Suomalainen ravintola-alan teknologiayritys Wolt on kerännyt 100 miljoonaa euroa lisää rahaa. Yritys valmistautuu pitkään jatkuvaan taloudelliseen epävarmuuteen.

Rahoituskierroksen uusi osallistuja oli kansainvälisen investointipankki Goldman Sachsin pääomasijoitusyksikkö. Muita sijoittajia uudella rahoituskierroksella ovat Woltin vanhat omistajat ICONIQ Capital, Highland Europe, 83North ja EQT Ventures.

”Tavallisessa maailmantilanteessa emme nostaisi nyt lisärahoitusta. Olemme kuitenkin kahden viime kuukauden aikana nähneet, miten vakavia vaikeuksia myös meitä suuremmat saman alan yritykset ovat kokeneet, kun kysyntä on laskenut tai keskeiset yhteistyökumppanit ovat joutuneet laittamaan toimintansa katkolle. Rahoituskierroksen tarkoitus on varmistaa, että selviämme mahdollisesta globaalista taantumasta, joka voi kestää jopa vuosia”, sanoo Woltin toimitusjohtaja Miki Kuusi yhtiön tiedotteessa.

”Rahoituskierroksen tarkoitus on varmistaa, että selviämme mahdollisesta globaalista taantumasta, joka voi kestää jopa vuosia”

Wolt keräsi edellisen vastaavan rahoituspotin vuonna 2019. Tuolloin se kertoi 110 miljoonan euron uudesta pääomasijoituksesta. Yrityksen liikevaihto oli viime vuonna noin 87,4 miljoonaa euroa ja se teki noin 36,1 miljoonaa euroa tappiota.

Wolt toimii nykyään 22 maassa. Yhtiöllä on yli 10 000 ravintolakumppania, 20 000 lähettikumppania ja yli 1 000 työntekijää. Yritys on laajentunut aggressiivisesti ja rekrytoinut nopeaan tahtiin, sillä vielä vuosi sitten sillä oli 450 työntekijää.

Woltin tiedotteessa kerrotaan, että vaikka yrityksen viime vuoden tappiot kolminkertaistuivat vuoden 2018 noin 12,4 miljoonasta eurosta, myös yrityksen liikevaihto noin kolminkertaistui vuoden 2018 noin 30,1 miljoonasta ja oli vuonna 2019 noin 87,4 miljoonaa euroa.

Toimitusjohtaja Kuusen mukaan tie kannattavuuteen on nähtävissä samalla, kun yritys valmistautuu taantumaan.

“Globaalin kriisin keskellä on toki myönteistä, että kansainväliset sijoittajat uskovat siihen, miten Suomesta maailmalle ponnistanut yritys tekee kriisin keskellä asioita.”

“Keskitymme tehokkuuteen, helppokäyttöiseen sovellukseen, hyvään asiakaspalveluun ja siihen, että jokaiseen yksittäiseen Wolt-tilaukseen liittyvät tulot ja menot ovat tasapainossa. Panostamme niin ikään teknologiamme ja maatiimiemme kehittämiseen. Nämä asiat yhdessä auttavat asiakkaita, ravintoloita sekä lähettejä ja sitä kautta meitä”, Kuusi sanoo.

“Globaalin kriisin keskellä on toki myönteistä, että kansainväliset sijoittajat uskovat siihen, miten Suomesta maailmalle ponnistanut yritys tekee kriisin keskellä asioita.”

 

Kansikuva Wolt – CEO Miki Kuusi

 

Lue myös Miten korona vaikuttaa startup-yrityksiin? Slushin COVID-19 -kysely paljastaa ja Tutkimus koronaviruksen talousvaikutuksista ohjelmistoalan yrityksiin: 40% uskoo kasvavansa ja 70% on hakenut tukea.