Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Työn ajallinen ja tilallinen hajautuminen haastaa totutut työaikakäytännöt - joskus työntekijän kustannuksella

Bloggaus

Työaika pääsee nykyisen liikkuvan työn maailmassa venymään usein yli normaalien toimistotyöaikojen. Etenkin asiantuntijatyössä työskennellään huomattavan paljon normaalien toimistoaikojen ulkopuolella ja työt venähtävät yhä helpommin iltoihin ja viikonlopulle. Myös työpaikan käsite on monessa tilanteessa häilyvä: sähköpostit käydään läpi heti kotona herätessä, työmatkat kuluvat jo töiden tekemiseen ja asiakkaiden luokse jäädään naputtelemaan materiaaleja valmiiksi.

TYÖAIKOJEN LÄIKKYMINEN HUONONTAA TÖISTÄ PALAUTUMISTA

Varsinkin tietointensiivisissä töissä, joissa työntekijällä on vapaus ja vastuu oman työaikansa säätelystä, töiden lipsuminen vapaa-ajan puolelle on yleistä: Akavan ja Aalto-yliopiston teettämän tutkimuksen (2014) mukaan jopa yli 40% kyselyyn vastanneista tietotyöläisistä aloitti työt ennen työpäivän alkua ja ehti työskennellä tunnin ja 40 minuuttia tänä aikana. Kaiken kaikkiaan tutkimukseen osallistuneista tietotyöläisistä valtaosa työskenteli työaikojen ulkopuolella kolme tuntia ja 40 minuuttia yli asetetun työajan viikoittain. Mitä enemmän määrittelemätöntä ylityötä tehdään, sitä pidempään kestää palautuminenkin: niillä, joiden työaika venähti noin 10 tunnilla viikossa, puolet koki palautuvansa työstä huonosti.

ETÄTYÖ ON TULLUT JÄÄDÄKSEEN

Uudet käytännöt ja trendit työelämässä ottavat aikansa juurtuakseen luontevasti organisaatioiden ja ihmisten arkeen. Etätyö ja kaikenlainen työnteon hajautuminen onkin vasta muutosvaiheessa: opetellaan työskentelemään ja johtamaan yhä joustavimmissa oloissa. Vaikka hajautunut työ venyttää työntekijöiden päivää ja vaatii uudenlaista luottamusta työnantajalta työntekijöitä kohtaan, on etätyöllä kiistattomia hyötyjä. Etätyö lisää tutkitusti....

Lue koko artikkeli blogistamme.

Pinterest
JotBar Solutions Oy

Lisätietoja

Yritysprofiili JotBar Solutions kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Omat tagit

Etätyö
töiden seuranta
työajanseuranta
automaattinen työajanseuranta

Siirry yrityksen profiiliin JotBar Solutions kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

JotBar Solutions - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Asiantuntijoita ja yhteyshenkilöitä ei ole vielä kuvattu.

JotBar Solutions - Muita referenssejä

JotBar Solutions - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Kahdeksan suomalaista ehdolla Nordic Women In Tech -palkinnon saajaksi - naiset edelleen vähemmistössä teknologia-alalla
Kaikki koodaa -uutuuskirja opastaa digitaitoihin – “Tällaisen kirjan olisimme itse halunneet lukea oman matkamme alussa”
Helsinki on maailman toiseksi älykkäin kaupunki - älykaupunkivertailun TOP3 kärjessä Singapore, Helsinki ja Zürich

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia