Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Terveydenhuollossa olevia infektioiden aiheuttamia riskitilanteita pystytään merkittävästi vähentämään terveydenhuoltoon tarkoitetuilla laitevalinnoilla

BloggausHoitotyössä käytetään nykyään yhä enemmän sovelluksia, joita käytetään älypuhelimissa ja tableteissa. Hoitajat siirtyvät huoneesta toiseen, ja eri potilaiden välillä ilman, että laitteita välttämättä putsataan lainkaan. Laboratoriot ovat muuttumassa liikkuviksi ja mobiilitulostin kulkee hoitajan mukana sairaalan sisällä tai tulevaisuudessa myös ihmisten kotiin. Juuri liikkuvassa työssä myös bakteerit liikkuvat helposti laitteiden mukana.

Sairaalaympäristöjen vaaleat pintamateriaalit kiiltävät suurimman osan vuorokaudesta puhtaan valkoisina, siitä pitävät huolen koulutuksen saaneet laitossiivoojat, ja hoitohenkilökunnalle käsien pesu ja desinfiointi kuuluu työn perusrutiineihin. Mukana kannettaviin tai pöydille sijoitettuihin työvälineisiin ei puolestaan useinkaan suoriteta minkäänlaisia putsaustoimia, lukuun ottamatta korkean hygieniatason yksiköitä. On tutkittu, että älypuhelimissa bakteerit muhivat täydellisissä olosuhteissa, olivat ne sitten potilaiden omaisten, potilaiden tai henkilökunnan. Onneksi suurin osa bakteereista ei aiheuta riskitilanteita. On kuitenkin tutkittu, että kaikissa sairaaloissa on vaarallisiksi luokiteltuja bakteereja, joissa ihmishenki on todellisessa vaarassa. Tulevaisuudessa tilanne ei tule helpottumaan, jos asiaan ei kiinnitetä huomiota.

Hoitajat käyttävät aktiivisesti päivän aikana mm. laboratorioyksiköissä, pöytätarratulostimia, mobiilitarratulostimia, viivakoodinlukijoita, älypuhelimia. Laitossiivoojien tehtäviin ei ainakaan vielä ole kuulunut näiden teknisten erikoislaitteiden puhdistus, ja tätä ei ole myöskään virallisesti osoitettu hoitotyötä tekeville. Koska ohjeistusta ei ole annettu tai se on ollut epäselvä, niin uskotaan että puhdistustoimenpide voidaan näiden kohdalla unohtaa ilman seuraamuksia.

Tiesitkö että,

Joka vuosi Yhdysvalloissa noin 1,7 miljoonaa potilasta altistuu infektioille. Altistumisista arvioidaan, että yhden kolmasosan niistä voitaisiin estää noudattamalla tartuntojen ehkäisyä koskevia ohjeita. Viime vuosina terveydenhuollon työntekijöiden mobiililaitteiden käyttö on lisääntynyt nopeasti. Vaikka nämä laitteet ovat parantaneet merkittävästi potilaskokemuksen laatua, niillä on myös potentiaali tartuttaa potilaisiin haitallisia tarttuvia organismeja. Organismit aiheuttavat riskin mikro-organismien leviämisestä terveydenhuoltolaitoksissa.

Sairaaloiden on suojeltava potilaita ja henkilöstöä kriittisin tavoin, jotta he pystyisivät luomaan vahvat tartunnanestokäytännöt, jotka sisältää terveydenhuollon työntekijöiden käyttämien mobiililaitteiden puhdistamisen ja desinfioimisen.

MOBIILILAITTEIDEN PUHDISTUS

Mobiililaitteiden puhdistamiseen sisältyy näkyvän lian ja biokalvon poisto manuaalisesti tekemällä puhdistusliikettä kostutetulla mikrokuituliinalla. Mikrokuituliinat ovat tehokkaita työkaluja haitallisten mikro-organismien leviämisen estämiseksi. Parempien laatujen mikrokuituliinat pystyvät poistamaan suuria määriä mikrobeja, mukaan lukien vaikeasti poistettavat itiöt. Samalla, kun laite puhdistetaan säännöllisesti pyyhkimällä kostealla mikrokuitukankaalla, vaarallisten ja pitkäikäisten bakteerien poistamiseksi tarvitaan useampi puhdistuskerta.

MOBIILILAITTEIDEN DESINFIOIMINEN

Desinfiointi on prosessi, joka eliminoi monet tai kaikki patogeeniset mikro-organismit esipuhdistetulta pinnalta. Desinfiointiaineita käytetään mikro-organismien tuhoamiseen pinnoilla. Sairauksien torjuntaa ja ehkäisyä käsittelevien keskusten (CDC) mukaan desinfiointia on kolme tasoa:

Korkeatasoinen desinfioiminen: Tuhoaa kaikki mikro-organismit, lukuun ottamatta korkeita bakteeri-itiöiden pitoisuuksia elintarvikkeella. Tämä desinfiointitaso vaaditaan laitteisiin, jotka ovat kosketuksissa steriileihin kudoksiin tai limakalvoihin, kuten kirurgisiin instrumentteihin.

Keskitasoinen desinfioiminen: Tuhoaa useimmat virukset ja bakteerit kemiallisella bakteereja tuhoavalla aineella. Niitä käytetään sairaalan alueilla, joilla potilaat, vierailijat ja henkilökunta ovat vuorovaikutuksessa yleisimmin. Keskitason desinfiointiaineisiin kuuluvat EPA-rekisteröidyt sairaalan desinfiointiaineet, kuten natriumhypokloriitti (valkaisuaine). Valkaisu- tai vetyperoksidipohjaiset pyyhkeet tai suihkeet ovat yleensä tehokkaita.

Matalatasoinen desinfioiminen: Tuhoaa joitain viruksia ja bakteereja kemikaalilla, joka on rekisteröity sairaalan desinfiointiaineeksi. Käytetään yleensä pinnoille, joita kosketetaan harvemmin muilla kuin potilaiden alueilla.

PARHAAT KÄYTÄNNÖT MOBIILILAITTEIDEN PUHDISTUKSEEN JA DESINFIOIMISEEN

Suosituksia terveydenhuollon työntekijöille, joiden on puhdistettava ja desinfioitava mobiililaitteensa jokaisen potilaskäynnin jälkeen:

1. Laitteen desinfioimiseksi kostuta pehmeä kangas puhdistusaineella tai käytä esikostutettua pyyhettä. Älä koskaan levitä nestettä suoraan laitteeseen. Älä anna nesteen kerääntyä laitteen näytölle tai muualle laitteeseen.

2. Pyyhi kaikki laitteen pinnat varovasti. Puhdista näppäimet sekä kuivaa näyttö puhdistuksen jälkeen heti pehmeällä, hankaamattomalla liinalla.

3. Anna laitteen kuivua ennen seuraavaa käyttöä.

On tärkeää huomata, että useimmat desinfiointiaineet jättävät jäännösaineita, jotka kerääntyvät ajan myötä laitteen pintaan. Ainakin kerran vuorossa laite on puhdistettava isopropyylialkoholipyyhkeellä kertymisen estämiseksi.

LISÄSUOSITUKSET

1. Aseta vedenpitävä tai vedenkestävä suojus mobiililaitteen päälle. Suojusten käyttöä suositellaan ei-kriittisissä kliinisissä kosketuspinnoissa, joita kosketetaan usein käsinein potilaan hoidon aikana.

2. Desinfioi mobiililaite ennen jokaista potilaan tai perheen kanssa tapahtuvaa vuorovaikutusta ja sen jälkeen desinfiointiaineella, jonka laitos on hyväksynyt ei-kriittisiin kohteisiin. Matalan tason desinfiointia suositellaan ei-kriittisille potilaille, hoitopinnoille ja laitteille, jotka koskettavat ehjää ihoa.

3. Noudata säännöllistä, vakioitua aikataulua mobiililaitteen desinfioimiseksi. Matalan tason desinfiointiaineiden käyttöä säännöllisesti suositellaan käytettävän ei-kriittisiin potilaan hoitovälineisiin.

4. Suorita käsienpesu ennen mobiililaitteen käyttöä ja sen jälkeen. Lisäksi suositellaan käsien puhdistamista sen jälkeen, kun ne ovat olleet kosketuksissa muihin esineisiin potilaan välittömässä läheisyydessä.

Desinfioitavat laiteratkaisut

Optiscanilta saatte tarkempaa tietoa Zebran terveydenhuollon laitevalikoimasta, joka on markkinoiden laajin valikoima nimenomaan terveydenhuoltoon kehitettyjä laitteita. Lisäksi laitteet ovat suojattu ja estävät bakteerien ja lian kiinnittymisen laitteen rakenteisiin. Lisäksi näitä laitteita voidaan huoletta desinfioida, ilman että laitteen pinta vaurioituu tai laitteen tekniikka kärsisi.

Viimeistään nyt jokaisen sairaalan kannattaa miettiä ne yksiköt missä on käytössä mm. mobiililaitteita, älypuhelimia tai viivakoodinlukijoita, jotka liikkuvat potilaiden välillä hoitajien matkassa tai ovat potilaiden käytössä. Suosittelemme että ainakin niissä yksiköissä, joissa potilaiden infektioriskit ovat muutenkin korkealla tai hoitajat tekevät koko ajan potilastyötä, otettaisiin käyttöön terveydenhuoltoon suunnitellut laitteistot. Tämä edistää potilasturvallisuutta oleellisesti.

Noora Salminen

Kysy lisää Terveydenhuollon laiteratkaisuistamme asiantuntija Noora Salmiselta noora.salminen@optiscangroup.com, 040-670 8463.

Lähde: Darrel Hicks, Zebra Technologies (https://www.zebra.com/content/dam/zebra_new_ia/en-us/solutions-verticals/vertical-solutions/healthcare/white-paper/mobility-infection-prevention-best-practices-white-paper-en-us.pdf?tactic_type=EDM&tactic_detail=HC_Channel+Newsletter+2020_March_EMEA_None&sfid=&co=)

Pinterest
Optiscan Oy logo

Lisätietoja

Yritysprofiili Optiscan kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Omat tagit

terveydenhuolto
COVID-19

Siirry yrityksen profiiliin Optiscan kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Optiscan - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Asiantuntijoita ja yhteyshenkilöitä ei ole vielä kuvattu.

Optiscan - Muita referenssejä

Optiscan - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia