Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Yhteisöllisyys etätyöarjessa - virtuaalista piristystä ja lisäenergiaa kotikonttoreille

BloggausHyvät työkaverit ja yhdessä tekeminen ovat eCraftin yrityskulttuurin tärkeä ydin. Tästä haluamme pitää kiinni myös etätyöarjessa. Yhteisöllisyyden ylläpitäminen etätyöarjessa vaatii kuitenkin perinteisten kahvihetkien, rentojen käytäväkeskustelujen ja virkistysiltojen tilalle uudenlaisia ideoita ja keinoja. Kokosimme yhteen hyväksi todetut keinot, kuinka olemme rakentaneet ja kehittäneet eCraftin etätyökulttuuria sekä piristäneet työntekijöitämme kotikonttoreilla kuluneen koronavuoden aikana. Nappaa parhaat vinkit talteen!

Vaikka teknisesti työt etänä onnistuvat meidän alallamme loistavasti, kaipaa moni toimistoiden ja työkavereiden tuomaa yhteisöllisyyttä jo kovasti. Jokaisella on varmasti päiviä etätyöarjessa, jolloin pieni piristys ja lisäenergia ovat enemmän kuin tervetulleita. Kun viime kevään etätyökokeilu muuttui enemmän tai vähemmän uudeksi normaaliksi, meidänkin eCraftilla piti miettiä ja kehittää uusia keinoja pitää huolta työntekijöistämme.

Etätyö muuttaa ja ravisuttelee tuttuja toimintatapoja

Vaikka monessa yrityksessä etätyöt ovat olleet osa arkipäivää jo ennen koronaakin, henkilöstön siirtyminen 100 prosenttisesti työskentelemään etänä on haastanut yritykset muovaamaan tuttuja toimintatapoja. Näin myös meillä eCraftilla on tehty. Koronavuosi on ollut hyvä testi meidänkin yrityksen toimintatavoille. Uusia keinoja on pitänyt keksiä jossain kohtaa myös pakon edessä. Olemme eCraftilla joutuneet pohtimaan uusia toimivampia tapoja esimerkiksi ylläpitää meidän mahtavaa yhdessä tekemisen -kulttuuria. Aina pakko ei ole huono asia ja osa etätyöajan kokeiluista jää varmasti myös käytäntöön, osaksi uutta normaalia, kun toimistoille paluu jälleen on turvallista.

Viimeisen vuoden aikana olemme erityisesti koittaneet löytää keinoja yhteisöllisyyden tukemiseen sekä sisäisen viestinnän parantamiseen. Olemme myös tarjonneet työntekijöillemme mahdollisuuden oppia uusia hyödyllisiä taitoja ja kursseja sekä muistutelleet hyvästä kotikonttorin työergonomiasta.

Tässä muutama nosto, mitä eCraftilla on tehty viimeisen vuoden aikana:

  • Sisäisen viestintä: Perjantaiset weeklyt eli lyhyet koko eCraftin henkilöstölle järjestettävät viikoittaiset Teams-tapaamiset toimitusjohtajamme johdolla ovat ehtineet muodostua jo tärkeäksi perinteeksi. Tunnelma linjoilla on useimmiten hyväntuulinen, kun 360 eCraftilaista ympäri Suomea kokoontuvat virtuaalisesti yhteen. Viikoittain esillä olevat aiheet vaihtelevat työhyvinvoinnista yrityksen tuloksen läpikäyntiin - ajankohtaisten asioiden mukaan. Viikko on mukava päättää ajankohtaisiin kuulumisiin ja hyvän viikonlopun toivotuksiin.
  • Ajankohtaiset koulutukset ja teemat esillä eCraft Akatemiassa: Olemme lisänneet eCraft Akatemian koulutuksiin mukaan tärkeitä ja ajankohtaisia teemoja ja taitoja, jotka auttavat selviämään paremmin myös etätyöarjen keskellä. Näitä ovat olleet mm. itsensä johtaminen ja oman ajanhallinta, työhyvinvoinnin ylläpitäminen, keinot etätyöähkyn selättämiseen, itseohjautuvuuden parantamiseen. Kuuntelemme jatkuvasti myös työntekijöidemme toiveita uusien kurssien ja koulutusten aiheiksi.
  • Virtuaalisia tiimipäiviä sekä uusien työntekijöiden NewCrafters-koulutusohjelma ja perehdytys: Tiimipäivät ovat tärkeä osa hyvän yhteishengen sytyttäjänä. Vaikka perinteiset saunaillat ja muu hauskuus yhdessä ei ole ollut nyt mahdollista, tilalle olemme kehittäneet virtuaalisia tiimipäiviä virtuaalisilla aktiviteeteillä hyöstettynä. Myös vuosittain järjestettävä uusien osaajien NewCrafters-koulutusohjelma ja perehdytys eCraftilla työskentelyyn ollaan pystytty järjestämään onnistuneesti virtuaalisia työvälineitä hyödyntäen nyt kahtena viime vuotena täysin etäyhteydellä.
  • Tukea työhyvinvointiin - virtuaalista taukojumppaa ja Auntie-palvelut mielen hyvinvointiin: Tarjoamme työntekijöillemme kerran viikossa mahdollisuuden osallistua virkistävään puolen tunnin taukojumppaan. Taukojumppien lisäksi toimistomme yhteydessä Espoossa oleva kuntokeskus Säterinportti järjestää loistavia virtuaalisia ryhmäliikuntatunteja useita tunteja viikossa. Kannustamme työntekijöitämme osallistumaan myös näille tunneille aktiivisesti vapaa-ajallaan. Liikunnan lisäksi tarjoamme työnantajana tukea myös mielen hyvinvointiin. Konkreettinen työkalu tukemaan mielen hyvinvointia etätyöarkeen ovat yhteistyökumppanimme Auntien kautta toteutettavat henkilökohtaiset keskustelupalvelut. Autien kautta useampi työntekijämme on löytänyt keinoja stressinhallintaan, kadonneeseen motivaatioon tai muita mieltä kuormittaviin ajatuksiin.
  • Piristyslähetykset kotitoimistoille kiitollisuuden ja arvostuksen osoituksena – olemme niin ylpeitä omistamme. Olemme pyrkineet löytämään keinoja kertoa työntekijöillemme, miten suuresti arvostamme jokaisen työntekijän osaamista ja työpanosta. Vuoden aikaan sopivat pienet piristyspaketit ovat olleet meidän tapa tsempata työntekijöitämme jaksamaan, jaksamaan ja jaksamaan.

Lue lisää etätyöarjestamme blogista.

Pinterest
Fellowmind logo

Lisätietoja

Yritysprofiili Fellowmind kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Omat tagit

työhyvinvointi
Yhteisöllisyys

Siirry yrityksen profiiliin Fellowmind kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Fellowmind - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Fellowmind - Muita referenssejä

Fellowmind - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia