Hallituksen uudet linjaukset lähettävät opiskelijat koteihinsa ympäri Suomea 18.3. alkaen. Etätyöhön joutuvat nyt kokonaiset perheet lapsista aikuisiin.

Joukko oppimissovelluksiin erikoistuneita yrityksiä pyrkii kantamaan kortensa kekoon taistelussa koronaa vastaan. Yritykset ovat avanneet verkkosivuston nimeltä koulu.me, joka antaa yritysten tuottamaa etäopetusaineistoa ilmaiseksi oppilaitosten käyttöön helpottaakseen etäopetusta koronaviruksen aikana.

Koulu.me antaa yritysten tuottamaa etäopetusaineistoa ilmaiseksi oppilaitosten käyttöön helpottaakseen etäopetusta koronaviruksen aikana. 

Tällä hetkellä projektissa ovat mukana yritykset 10Monkeys, 3DBear, Code School Finland, Eduten, Edvisto, Elias Robot, eMathStudio, Freeed.com, Language Clubhouse, Mehackit, Mightifier, Pulpo, Reactored, Sanako, School Day, Seppo, Thinglink, TinyApp, TypingMaster ja Vuolearning.

Koulu.me -palvelussa mukana olevien yritysten tarjonnasta löytyy monenlaisia oppimismateriaaleja matikkapeleistä ja kielten opetuksesta VR:ää ja AR:ää hyödyntäviin sovelluksiin ja ohjelmointiopiskeluun asti.

Koulu.me -palvelussa mukana olevien yritysten tarjonnasta löytyy monenlaisia oppimismateriaaleja. 

Mukana on myös ketteriin oppimisympäristöihin erikoistunut kotimainen ohjelmistotalo Vuolearning Oy. Yritys tiedottaa avanneensa etäkoulu.fi-palvelun, jonka kautta oppilaitokset voivat aktivoida digitaalisen oppimisympäristön ilmaiseksi käyttöönsä.

 

20 oppimissovelluksia tarjoavaa yritystä on mukana Koulu.me -palvelussa.

 

“Koska jokaisella oppilaalla ja opiskelijalla tulisi olla oikeus turvalliseen oppimiseen ilman pelkoa oman terveyden vaarantumisesta, olemme päättäneet antaa etäoppimisympäristön ilmaiseen käyttöön suomalaisille oppilaitoksille 30.6.2020 asti”, kerrotaan yrityksen tiedotteessa.

Vuolearning-oppimisympäristössä voi jakaa oppimateriaaleja, tehdä tehtäviä ja käydä keskustelua. Palvelu mahdollistaa myös reaaliaikaisen raportoinnin opintojen etenemisestä, mikä mahdollistaa opiskelijoiden tukemisen ja ohjaamisen myös etäopiskelun aikana.

“Toivomme, että voimme yhdessä oppilaitosten kanssa hillitä koronaviruksen leviämistä ja tarjota mahdollisuuden turvalliseen opiskeluun”

Opettajat voivat aktivoida ilmaisen lisenssin palveluun osoitteesta etakoulu.fi. Sivuilta löytyy myös käyttöopas oppimisympäristön käyttöön.

“Toivomme, että voimme yhdessä oppilaitosten kanssa hillitä koronaviruksen leviämistä ja tarjota mahdollisuuden turvalliseen opiskeluun”, Vuolearning kertoo.

 

Lue myös Tekoälyä käsittelevä Elements of AI -verkkokurssi käännetään kaikille Euroopan Unionin virallisille kielille