logo
  • Etusivu
logo

Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakaskokemuksen parantaminen vaatii muutakin, kuin oikeaa asennetta!

Bloggaus

Asiakaskokemuksen merkitys ostopäätösten teossa ja asiakkaiden pysyvyydessä kasvaa jatkuvasti. Asiakaskokemusta ei kuitenkaan kehitetä pelkällä asenteella, vaan se vaatii tuekseen teknologiaa - monipuolisen ja joustavan CRM-järjestelmän, joka mahdollistaa asiakaskokemuksen kattavan mittaamisen ja analysoinnin, minkä perusteella asiakaskokemuksen kokonaisprosessia voidaan kehittää.

CRM-järjestelmä on tehokas työkalu yrityksen asiakkuuksien hallintaan. Monipuolinen CRM-ratkaisu tarjoaa erilaisia ominaisuuksia hyödynnettäväksi asiakaskokemuksen parantamisessa. Tärkeässä roolissa CRM-ratkaisussa on sen tarjoamat työkalut asiakkaan syvällisempään ymmärtämiseen sekä yrityksen ja asiakkaan välisen suhteen kehittymisen mittaamiseen.

Oikea asenne yhdessä oikean CRM-järjestelmän kanssa tuottaa asiakaskokemuksen kehittämisessä parhaat tulokset. On hyvä muistaa, että paraskin CRM-ratkaisu ilman oikeita prosesseja voi pahimmillaan johtaa siihen, että CRM toimii pelkkänä asiakasrekisterinä pölyttyvänä teknologiana. Päinvastoin taas oikea asenne ilman oikeaa CRM-ratkaisua voi helposti johtaa turhautumiseen, kun ratkaisu ei mahdollista asiakaskokemuksen kehittämiseen tarvittavaa datan keräämistä ja analysointia asiakassuhteesta.Mittaa – analysoi – tehosta

Mitä asioita asiakaskokemuksessa kannattaa mitata? Mitä asioita CRM-järjestelmällä tulisi mitata? Tietääksemme, mitä asioita kehittyvässä asiakassuhteessa tulisi mitata asiakaskokemuksen jatkuvaksi kehittämiseksi, on tärkeää määrittää asiakkaan tarve ja asiakaspolku. Kun asiakkaan kaikki eri kontaktipisteet yrityksen kanssa sekä asiakkaan todennäköiset odotukset jokaiselle vaiheelle tunnistetaan, pystyy yritys asettamaan mittareita sille, mitä onnistunut asiakaskokemus missäkin kontaktipisteessä edellyttää. Tässä vaiheessa kyse on vielä enemmän oikeasta asenteesta ja prosesseista – mittareiden rakentaminen ja seuraaminen on valittavan ratkaisun, eli CRM-järjestelmän varassa.

Kun CRM-järjestelmä mahdollistaa asiakaskokemuskeskeisten mittareiden rakentamisen, voidaan asiakaskokemuksen parantamista tehdä jatkuvasti mittaamalla eri kontaktipisteitä, analysoimalla onnistumisprosenttia ja heikkouksia asiakaskokemuksen rakentamisessa, sekä tehostaa yrityksen koko asiakaspalvelun prosessia. 


Pinterest
eCraft Oy Ab

Lisätietoja

Yritysprofiili eCraft kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Asiakaspalvelu
Asiakkuudenhallinta CRM
Markkinointi

Omat tagit

asiakaskokemus

Teknologia

Microsoft

Siirry yrityksen profiiliin eCraft kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

eCraft - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

eCraft - Muita referenssejä

eCraft - Muita bloggauksia

Siirry yrityksen profiiliin eCraft kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Uudenlainen sisällöntuotantoalusta Scoopify kerännyt 150 000 euron rahoituskierroksen
5G Momentum etsii innovaatiokilpailulla suomalaista 5G-yllättäjää
TOP 5 Pitkän aikavälin kyberuhat

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia