hyödyt nopeasti, ja oikein valittu alusta palvelee koko liiketoimintasi kehitystyötä.

Keskisuurelle yritykselle on tärkeää varmistaa valitun järjestelmän mahdollisuudet kehittyä ja skaalautua liiketoiminnan muutosten mukana. Joustava ratkaisu elää mukana tilanteissa, joissa liiketoimintasi koko pienenee tai kasvaa, perustat uusia liiketoimintoja tai tuoteryhmiä, muutat toimintaprosessejasi tai tuotantoketjuasi.

Keskeistä on varmistaa, että valitsemasi ratkaisu on helposti integroitavissa muihin järjestelmiisi. Siilossa toimiva erppi on menneisyyttä; tavoitteena on kyetä ohjaamaan ja kehittämään kaikkia keskeisiä toimintojasi yhtenäisen liiketoiminta-alustan avulla.

Keskisuuren yrityksen tärkeimmät tavoitteet toiminnanohjaukselle

Tyypilliset tarpeet ERP-järjestelmän hankinnalle tai uudistamiselle kumpuavat kolmentasoisista tavoitteista:

  1. Liiketoiminnan tavoitteet: kasvun mahdollistaminen, uusien palveluiden tarjoaminen asiakkaille.
  2. Teknologiset tavoitteet: yhtenäisen alustan luominen dataohjatun liiketoiminnan tarpeisiin ja teknologian modernisointi.
  3. Hanke- ja prosessitavoitteet: tehokkuushyötyjen tavoittelu, rutiinityön vähentäminen automatisoinnilla, perusprosessien suoraviivaistaminen ja nopeutus, yhtenäiset käytännöt eri liiketoimintojen tai esimerkiksi eri toimipaikkojen välillä.

Onnistut ERP-toiminnanohjausjärjestelmän hankinnassa ja käytössä parhaiten, kun muistat kertoa kaikille yrityksesi päättäjille tärkeän mindset-tasoisen asian: toimintasi kehitystyö uuden järjestelmän avulla on jatkuvaa, ei kertaluonteinen projekti. Tärkeät erppiin liittyvät päivitykset eivät ole ohjelmistopäivityksiä, vaan omien toimintaprosessiesi päivittämistä ja kehittämistä.

Kattava ratkaisu syntyy esimerkiksi Microsoft Dynamics 365 Business Central -järjestelmän ympärille. Se sisältää pitkälle edistyneet toiminnot, integroituu nykyisiin järjestelmiisi ja tarjoaa Office 365 -käyttäjälle tutun käyttölogiikan sekä saumattoman työnkulun työpöytäsovellusten ja toiminnanohjauksen välillä.

Kilpailuetua, hallittavuutta ja tehokkuushyötyjä

Nykyaikainen toiminnanohjausjärjestelmä tuo mahdollisuuden luoda digitaalisuudesta kilpailuetua. Järjestelmä mahdollistaa jonkin tietyn liiketoimintasi - tai kenties kaikkien - liiketoimintamallin muuttamisen. Esimerkki tästä on perinteisen laite- tai konemyynnin muuttaminen malliksi, jossa tarjoat ja takaat ostajalle tietyn määrän koneen käyttötunteja palveluna. Hallinnoit ja ohjaat reaaliaikaiseen tilannetietoon perustuen tällaisen sopimuksen kannattavuutta sekä siihen liittyviä palvelutoimenpiteitä ja resursseja. Se ei olisi mahdollista ilman ERP-järjestelmää liiketoiminta-alustana.

ERP tuo myös hallittavuutta. Saat koko tuotanto- ja palveluketjusi läpinäkyvämmäksi ja tuot ajantasaisen tiedon saataville päätöksentekoa sekä käytännön palvelutilanteita varten. Tieto ei siiloudu eri järjestelmiin tai katoa niiden väliin. Kun muutat toimintaprosessejasi, teet sen erpin tukemana ja näin varmistat, että kaikki prosessiin liittyvä toiminta- ja taloustieto on käytettävissä, analysoitavissa ja ohjattavissa. Saat eri toimintojen tehokkuuden ja kannattavuuden aiempaa selkeämmin näkyviin.

ERP-hanke on mahdollisuus tehostaa ja sujuvoittaa lukuisia perusprosessejasi. Käytännössä tällainen kehityshanke liitetään aina osaksi erp-uudistusta, sillä vasta toimintatapojen tehostaminen tuo erpin todelliset hyödyt esiin. Vanhaa, monimutkaista prosessia ei kannata siirtää sellaisenaan uuteen järjestelmään. Uudistetut, asiakaslähtöiset prosessit luodaan uuden erpin päälle.

Moderni järjestelmä mahdollistaa parhaiden käytäntöjen käyttöönoton ja rutiinitoimintojen automatisoinnin. Jatka prosessien kehittämistyötä, kun yritystoimintasi tarpeet muuttuvat - liiketoiminta-alusta tukee muutosta.

Mitä muuta keskisuuren yrityksen tulee huomioida ERP-hankkeessa? Lue lisää blogistamme.

Pinterest
Fellowmind logo

Lisätietoja

Yritysprofiili Fellowmind kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Toiminnanohjaus ERP

Teknologia

Microsoft

Tarjonnan tyyppi

Johtamistyö
Konsultointi
Toteutustyö

Omat tagit

Microsoft Dynamics 365

Siirry yrityksen profiiliin Fellowmind kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Fellowmind - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Fellowmind - Muita referenssejä

Fellowmind - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia