Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Vierailija - riski yrityksen henkilöstöturvallisuudelle

Bloggaus

Henkilöstöturvallisuudella tarkoitetaan henkilöstöön liittyvien tietoturvariskien hallintaa yrityksessä. Pyrkimyksenä on, että yrityksen henkilökunta on tietoinen yrityksen tietoturvakäytännöistä ja osaa toimia niiden mukaan arjessaan, jotta tietoturvaa vaarantavia tilanteita ei synny.

Motivoi ja kouluta

Miten johdetaan hyvää henkilöstöturvallisuutta yrityksessä? Vastauksia ja keinoja on monia. Henkilöstö saattaa tahallaan tai tahattomasti päästää tärkeää tietoa valumaan yrityksestä, ja kumpikin riski tulisi ennakoida. Työntekijöiden hyvä motivaatio ja työtyytyväisyys vähentävät riskiä tahalliseen tietojen väärinkäyttöön tai välinpitämättömään tietojen käsittelyyn.

Henkilöstöturvallisuudessa on kuitenkin kyse myös inhimillisen erehdyksen minimoimisesta: jotta henkilöstössä ei tahattomasti käsitellä strategista tietoa väärin, tulee henkilöstölle varmistaa riittävä koulutus tietoturvaan. Tähän liittyvät olennaisesti selkeät käytännöt muun muassa siitä, miten yrityksen vierailijoiden kanssa toimitaan ja ottamalla käyttöön tehokas vierailijanhallinnan järjestelmä.

Henkilöstöturvallisuus jää usein unohduksiin yrityksen tietoturvassa


Mediassa uutisoidaan päivittäin tietoturvaongelmista, jotka ovat teknologialähtöisiä. Tämä on luontevaa, kun yritysten palvelut ja tiedot siirtyvät yhä enemmän pilveen, jonka kaikkia uusia riskejä ei ole vielä tunnistettu. Ilmiselvä tietoturvaan vaikuttava tekijä, eli henkilöstö ja ihmiset itse, jätetään usein vähemmälle huomiolle kuin kannattaisi: vaikka tietotekniikalla ja sen suojaamisella varmistetaan suuri osa tietoturvasta, ei ihmisten toiminnan vaikutusta tule unohtaa. Joissain yrityksissä käytetään esimerkiksi ”puhtaan pöydän periaatetta” estämään tietojen pääsy väärien silmäparien nähtäväksi tai estetään valokuvaaminen yrityksen tiloissa. Käännä katse oman yrityksesi toimintaan ja prosesseihin ja siihen, mitä ihmiset, niin työntekijät kuin vierailijat, tiloissa tekevät.

Lue koko artikkeli ja lisää tarjoamastamme kulunvalvontaratkaisusta sivuiltamme.

Pinterest
JotBar Solutions Oy

Lisätietoja

Yritysprofiili JotBar Solutions kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Laatu, turvallisuus ja ympäristö

Toimialakokemus

Julkishallinto
Rakentaminen
Valmistava teollisuus

Tarjonnan tyyppi

Koulutus
Tuki- ja ylläpitotyö
Valmisohjelmisto

Omat tagit

Kulunvalvonta
vierailijoiden hallinta

Siirry yrityksen profiiliin JotBar Solutions kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

JotBar Solutions - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Asiantuntijoita ja yhteyshenkilöitä ei ole vielä kuvattu.

JotBar Solutions - Muita referenssejä

JotBar Solutions - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Kahdeksan suomalaista ehdolla Nordic Women In Tech -palkinnon saajaksi - naiset edelleen vähemmistössä teknologia-alalla
Kaikki koodaa -uutuuskirja opastaa digitaitoihin – “Tällaisen kirjan olisimme itse halunneet lukea oman matkamme alussa”
Helsinki on maailman toiseksi älykkäin kaupunki - älykaupunkivertailun TOP3 kärjessä Singapore, Helsinki ja Zürich

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia