Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Datahub yhdisti asiakastiedon ja helpotti sen käyttöä

Referenssi

Datahub yhdisti asiakastiedon ja helpotti sen käyttöä

Gramex on musiikin tekijänoikeuksia valvova järjestö, jonka tehtävänä on huolehtia, että muun muassa julkisissa tiloissa, tilaisuuksissa, esityksissä ja radiossa soitettavasta musiikista maksetaan korvaus sen tekijälle. Virnex oli jo aiemmin auttanut Gramexia toteuttamaan verkkoalustan, joka helpotti soittomäärien raportointia ja lupien ostamista. Asiakkaita palveltiin nyt käyttäjäystävällisessä verkkokaupassa, raportointi sujui helpommin ja asiakkaista saatiin samalla kerättyä arvokasta tietoa.

Projektin seuraavassa vaiheessa Gramexille haluttiin rakentaa asiakastietoalusta (Customer data platform) jossa kaikki tieto säilyy ja on integroitavissa minkä tahansa järjestelmän käyttöön. Näin asiakkaita voitaisiin palvella entistä paremmin ja asiakastiedon hallinta olisi entistä sujuvampaa.

Ratkaisu

Perinteisesti dataa kerätään aina tiettyä tarkoitusta palvelevaan järjestelmään. Esimerkiksi tuotannon dataa kerätään tuotannonohjausjärjestelmään, myynnin dataa asiakashallinnan järjestelmään ja markkinoinnin dataa markkinoinnin tarkoituksia varten tehtyyn hallinta ja ohjausjärjestelmään. Eri tarkoituksia palvelevat järjestelmät eivät keskustele keskenään, joten tietoja on vaikeaa yhdistellä. Koska kerätty tieto on sidottu tiettyyn järjestelmään, se myös häviää helposti, jos järjestelmää vaihdetaan. 

Virnexin ratkaisu tiedon turvalliseen säilyttämiseen, helppoon ja monipuoliseen käytettävyyteen sekä järjestelmäriippumattomuuteen on järjestelmistä erillään toimiva Asiakastiedon datahub. Tämä asiakastietoalusta kerää tiedot useista eri lähteistä ja yhdistää ne yhdeksi asiakasprofiiliksi. Jäsennellyt tiedot ovat minkä tahansa järjestelmän käytettävissä.

Mitä saavutettiin?

Yksittäisten järjestelmien sijaan kaikki asiakastieto on nyt yhdessä tietokannassa, johon voidaan integroida minkä tahansa järjestelmä tiedon käyttämistä varten. Kerätty asiakastieto ei ole järjestelmäriippuvaista, eikä se häviä järjestelmiä vaihdettaessa.

Tietokantaan kerättyä dataa voidaan myös yhdistellä, jolloin näkymä asiakkaaseen on huomattavasti laajempi kuin yksittäisen järjestelmän, yhtä tarkoitusta varten kerätyn tiedon perusteella. Kun eri yksiköiden ja funktioiden tieto on yhdistettävissä, asiakasta voidaan myös palvella paremmin.

Projektin eteneminen

Ensimmäisen vaiheen tarkoitus oli käytettävyyden parantaminen musiikkilupien ostossa ja soittomäärien raportoinnissa sekä Gramexille että asiakkaille. Uusi verkkokauppa teki helpompaa niin ostamisesta kuin kaupan hallinnasta. Raportoinnin helpottuminen säästi asiakaspalvelijoiden ja asiakkaiden aikaa.

Seuraavaksi verkkokaupalle ja raportoinnista kerätylle tiedolle luotiin palveluväylä, jota pitkin tietoa on helpompi liikutella ja se kerääntyy yhteen paikkaan – datahubiin. Hubiin kerättyä tietoa voidaan käyttää millä tahansa järjestelmällä ja yhdistellä esteettä.

Projektin hyödyt asiakkaalle

Gramex voi tarjota paremman asiointikokemuksen asiakkailleen helppokäyttöisen verkkoasioinnin kautta

Verkkokaupan hallinta Gramexille on helpompaa

Asiakastieto on datahubissa ja helposti käytettävissä minkä tahansa järjestelmän kautta

Eri tietojen tiedon yhdisteltävyys tarjoaa paremman näkymän asiakkaaseen

Asiakasta voidaan palvella paremmin

Teknologia

Front End: VueJS, Back End: PHP/Laravel, Integraatiot: PipeDrive- ja Apollon-tekijänoikeuspalveluun.

Suosittelija:

”Virnex kannusti tarkastelemaan koko tiedonhallinnan elinkaarta. Yksittäisen järjestelmäuudistuksen sijaan meille luotiin datahub, joka yhdisti liiketoimintatiedon yhteen paikkaan ja teki tiedosta käytettävämpää. Työskentely Virnexin kanssa oli sujuvaa ja innostavaa. Projektitiimi hitsautui hyvin yhteen ja ilmapiiri oli avoin kaikenlaisille matkan varrella tulleille oivalluksille ja parannusehdotuksille. Näitä myös huomioitiin systemaattisesti.” 

Mikko Leppänen, tietohallintopäällikkö 

Pinterest
Referenssin infoboxi
Virnex Group Oy logo

Tiedot

Tilaaja: Gramex - Tekijänoikeusjärjestö
Ajankohta: 2020 - 2024
Toimittajan
yhteyshenkilö:
Mikko Leppänen

Lisätietoja

Yritysprofiili Virnex Group kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Asiakkuudenhallinta CRM
Myynti

Erikoisosaaminen

Big Data
Maksaminen
Ohjelmistokehitys
Pilvipalvelut / SaaS
Verkkokaupparatkaisut
Webkehitys

Toimialakokemus

Järjestöt ja yhdistykset

Teknologia

Azure
Laravel
PHP

Tarjonnan tyyppi

Konsultointi
Tuki- ja ylläpitotyö

Omat tagit

vuejs

Siirry yrityksen profiiliin Virnex Group kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Virnex Group - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Virnex Group - Muita referenssejä

Virnex Group - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia