Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Data haltuun keskitetyllä integraatioratkaisulla

BloggausLiiketoiminnalle elintärkeän datan siiloutuminen useisiin eri sovelluksiin ajaa monen organisaation luomaan yksittäisiä integraatioita järjestelmiensä välille. Vuosien saatossa integraatioiden määrä kasvaa, mikä puolestaan sumentaa näkyvyyden dataliikenteeseen.

Kun yhteys kahden järjestelmän välillä katkeaa, tieto ei välttämättä saavuta organisaation päätöksentekijöitä ajoissa – tai edes ollenkaan.

Haaste on sitä vaikeampi, mitä suuremmasta organisaatiosta on kyse, sillä hajallaan olevan datan vaikutukset kertautuvat organisaation kasvun myötä. Siitä huolimatta yllättävän moni kansainvälinen, jopa miljardien eurojen liikevaihtoa tekevä suuryritys ei ole oman datansa herra.

Eikä ongelma edes välttämättä ole yrityksen itsensä tiedossa.

Mitä jos liiketoiminnalle elintärkeää dataa ja sovellusten välisiä integraatioita voisikin hallita helposti yhdellä ratkaisulla?

Mikä on Innofactor Enterprise integration Platform?

Lyhyen ja ytimekkään määritelmän mukaan Innofactor Enterprise integration Platform on keskitetty alusta, jonka avulla organisaatioiden eri yksiköt voivat saumattomasti integroida, yhdistää ja hallita liiketoiminnalle välttämättömiä sovelluksia ja muita keskeisiä datanlähteitä.

Käytännössä kyse on asiakkaan Azure-pilviympäristöön luotavasta keskitetystä ratkaisusta, jonka avulla asiakas voi vaivattomasti hallita integraatioitaan ja sovellustensa välistä dataliikennettä. Integraatioalusta palauttaa kontrollin datasta organisaatiolle itselleen ja antaa mahdollisuuden hallinnoida sitä vaatimustenmukaisella tavalla.

Alustaa käytetään Azuren pilviympäristössä, ja sitä voidaan helposti laajentaa organisaatioiden tarpeiden perusteella esimerkiksi automaatioilla tai tekoälyä hyödyntävillä ratkaisuilla. Muiden Azure-pilveä hyödyntävien palveluiden tapaan myös integraatioalusta on erittäin turvallinen – kiitos Microsoftin vuotuisten miljardiluokan tietoturvainvestointien.


"Hajallaan olevan datan vaikutukset kertautuvat organisaation kasvun myötä. Siitä huolimatta yllättävän moni kansainvälinen, jopa miljardien eurojen liikevaihtoa tekevä suuryritys ei ole oman datansa herra."


Enterprise integration Platform on luotettavampi ja joustavampi kuin point-to-point‑integraatiot ja muut vaihtoehtoiset ratkaisut

Sovelluksissa syntyvä tieto on jo sinänsä hyödyllistä, mutta se on tyypillisesti siiloutunut useisiin järjestelmiin. Tieto pitää saada kulkemaan saumattomasti järjestelmästä toiseen, jotta sitä voidaan hyödyntää laajemmassa mittakaavassa todellisen lisäarvon tuottamiseksi.

Yleinen tapa luoda yhteys kahden erillisen sovelluksen välille on point-to-point-integraatio, joka saattaa olla toimiva ratkaisu silloin, kun integraatioita tarvitaan vain muutama ja ne dokumentoidaan huolellisesti. Point-to-point-integraatioihin liittyy kuitenkin monenlaisia haasteita:

  • Niiden luominen on aikaa vievää ja kallista – organisaation omat kehittäjät joutuvat käyttämään point-to-point-integraatioiden ylläpitämiseen aikaa, joka on suoraan pois liikevaihtoa kasvattavasta asiakastyöstä ja välttämättömästä sisäisestä työstä.
  • Ne eivät skaalaudu kasvun mukana. Datan tulee kulkea jouhevasti myös voimakkaassa kasvuvaiheessa olevassa organisaatiossa, mutta jokainen uusi datanlähde, sovellus ja päivitys on myrkkyä point-to-point-integraatioille.
  • Näkyvyys niihin on suorastaan olematonta. Tavallisesti integraatiot ovat yhden tai korkeintaan muutaman yksittäisen henkilön luomuksia. Organisaatio on liemessä, kun nämä henkilöt jonain päivänä vaihtavat työpaikkaa, eikä muulla kehittäjätiimillä ole harmainta aavistusta yksittäisten integraatioiden taustoista.

Point-to-point-integraatioille on muutamia vaihtoehtoisia ratkaisuja, mutta ne ovat käytännössä kaikki iPaaS-tuotteita, jotka edellyttävät sitoutumaan yhteen ja samaan ratkaisutoimittajaan. Jos yhteistyö alkuperäisen toimittajan kanssa alkaa takkuilla syystä tai toisesta, kumppanin vaihtaminen ei ole kovinkaan helppoa.

Toinen valmiisiin iPaaS-ratkaisuihin liittyvä varjopuoli on se, että ne eivät juurikaan huomioi liiketoimintojen erityispiirteitä: yhden tuotteen pitäisi onnistua täyttämään eri aloilla olevien ja erilaisia liiketoimintamalleja soveltavien yritysten tarpeet, mikä on usein kaukana todellisuudesta.

Innofactor Enterprise integration Platform on ratkaisu edellä mainittuihin haasteisiin, minkä lisäksi alusta tarjoaa myös muita etuja:

  • Ota liiketoiminnalle välttämätön data haltuun: integraatioalusta on ratkaisu, jonka avulla hallinnoit sovellusten välillä liikkuvaa dataa ja ehkäiset liiketoimintaprosessien siiloutumista.
  • Kumppanin vaihtaminen on helppoa: Suurin hyöty asiakkaan näkökulmasta on se, että ratkaisu on toteutettu asiakkaan Azure-ympäristöön ja hyödyntää siten Azuren tarjoamia komponentteja ja ominaisuuksia. Näin ollen asiakkaan ei tarvitse sitoutua kehenkään tiettyyn palveluntarjoajaan: jos yhteistyö alkuperäisen kumppanin – Innofactorin tai kenen tahansa muun toimijan – kanssa ei ota sujuakseen, asiakas voi milloin tahansa vaihtaa kumppania ja jatkaa saman tuotteen käyttöä keskeytyksettä.
  • Vähennä tarpeettomia kustannuksia: Monimutkaisten palveluiden ja sovellusten integroiminen SaaS-toimittajan valmiiden integraatioiden avulla on helppoa ja kätevää – sekä todella kallista. Enterprise integration Platform on kustannusten näkökulmasta erittäin kilpailukykyinen ratkaisu erityisesti silloin, kun integraatioita tarvitaan paljon.
  • Ratkaisu skaalautuu organisaation kasvun mukana: Uudet sovellukset ja muut datanlähteet eivät hidasta organisaation kasvua. Päinvastoin: Azureen toteutettu ratkaisu mahdollistaa pilveen kerätyn datan hyödyntämisen integroimalla pilvessä ja paikallisessa ympäristössä olevat sovellukset toisiinsa.
  • Saumatonta yhteistyötä ja sujuvaa työskentelyä: Enterprise integration Platform -ratkaisu mahdollistaa saumattoman yhteistyön ja helpottaa työntekijöiden arkea, sillä tietoa ei enää tarvitse etsiä eri sovelluksista.
  • Parempi näkyvyys datanlähteiden muodostamaan kokonaisuuteen: Kehittäjät saavat kattavan kuvan organisaation liiketoimintaratkaisuista ja voivat varautua mahdollisten haasteiden ratkomiseen hyvissä ajoin, kun sovelluksia voi hallinnoida yhdellä keskitetyllä alustalla.
  • Vapaus valita palvelut omien tarpeiden mukaan: Keskitetyn integraatioalustan ansiosta organisaation ei tarvitse tyytyä yksittäisen integraatioratkaisun rajoituksiin, vaan se voi käyttää juuri niitä ominaisuuksia , joita se haluaa ja tarvitsee.

Lisäksi asiakkaat kokevat integraatioalustan käytön helpoksi. Microsoftin selvityksen mukaan organisaatiot ovat nimittäin valinneet Azuren integraatioalustakseen juuri palvelun helppokäyttöisyyden takia, mikä on ollut ratkaiseva tekijä myös omille asiakkaillemme.


"Enterprise integration Platform on kustannusten näkökulmasta erittäin kilpailukykyinen ratkaisu erityisesti silloin, kun integraatioita tarvitaan paljon."


Ratkaisun voi ottaa käyttöön rajatusti ja laajentaa tarpeiden mukaan

Innofactorin tarjoaman Azure-integraatioalustan aloituskynnys on matala: ratkaisun voi aluksi ottaa käyttöön pienessä mittakaavassa ja laajentaa myöhemmin, kun organisaation tarpeet kasvavat.

Ensi alkuun asiakkaalle voidaan muodostaa integraatio esimerkiksi ERP-järjestelmän ja HR:n/taloushallinnon käyttämän järjestelmän välille työntekijöiden palkanmaksua varten. Kun perusta tälle integraatiolle on saatu luotua, ratkaisu voidaan skaalata nopeasti myös muille liiketoiminta-alueille.

Onnistuneen integraatioratkaisun salaisuus on huolellinen suunnittelu. Tätä varten olemme luoneet asiakkaillemme kaksipäiväisen työpajan, jossa asiantuntijamme arvioivat nykyisen arkkitehtuurisi, auttavat kartoittamaan organisaatiosi tarvitsemat integraatiot sekä luovat integraatiosuunnitelman ja -strategian.

Haluaisitko tutustua tarkemmin niihin mahdollisuuksiin, joita Innofactor Enterprise integration Platform voisi tarjota omalle organisaatiollesi? Lue lisää verkkosivuiltamme ja keskustele ratkaisusta tarkemmin asiantuntijamme kanssa.

TUTUSTU RATKAISUUN:ENTERPRISE INTEGRATION PLATFORM

Pinterest
Innofactor Oyj logo

Lisätietoja

Yritysprofiili Innofactor kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

BI ja raportointi

Erikoisosaaminen

Analytiikka
Master Data MDM

Teknologia

Microsoft

Tarjonnan tyyppi

Valmisohjelmisto

Omat tagit

data ja analytiikka

Siirry yrityksen profiiliin Innofactor kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Innofactor - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Asiantuntijoita ja yhteyshenkilöitä ei ole vielä kuvattu.

Innofactor - Muita referenssejä

Innofactor - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia