Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Verkkosivut tukevat kokonaisvaltaista markkinointikonseptin uudistusta

Referenssi

Case: DESK – Verkkosivut osana kokonaisvaltaista markkinointikonseptin uudistusta

Toimivia AV-ratkaisuja helposti ylläpidettynä ja kustannustehokkaana kokonaispalveluna tarjoava DESK otti yhteyttä Tammi Digitalin sisaryhtiö Oakhilliin kesällä 2018 ja pyysi tarjousta markkinoinnin ja tuotteistamisen kehittämisestä.

Sähköisen verkkokyselyn ja laajan DESKin verkkomateriaalien tutustumisen ja kilpailijoiden kartoittamisen avulla Oakhill lähti hahmottamaan yrityksen silloista tilannetta. Kesäkuussa he tekivät sähköisen kyselyn DESKin avainhenkilöille ja elokuussa järjestettiin työpaja, jossa yrityksen kaikki palvelut tuotteistettiin, markkinoinnin ydinviestit kiteytettiin ja yritykselle tehtiin markkinointisuunnitelma.

Verkkosivut myymään

Markkinointisuunnitelmassa ehdotimme, että yrityksen visuaalinen ilme ja verkkosivut uudistettaisiin täysin, jotta uusi palvelutarjonta saisi tarvitsemaansa näkyvyyttä. Tällöin mukaan projektiin otettiin myös Oakhillin viestinnän asiantuntija Saara Harju. Hänen vankalla kokemuksellaan pystyttiin kiteyttämään DESKin yritystarinaa. Samaan aikaan aloitettiin verkkosivuprojekti, jonka teknisestä toteutuksesta Tammi Digital vastasi. Visuaalinen ilme tilattiin mainostoimisto Ampersand Designilta.

Vanhojen verkkosivujen haasteena oli, että ne antoivat asiakkaalle kuvan yrityksestä enemmän laitemyyjänä kuin kokonaisvaltaisempia palveluratkaisuja neuvottelutiloihin myyvänä asiantuntijayrityksenä.

Oakhillin ehdotuksen mukaisesti verkkosivuja lähdettiin kehittämään myynnillisempään suuntaan ja huomio kiinnitettiin erityisesti siihen, miten uudet palvelut esiteltiin sivustolla. Asiakkaan kanssa yhteistyössä järjestettiin kuvauspäivä, jotta markkinointia varten saatiin uutta ilmettä ilmentävää kuvamaailmaa.

Alkusyksyn workshopissa oli tarkkaan määritelty kohderyhmät ja heille suunnatut ydinviestit, joiden avulla pystyttiin rakentamaan palvelukonseptia, joka palvelisi kyseistä ryhmää. Sivustolle luotiin raikas visuaalinen ilme ja tehtiin kohderyhmälle suunnattu selkeä viesti, jonka avulla pystyttiin yksinkertaisesti viestimään, mitä palveluita DESK tarjoaa.

Sosiaalinen media B2B -markkinoinnin tukena

Sosiaalinen media on tärkeässä roolissa yritysten kasvussa. Sen vuoksi myös DESKin markkinointia lähdettiin viemään sen avulla eteenpäin. Yrityksellä on käytössään Facebook, mutta sen päivittämiset olivat jääneet hieman menneisyyteen. Niitä lähdettiin aktivoimaan, jotta saatiin myös tuon kanavan markkinointia nostettua. Jotta se saavuttaisi suuremman yleisön, oli mukaan otettava maksettua markkinointia. Toisena mediana oli käytössä Twitter, mutta se oltiin avattu vuosia sitten ja jätetty päivittämättä, joten sen tiputettiin pois. Tilalle nostettiin LinkedIn, jonka arvo on viime vuosina noussut huimasti ammatillisen sosiaalisen median kanavana. Tuon kanavan avulla moni yritys oli nostanut B2B-markkinointiaan. LinkedIn toimii nykyään loistavana keinona, jolla yritykset rakentavat kontakteja toisiinsa ja sen avulla saavat kaupankäyntiä luotua toistensa välillä.

Case-esimerkit ovat loistava keino, jolla saa käytännön esimerkeillä kerrottua asiakkaille, mitä ollaan aikaisemmin todella tehty ja miten se on toteutunut. Uudelle verkkosivustolle tuotiin myös tätä ajattelua.

Sivusto lanseerattiin tammikuun alussa 2019.

 

DESKin toimitusjohtaja Lars Furuholm kommentoi yhteistyötä: ”Oakhillin ja Tammi Digitalin kanssa oli alusta alkaen helppo tehdä yhteistyötä ja he pääsivät nopeasti sisään yrityksemme liiketoiminnan ja strategisten tavoitteiden ytimeen. Olemme olleet tyytyväisiä tehtyihin uudistuksiin ja olemme saaneet asiakkailtamme paljon positiivista palautetta uudesta tavastamme viestiä ja uusista verkkosivuistamme.”

Tiiviin yhteistyön ja ammatillisten työkalujen voimin saatiin verkkosivusto ja sen markkinointi nostettua seuraavalle tasolle ja asiakkaille selkeämpi kuvaus yrityksen palveluista. Oakhill jatkaa edelleen yhteistyötä DESKin kanssa vuokramarkkinointipäällikköpalvelun kautta ja toteuttaa yritykselle markkinointiviestintäsuunnitelman mukaisia toimenpiteitä.

Tässä casessa oli huomioitavaa asiakkaan sitoutuminen projektiin heti alusta alkaen ja huolellinen pohjatyö työpajan ja ennakkokysymysten avulla. Se helpotti ja nopeutti projektin muiden osa-alueiden tekemistä.

Suosittelija:

Oakhillin ja Tammi Digitalin kanssa oli alusta alkaen helppo tehdä yhteistyötä ja he pääsivät nopeasti sisään yrityksemme liiketoiminnan ja strategisten tavoitteiden ytimeen. Olemme olleet tyytyväisiä tehtyihin uudistuksiin ja olemme saaneet asiakkailtamme paljon positiivista palautetta uudesta tavastamme viestiä ja uusista verkkosivuistamme.

Lars Furuholm, DESK Peaknet Oy

Pinterest
Referenssin infoboxi
Virnex Group Oy

Tiedot

Tilaaja: DESK Peaknet Oy
Ajankohta: 2018 - 2019
Toimittajan
yhteyshenkilö:
Manu Mesimäki, Tammi Digital Oy

Lisätietoja

Yritysprofiili Virnex Group kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Markkinointi
Myynti
Projektinhallinta
Tuotanto
Tuotekehitys ja suunnittelu
Viestintä

Erikoisosaaminen

Ohjelmistokehitys
Sisällönhallinta
Webkehitys

Toimialakokemus

Asiantuntijapalvelut

Teknologia

WordPress

Tarjonnan tyyppi

Konsultointi
Toteutustyö

Omat tagit

markkinointisuunnitelma
Verkkosivut
workshop
Yhteistyö
markkinointikonsepti
verkkosivu uudistus
myyvät verkkosivut

Siirry yrityksen profiiliin Virnex Group kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Virnex Group - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Virnex Group - Muita referenssejä

Virnex Group - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia