Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Töiden seuranta elintarviketeollisuudessa - osa 1/2

BloggausMikä töiden seurannan rooli elintarviketeollisuudessa on? Miten sitä hyödynnetään ja mitkä ovat kokonaisvaltaisen töiden seurannan hyödyt erityisesti tuotannon puolella?

Paneudumme tämän kaksiosaisen artikkelisarjan ensimmäisessä osassa siihen, miksi töiden seurannan hyödyntäminen elintarviketeollisuudessa on alan yrityksille tärkeää. Käsittelemme artikkelissa töiden seurannan roolia mm.:

  • Kilpailuedun rakentamisessa
  • tuotannon katteen parantamisessa
  • suunnitelman ja toteuman vertailussa,
  • tuotannon jäljitettävyydessä, sekä
  • manuaalisten vaiheiden vähentämisessä.


DATA TARJOAA KILPAILUETUA

Data on avain kilpailuedun parantamiseen - mutta samalla myös syy kilpailun kiristymiseen. Siinä, missä elintarviketeollisuuden yrityksille riitti ennen tuntikertymien kerääminen yleisesti kustannus-/tekopaikalle, nykyään töitä seurataan yhä useammin linja- sekä tuotekohtaisella tasolla. Seurannan syventyminen lisää seurannan tarjoamia mahdollisuuksia yrityksen linjastojen tehokkuuden seurantaan ja tehokkuuden jatkuvaan kehittämiseen.

Töiden seuranta on avain yrityksen tuotannon tehostamiseen. Siksi tuotannon eri vaiheista kerättävän datan monipuolisuus ja tarkkuus mahdollistaa kilpailuedun rakentamisen alan yrityksien välisessä kilpailussa.KUSTANNUSSEURANTA AUTTAA PARANTAMAAN TUOTANNON KATETTA

Töiden seuranta mahdollistaa myös kustannusten seurannan, joka taas on tarpeen tuotannon katteiden parantamisessa. Myös elintarviketeollisuudessa yksi suurista kustannuseristä tuotteen valmistuksessa on henkilökustannukset. Siksi myös henkilötyömäärä/tuote on tärkeää seurata. Ilman tietoa siitä, miten resurssit ja niiden vaatimat kustannukset jakautuvat tuotannon sisällä ja eri tuotteiden välillä, yrityksen on haastavaa sekä usein jopa mahdotonta tehdä tietoon pohjautua ratkaisuja tuotannon katteen parantamiseksi.

Tuotannon kate on tärkeässä asemassa erityisesti elintarviketeollisuudessa tuotantoon käytettävien materiaalien rajatun käyttöiän vuoksi. Elintarviketeollisuuden raakamateriaaleilla on usein lyhyt säilyvyys, jonka vuoksi ne tulee saada tehokkaasti kiertoon, aina tuotannosta loppuasiakkaille saakka. Sen vuoksi erityisesti lihateollisuudessa tuotannon vaiheita on seurattu pitkälti aina tuotetasolle saakka jo useamman vuosikymmenen ajan, mutta tuotekohtaisen seurannan rooli on viime aikoina kasvanut myös mm. leipomotuotannossa.

Pinterest
JotBar Solutions Oy logo

Lisätietoja

Yritysprofiili JotBar Solutions kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

BI ja raportointi
HR
Toiminnanohjaus ERP

Toimialakokemus

Valmistava teollisuus

Tarjonnan tyyppi

Toteutustyö
Tuki- ja ylläpitotyö
Valmisohjelmisto

Omat tagit

Elintarviketeollisuus
töiden seuranta

Siirry yrityksen profiiliin JotBar Solutions kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

JotBar Solutions - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Asiantuntijoita ja yhteyshenkilöitä ei ole vielä kuvattu.

JotBar Solutions - Muita referenssejä

JotBar Solutions - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia