Terveys, liikunta ja hyvinvointi ovat meillä kaikilla mielessä, mutta usein sohvanpohja ja sipsipussi tuntuvat liiankin houkuttelevilta. Onneksi suomalaisessa startup-maailmassa on keksitty uusia helppoja ja innostavia tapoja päihittää lorvikatarri. Miltä kuulostaisi unenlaatua mittaava sormus, virtuaalinen vesiliikunta tai ohjattu jooga omassa olohuoneessa?

Esittelemme seitsemän kiinnostavaa kotimaista startupia terveyden, liikunnan ja hyvinvoinnin parista!

Oura – hyvinvointisormus mittaa unen laatua

Hyvinvointisormus Oura on esitelty Ite wikissä ennenkin, sillä se oli yksi viime vuoden Slushin kiinnostavimpia startupeja. Ouran sovellus kerää dataa kehon reagoinnista elintapoihin mitaten sykettä, sykevälivaihtelua, aktiivisuutta ja kehon lämpötilaa.

Unenlaatua mittaavaan älysormukseen ovat sijoittaneet kuuluisuudet kuten Will Smith, Michael Dell ja Shaquille O’Neal.

Ouran verkkosivut

 

Arctic Warrios – superfoodit suoraan Lapista

Viime vuoden Leijonan Luola -tv-ohjelmasta tuttu Arctic Warriors kertoo olevansa olemassa, jotta kaikki pääsisivät nauttimaan pohjoisten superkasvien voimasta. Yritys myy Lapin yrttejä ja marjoja, jotka on hankittu lappilaisilta pienviljelijöiltä ja kerääjiltä.

Arctic Warriorsin verkkosivut

 

Wiilubike – puufillari design-tietoisille polkupyöräilijöille

Vuonna 2015 perustettu Wood Innovations Finland Oy kehittää puista polkupyörää, Wiilubikeä. Yritys haluaa nostaa kansainvälisesti esille suomalaisen metsän ja metsäteollisuuden arvoa. Puinen polkupyörä lanseerattiin vuonna 2017 ja se on ollut esillä Habitare -messuilla, Erämessuilla ja VTT:n järjestämissä tapahtumissa, Helsinki Fashion Weekillä ja Helsinki Design Weekillä 2018.

Wiilubiken verkkosivut

 

Firstbeat – sykevälivaihtelusta tehtävä hyvinvointianalyysi

Sydämen sykevälivaihteluun pohjautuva Firstbeat-hyvinvointianalyysi lupaa auttaa löytämään omaan hyvinvointiin vaikuttavat tekijät sekä saamaan tasapainon tekemisen ja levon välille.

Firstbeatilla on vahva tausta tieteessä, sillä se on syntynyt Kilpa- ja huippu-urheilun tutkimuskeskuksessa (KIHU) ja Jyväskylän yliopistossa tehtyjen tutkimusten pohjalta. Firstbeatia tarjotaan sekä kuluttajakäyttöön, työhyvinvointiin että huippu-urheiluun.

Firstbeatia käyttää harjoittelussaan 25 % mestarien liigan joukkueista, noin 50 % NHL-joukkueista, 26 maajoukkuetta ja yli 800 ammattilaisjoukkuetta. Näiden joukkoon kuuluvat muun muassa Espanjan jalkapallomaajoukkue, Oulun Kärpät, Jyp, Buffalo Sabres ja Detroit Red Wings.

Firstbeatin verkkosivut

 

Gamesaver – junioriurheilupelit verkkoon katsottavaksi

Gamesaverin perustaja Vellu Meurola kertoo Helsingin Sanomissa, että liikeidea sai alkunsa halusta katsoa lasten salibandypelejä työmatkoilla. Gamesaverin kautta urheiluseurat voivat välittää otteluitaan verkossa kännykällä tai tietokoneella katsottavaksi. Kuvaa voi lähettää sekä suorana lähetyksenä että tallenteena, ja videoita voi myös editoida.

Rahoittajiksi sovellukselle on houkuteltu yli kolmekymmentä entistä ja nykyistä NHL-pelaajaa, kuten Teemu Selänne, Jere Lehtinen, Patrik Laine ja Mikael Granlund.

Gamesaverin verkkosivut

 

Yogaia – jumppaa kotonasi live-ohjaajan johdolla

Haluatko ohjattua liikuntaa, mutta paikan päällä joogatunneilla käyminen ei sovi sinulle? Yogaia-nettipalvelu tarjoaa kuukausimaksullisia jooga-, pilates-, syvävenyttely- ja kahvakuulailutunteja virtuaalisessa muodossa. Yogaian ydintä ovat livetunnit, joihin voi osallistua reaaliajassa ja saada ohjaajalta kameran välityksellä vinkkejä omaan suoritukseensa.

Yogaian verkkosivut

 

Hydrohex – virtuaalista vesiliikuntaa

Hydrohex tarjoaa kuntosaleille, kylpylöille ja hotelleille suunnattua vesiliikuntakonseptia, joka pohjautuu vedessä katsottaviin liikuntavideoihin, joita pyöritetään vedenkestävillä kosketusnäytöillä. Vesiliikuntaa Hydrohexin ohjauksessa voi kokeilla uimahalleissa ja kylpylöissä eri puolella Suomea.

Hydrohexin verkkosivut