Tehokkaat desinfiointi- ja puhtaanapitovälineet ovat keskeisessä roolissa, kun työpaikkojen ja julkisten tilojen tartuntavaaraa pyritään hillitsemään. Pintojen desinfiointi tulee kysymykseen myös tietoteknisten laitteiden tapauksessa, varsinkin jos niillä on useita käyttäjiä.

Yhtä ratkaisua pintojen ja työvälineiden desinfiointiin tarjoaa AT-Tuote Oy, kotimainen teknokemian yritys, joka on valmistanut aerosolituotteita vuodesta 1986 alkaen. Aiemmin Sipoossa toiminut yritys pääsi vuonna 2019 muuttamaan uuteen tehtaaseen Pornaisissa. AT-Tuote työllistää noin 20 henkilöä.

Tehokkaat desinfiointi- ja puhtaanapitovälineet ovat keskeisessä roolissa, kun työpaikkojen ja julkisten tilojen tartuntavaaraa pyritään hillitsemään.

Koronavirus on vaikuttanut myös AT-Tuotteen arkeen, kertoo myyntijohtaja Tommi Suhonen.

– Normaalien tuotteiden osalta menekki on huomattavasti pienentynyt. Toisaalta joidenkin tuotteiden kysyntä on hieman noussut, Suhonen toteaa.

Yritys haluaa antaa oman panoksensa kamppailuun koronavirusta vastaan.

AT-Tuote on kehittänyt desinfiointiaineen, joka soveltuu käytettäväksi kaikille koville pinnoille sairaalaolosuhteissa, terveyskeskuksissa, hoitolaitoksissa, kouluissa, päiväkodeissa, kaupoissa, ravintoloissa, kuntokeskuksissa, julkisessa liikenteessä, takseissa, korjaamoissa, kiinteistöhuollossa, kodeissa sekä työ- ja harrastusvälineissä.

 

 

Kiinnostusta tuotteeseen on kohdistunut myös tietohallinnoista ja it-alan yrityksistä, jotka etsivät tehokkaita ratkaisuja työtilojen ja laitteiden desinfiointiin. AT-Desinfiointispray soveltuu näppäimistöjen ja hiirten desinfiointiin ja haihtuu nopeasti. Työntekijät voivat käyttää tuotetta itse, kunhan laitteista muistetaan katkaista virta ennen desinfiointiaineen käyttöä. Ennen virran käynnistämistä on varmistettava, että desinfiointiaine on kokonaan haihtunut.

AT-Desinfiointispray soveltuu näppäimistöjen ja hiirten desinfiointiin ja haihtuu nopeasti.

Suhosen mukaan tuote on markkinoilla oleviin kilpailijoihinsa nähden tehokas ja nopea.

– Markkinoilla on muitakin etanolipitoisia spray-tuotteita, mutta tuotteemme etanolipitoisuus on yli 90 prosenttia. Tämä tappaa bakteereita ja viruksia pinnoilta erittäin tehokkaasti ja nopeasti. Vain 30 sekuntia riittää, eikä pintaa tarvitse pyyhkiä. Vain suihkaus ja seuraavaan kohteeseen!

Desinfiointispray sisältää etanolia, biosidejä sekä ponneaineita. Suihkutettaessa ponneaineet haihtuvat ja pinnalle levittyy etanolin ja biosidin seos. Aerosoli tunkeutuu myös hankalasti desinfioitaviin paikkoihin, kuten näppäimistön näppäinten väliin.

Desinfiointiaineen tehosta löytyy tutkittua faktatietoa, sillä se on testattu EN 1276- ja EN1650-testistandardeilla.

– Se tarkoittaa, että aineen teho on käytännössä testattu tiettyjä bakteeri- ja viruskantoja vastaan, Suhonen kertoo.

Tuotetta on saatavilla AT-Desinfiointispraynä (7110, aerosoli) sekä irtoaineena (7111, 5 L astia) hyvin varustetuista päivittäistavarakaupoista ja teollisuustarvikemyymälöistä.

 

AT-Tuotteen verkkosivut