Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

CSC - Tieteen tietotekniikan keskus Oy

Referenssi

Valtakunnallinen EXAM-tenttijärjestelmä

Pois turha paperien pyörittäminen, toiminnan jäykkyys ja tuhlaus! Kymmenen suomalaista korkeakoulua määritteli korkeakoulujen tenttijärjestelmän uusiksi CSC - Tieteen tietotekniikan keskus Oy:n ja Arcusys Oy:n tuella. Syntyi EXAM-tenttijärjestelmä, joka tuo uutta käyttömukavuutta, joustavuutta ja kustannussäästöjä.

Tenttijärjestelmän uudistaminen käynnistettiin viime syksynä. Tavoitteena oli nykyisiä tenttijärjestelmiä parempi käyttömukavuus, vakaus, joutavuus sekä opettajien ja opintohallinnon työn vähentäminen tenttiprosessissa. Projektipäällikkö Kristiina Uolian työlistalle uuden tenttijärjestelmän luominen päätyi sen jälkeen, kun aiemmin useamman korkeakoulun käytössä olleen Tenttis-järjestelmän ylläpitovastuu siirtyi CSC:lle.

"Tenttijärjestelmän uudistaminen oli ajankohtaista useammalle korkeakoululle. Hyväksi havaitut ominaisuudet Tenttiksessä hyödynnettiin, mutta muuten lähdimme liikkeelle puhtaalta pöydältä", CSC:n Kristiina Uolia kertoo.

Uudistuksen tavoitteena oli nykyisiä tenttiakvaariotoiminnan mahdollistavia järjestelmiä parempi käyttömukavuus, vakaus, joustavuus sekä uudet ohjelmistotekniset laajennusmahdollisuudet. Examista haluttiin moderni ja helposti laajennettava ratkaisu, joka korvaa perinteiset paperitentit ja nykyiset akvaariotenttijärjestelmät.

Examin ensimmäinen versio on nyt valmis. Uusi tenttijärjestelmä tukee yksilöllistä ja joustavaa opiskelua ja vähentää opettajien ja opintohallinnon valmistelutyön määrää. Ensisijaisesti uusi järjestelmä tarjoaa mahdollisuuden tenttiakvaariotenttimiseen ja jatkossa mahdollisesti myös muihin sähköisen tenttimisen muotoihin.

Joustoa opiskelijalle

Opiskelijalle Exam mahdollistaa joustavan tenttimisen. Nopeat uusintamahdollisuudet vähentävät opintoihin liittyvää stressiä ja lisäävät opintojen suunnitelmallisuutta. Niin ikään tenttikirjajonot lyhenevät, eikä kirjastojen tarvitse hankkia tenttikirjoja koko vuosikurssille.

Tenttiakvaariotoiminta parantaa esteettömyyttä niille, jotka tarvitsevat tietokoneen tenttimiseen ja niille, jotka tarvitsevat rauhallisen tenttitilan.

Ajan säästöä opettajalle

Tenttikysymykset kerran tehtyään opettajan ei tarvitse tehdä joka tenttiin erikseen kysymyksiä. Arvioinnin voi tehdä missä ja milloin vain ilman, että vastauspapereita pitää hakea. Arviointiprosessi nopeutuu, kun käsialasta saa paremmin selvää.

"Opiskelijoille on helppo antaa palautetta, mikä lisää annetun palautteen määrää ja vuorovaikutusta tenttiprosessissa. Suoritusten kirjaaminen tulee olemaan näppärää ja nopeaa. Vaikka työtehtävät pirstoutuvat ajallisesti paperitenttiä enemmän, kokonaisuutena prosessin vaatima työaika vähenee", Uolia listaa etuja.

Päällekkäinen työ poistuu

Opintohallinnon vinkkelistä turha paperinpyörittäminen ja paperitentteihin liittyvä logistiikka jää pois. Samoin suoritusten käsin kirjaamisen tilalle tulee opettajien kirjaamien suoritusten automaattisempi rekisteriin vienti. Kokonaisuutena prosessin vaatima työaika vähenee.

Hyvää yhteistyötä

Onnistumisen yhdeksi ehdottomaksi kulmakiveksi projektipäällikkö Uolia nostaa viestinnän; yhteinen ymmärrys ja tahtotilan kirkastuminen ovat edellyttäneet avoimuutta ja selkeää viestintää kaikkien projektiin osallistuneiden toimijoiden välillä. Uolia antaa kiitosta Arcusysin osaamiselle.

"Arcusysillä on hyvä osaaminen opetuksen tukemiseen ja teknologiaan liittyvissä ratkaisuissa."

Tenttijärjestelmän ylläpidosta ja jatkokehittämisestä vastaa korkeakoulujen Exam-konsortio. Konsortioon kuuluvat perustajajäseninä Haaga-Helia ammattikorkeakoulu, Helsingin yliopisto, Itä-Suomen yliopisto, Jyväskylän yliopisto, Lappeenrannan teknillinen yliopisto, Oulun yliopisto, Svenska handelshögskolan, Tampereen yliopisto, Tampereen teknillinen yliopisto sekä Turun yliopisto. Ensi vuoden alusta lähtien Exam-konsortioon otetaan myös uusia jäseniä.

Suosittelija:

Onnistumisen yhdeksi ehdottomaksi kulmakiveksi projektipäällikkö Uolia nostaa viestinnän; yhteinen ymmärrys ja tahtotilan kirkastuminen ovat edellyttäneet avoimuutta ja selkeää viestintää kaikkien projektiin osallistuneiden toimijoiden välillä. Uolia antaa kiitosta Arcusysin osaamiselle. "Arcusysillä on hyvä osaaminen opetuksen tukemiseen ja teknologiaan liittyvissä ratkaisuissa."

Kristiina Uolia

Pinterest
Referenssin infoboxi
Valamis logo

Tiedot

Tilaaja: Valtakunnallinen EXAM-tenttijärjestelmä
Toimittajan
yhteyshenkilö:
Janne Hietala, Chief Commercial Officer • janne.hietala@arcusys.fi

Lisätietoja

Yritysprofiili Valamis kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Asiakaspalvelu
Projektinhallinta
Tuotekehitys ja suunnittelu
Viestintä

Erikoisosaaminen

Graafinen suunnittelu
Integraatiot
Ketterät menetelmät
Käyttäjähallinta
Webkehitys

Toimialakokemus

Julkishallinto
Koulutusala
IT

Teknologia

Open source

Tarjonnan tyyppi

Konsultointi
Toteutustyö

Omat tagit

CSC - Tieteen tietotekniikan keskus
EXAM-tenttijärjestelmä
Haaga-Helia ammattikorkeakoulu
Helsingin yliopisto
Jyväskylän yliopisto
Lappeenrannan teknillinen yliopisto
Oulun yliopisto
Svenska handelshögskolan
Tampereen yliopisto
Tampereen teknillinen yliopisto
Turun yliopisto
Exam-konsortio

Siirry yrityksen profiiliin Valamis kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Valamis - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Premium-profiilia ei ole aktivoitu. Aktivoi plus/premium-profiili näyttääksesi tässä lisäämäsi 3 asiantuntijaa.

Valamis - Muita referenssejä

Valamis - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia