Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Teboil ja Frends – 30-vuotta yhteistyötä

ReferenssiHiQ tarjoaa nopeaa, luotettavaa ja tarkkaa tiedonsiirtoa Teboilille mm. myyntitapahtumien sekä myyntipisteparametrien käsittelyssä. HiQ FRENDS otti nämä tietovirrat vastuulleen jo vuonna 1988.

Teboil ja FRENDS – 30-vuotta yhteistyötä


Teboil on markkinoinut öljytuotteita ja nestekaasua Suomessa 84 vuoden ajan. Suurena vähittäismyyntiyrityksenä Teboil tarvitsee nopeaa, luotettavaa ja tarkkaa tiedonsiirtoa esimerkiksi myyntitapahtumien, myyntipisteparametrien ja muiden tärkeiden tietojen käsittelyssä. FRENDS otti nämä tietovirrat vastuulleen vuonna 1988. Silloin käytössä oli FRENDS1:n OS/2-alusta, ja tiedon määrä ja käsittelynopeus ovat sittemmin kasvaneet huomattavasti. Nykyään kaikki myyntitapahtumat käsitellään millisekunneissa. Tämä takaa reaaliaikaisen valvonnan sekä nopeat myynnit ja tilitykset.

Teboililla on nykyään käytössään neljännen sukupolven hybridivalmis FRENDS-integraatioalusta, joka hallinnoi yli 340 myyntipisteen tietovirtoja. Tietovirrat eivät voisi olla kriittisempiä liiketoiminnan kannalta: hinnat, tilitykset, myynnit, mittaripylväiden parametrit jne.

”Olemme tyytyväisiä FRENDS-integraatioalustan luotettavuuteen, turvallisuuteen ja nopeuteen sekä HiQ:n palveluihin. FRENDS-alustan avulla pidennämme vanhojen järjestelmiemme käyttöikää jopa kymmenen vuotta, sillä voimme käyttää vanhoja ja uusia järjestelmiä rinta rinnan”, Teboilin tietohallintojohtaja Tuukka Vepsäläinen sanoo. Vanhojen järjestelmien modernisointi aiheuttaa päänvaivaa monissa yrityksissä. Se on pitkä ja työläs prosessi, jolle ei oikein tahdo löytyä rahoitusta. Vanhojen järjestelmien käyttövuosien lisääminen tuo siirtymähankkeille arvokasta lisäaikaa.

”HiQ:n tavoitteena on olla monivuotinen, luotettava kumppani, ei niinkään yksittäisen hankkeen toimittaja. Integraatio muistuttaa enemmän tuotetta kuin hanketta. Koska yritysten tarpeet muuttuvat vuosien myötä, meidän tehtävämme on varmistaa, että tuote pysyy teknisesti kehityksen kärjessä. Jotta voimme tarjota prosessien automaatiota pelkän tietojen integraation sijaan, meidän on ymmärrettävä taustalla vaikuttavat liiketoimintaprosessit. Voimme oppia ymmärtämään prosessit vasta, kun meillä on aidosti kumppaneita”, kommentoi HiQ:n integraatioista vastaava Antti Toivanen.

Teboil huoltaa autoja ja ihmisiä

Teboilin valtakunnallinen jakeluverkosto muodostuu 122 huoltoasemasta ja 210 automaattiasemasta, joista 64 on Teboil Express -automaattiasemia. Ammattiliikennettä palvelee 450 tankkauspaikkaa, joista varsinaisia D-automaatteja on 217.

Keskeiset arvot:

yli 10 vuotta lisäaikaa vanhoille järjestelmille
kriittisten tietojen luotettava käsittely
kumppanuus
Avainsanat:
modernisointi
prosessiautomaatio
matalan latenssin API:t

Luvut:

  • 30 vuotta, 1 FRENDS
  • 10 vuotta lisää käyttöaikaa järjestelmille
  • 340 myyntipistettä

*Oy Teboil Ab maahantuo, markkinoi, myy ja jakelee öljy- ja energiatuotteita Suomessa. Vuonna 2016 yhtiön liikevaihto oli 1,8 miljardia euroa ja markkinaosuus 26,9 prosenttia. Teboilin liiketoiminta jakautuu kolmeen liiketoimintayksikköön. Huoltoasema- ja automaattiliiketoiminta vastaa noin 450 liikepaikan huoltoasema-, automaatti- ja ammattiliikenteen D-automaattiverkostosta sekä Teboilin asiakaskorteista. Suoramyyntiliiketoiminta vastaa polttoöljyjen ja dieselin yritys- ja tukkumyynnistä, lämmitysöljyn kuluttajamyynnistä sekä nestekaasun myynnistä. Voiteluaineliiketoiminta vastaa moottoriajoneuvoissa, työkoneissa ja teollisuudessa käytettävien Teboil-voiteluaineiden markkinoinnista.

Teboil-huoltoasemien tavoitteena on tarjota lähialueen parasta palvelua. Liikepaikasta riippuen aseman palveluihin kuuluu polttoaineiden lisäksi kahvio-ravintola, pikaruokaa, päivittäistavaroiden ja autotarvikkeiden myymälä sekä auton pesu ja huolto.

Teboil on toiminut menestyksekkäästi Suomen markkinoilla vuodesta 1934, ja sen omistaja on maailman suurimpiin öljyalan yrityksiin kuuluva OAO LUKOIL.

Haluatko kuulla lisää? Ota yhteyttä:

Antti Toivanen

HiQ Finland

antti.toivanen(at)hiq.fi

+358 40 715 1935

Suosittelija:

”Olemme tyytyväisiä FRENDS-integraatioalustan luotettavuuteen, turvallisuuteen ja nopeuteen sekä HiQ:n palveluihin. FRENDS-alustan avulla pidennämme vanhojen järjestelmiemme käyttöikää jopa kymmenen vuotta, sillä voimme käyttää vanhoja ja uusia järjestelmiä rinta rinnan”, Teboilin tietohallintojohtaja Tuukka Vepsäläinen sanoo. Vanhojen järjestelmien modernisointi aiheuttaa päänvaivaa monissa yrityksissä. Se on pitkä ja työläs prosessi, jolle ei oikein tahdo löytyä rahoitusta. Vanhojen järjestelmien käyttövuosien lisääminen tuo siirtymähankkeille arvokasta lisäaikaa.

Tuukka Vepsäläinen

Pinterest
Referenssin infoboxi
HiQ Oy logo

Tiedot

Tilaaja: Teboil
Toimittajan
yhteyshenkilö:
Antti Toivanen

Lisätietoja

Yritysprofiili HiQ kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Logistiikka
Supply chain management SCM
Taloushallinto
Tietohallinto

Erikoisosaaminen

Integraatiot

Toimialakokemus

Kauppa

Tarjonnan tyyppi

Tuki- ja ylläpitotyö
Valmisohjelmisto

Omat tagit

FRENDS
integraatioalusta
integraatioarkkitehtuuri
integraatiopalvelut

Siirry yrityksen profiiliin HiQ kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

HiQ - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

HiQ - Muita referenssejä

HiQ - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia